Recept från Zeta. Gorgonzola mousse med variation på fikon_li_300ppi

Gorgonzolamousse med fikon

Mousse av gorgonzola med sötma av bakade och marinerade fikon är den perfekta avslutningen på middagen. Ost och dessert i ett.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Blanda gorgonzolan tillsammans med mjölken och florsockret.

Vispa till en härligt luftig mousse.

Sätt ugnen på 160 grader.

Dela två fikon i klyftor och blanda tillsammans med crema di balsamico och farinsocker.

Baka fikonen i ugnen i 6 minuter.

Skiva resterande två fikon och marinera i olivolja och crema di balsamicon tills fikonen har sugit åt sig en del av vätskan.

Lägg upp moussen med de bakade och marinerade fikonen i portionsglas och servera.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.