Ugnsrostade rödbetor med fetaost

RÖSTA PÅ RECEPTET (738)

(738)

Vad tycker du?

45min 10 ingredienser

Fetaostens sälta och rödbetornas sötma i en härlig smakkombination.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
800 g
rödbetor, skalade
1/3 kruka
timjan, färsk
3
vitlöksklyftor, krossade
salt
svartpeppar, nymalen
1/2 dl
rostade pumpakärnor

Gör så här

Tips!

Hittar man gul- och polkabetor kan man rosta dem och få en vacker färggrann rätt!

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (738)

(738)

Vad tyckte du om receptet?

13 kommentarer

Lena Helgesson

Kan jag byta ut fetaost mot getost?

Anna Mellberg

Hej Lena! Det går säkert jättebra, hälsningar vännerna på Zeta

Lewi

Supergott!
Jag häller på solrosfrön en stund innan så får dom rosta samtidigt i formen.

Viveka

Ska man inte skala rödbetorna? Skönt. För det är ju det värsta.

Anna Mellberg

Hej Viveka! Tvätta och skrubba betorna noga- skär bort den skrovliga delen där blasten suttit. Ofta behöver inte betorna skalas då. Men ibland är skalet väldigt tjockt och fult- då brukar jag ta bort det. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Carin

Och vad är det gröna på bilden? Bönor? Kapris?

Emma Olsson

Hejsan Carin,
Tack för att du uppmärksammade detta, vi har nu ändrat receptet. Det är rostade pumpakärnor som du adderar tillsammans med fetaosten.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Charlotte

Tänkte göra detta på ett julbord, kan man förbereda denna rätt några timmar innan den skall ätas?

Emma Olsson

Hej Charlotte,
Absolut kan du göra detta recept i förväg, men att du värmer på röran innan servering så att fetaosten får smälta en del. Då blir den extra god.
Hälsningar
Emma från Zeta