Gorgonzolamousse med fikon

RÖSTA PÅ RECEPTET (15)

(15)
30min

Mousse av gorgonzola med sötma av bakade och marinerade fikon är den perfekta avslutningen på middagen. Ost och dessert i ett.

Receptet är framtaget i samarbete med Svenska Juniorkocklandslaget.

Ingredienser

portionre
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Gorgonzolamousse
1/2 dl
mjölk
2 msk
florsocker
Bakade fikon
2
färska fikon
2 msk
farinsocker
Marinerade fikon
2
färska fikon

Gör så här

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

Med anledning av Livsmedelsverkets test av olivoljor

Läs mer

Nyhet!

Zeta Hirs-mix Ekologisk är en blandning av hirs, bovete, amarant, durra, ärtor, quinoa och frön.

HIrs-mix

Italienska pastarätter

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.