Recept från Zeta. ugnsrostad_blomkål_li

Ugnsrostad blomkål med kapris- & olivtapenade

Cavolfiore al forno con capperi e paté di olive. En smakfull rätt som passar bra till fisk är denna ugnsrostade blomkål med kapris- och olivgryn.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Värm ugnen till 225°C.

Skiva blomkålen och gnid in bitarna i olivolja, rosmarin, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 20 minuter.

Vänd efter halva tiden.

Koka upp rikligt med vatten och salta.

Lägg i grynen och koka i 5 minuter.

Lägg i grönkålen och koka i ytterligare 5 minuter.

Låt rinna av i ett durkslag.

Blanda ihop med tapenade och ¾ av gräslöken.

Servera med blomkålen och toppa med resterande gräslök.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips God tillsammans med fisk. Toppa gärna med riven Zeta Parmigiano Reggiano.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.