Ugnsrostade rödbetor med fetaost
Vad tycker du?
Fetaostens sälta och rödbetornas sötma i en härlig smakkombination.
Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
Hittar man gul- och polkabetor kan man rosta dem och få en vacker färggrann rätt!
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (737)
(737)Vad tyckte du om receptet?
11 kommentarer
Lewi
Supergott!
Jag häller på solrosfrön en stund innan så får dom rosta samtidigt i formen.
Viveka
Ska man inte skala rödbetorna? Skönt. För det är ju det värsta.
Maria
Det står ju skalade rödbetor i receptet
Anna Mellberg
Hej Viveka! Tvätta och skrubba betorna noga- skär bort den skrovliga delen där blasten suttit. Ofta behöver inte betorna skalas då. Men ibland är skalet väldigt tjockt och fult- då brukar jag ta bort det. Lycka till önskar vännerna på Zeta
Carin
Och vad är det gröna på bilden? Bönor? Kapris?
Maria
Pumpafrön ser det ut som, det är med i receptet
Lena
Pumpanärnor
Emma Olsson
Hejsan Carin,
Tack för att du uppmärksammade detta, vi har nu ändrat receptet. Det är rostade pumpakärnor som du adderar tillsammans med fetaosten.
Hälsningar, vännerna på Zeta
Charlotte
Tänkte göra detta på ett julbord, kan man förbereda denna rätt några timmar innan den skall ätas?
Emma Olsson
Hej Charlotte,
Absolut kan du göra detta recept i förväg, men att du värmer på röran innan servering så att fetaosten får smälta en del. Då blir den extra god.
Hälsningar
Emma från Zeta