Recept från Zeta. ugnsrostad_blomkål_li

Ugnsrostad blomkål med kapris- & olivtapenade

Cavolfiore al forno con capperi e paté di olive. En smakfull rätt som passar bra till fisk är denna ugnsrostade blomkål med kapris- och olivgryn.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Värm ugnen till 225°C.

Skiva blomkålen och gnid in bitarna i olivolja, rosmarin, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 20 minuter.

Vänd efter halva tiden.

Koka upp rikligt med vatten och salta.

Lägg i grynen och koka i 5 minuter.

Lägg i grönkålen och koka i ytterligare 5 minuter.

Låt rinna av i ett durkslag.

Blanda ihop med tapenade och ¾ av gräslöken.

Servera med blomkålen och toppa med resterande gräslök.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips God tillsammans med fisk. Toppa gärna med riven Zeta Parmigiano Reggiano.
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.