Ugnsrostade rödbetor med fetaost

RÖSTA PÅ RECEPTET (725)

(725)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

45min 10 ingredienser

Fetaostens sälta och rödbetornas sötma i en härlig smakkombination.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
800 g
rödbetor, skalade
1/3 kruka
timjan, färsk
3
vitlöksklyftor, krossade
salt
svartpeppar, nymalen
1/2 dl
rostade pumpakärnor

Gör så här

Tips!

Hittar man gul- och polkabetor kan man rosta dem och få en vacker färggrann rätt!

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (725)

(725)

Vad tycker du?

10 kommentarer

Lämna ett svar till Viveka Avbryt svar

Viveka

Ska man inte skala rödbetorna? Skönt. För det är ju det värsta.

Anna Mellberg

Hej Viveka! Tvätta och skrubba betorna noga- skär bort den skrovliga delen där blasten suttit. Ofta behöver inte betorna skalas då. Men ibland är skalet väldigt tjockt och fult- då brukar jag ta bort det. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Charlotte

Tänkte göra detta på ett julbord, kan man förbereda denna rätt några timmar innan den skall ätas?

Emma Olsson

Hej Charlotte,
Absolut kan du göra detta recept i förväg, men att du värmer på röran innan servering så att fetaosten får smälta en del. Då blir den extra god.
Hälsningar
Emma från Zeta

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar