Ugnsrostade rödbetor med fetaost

RÖSTA PÅ RECEPTET (724)

(724)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

45min 10 ingredienser

Fetaostens sälta och rödbetornas sötma i en härlig smakkombination.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
800 g
rödbetor, skalade
1/3 kruka
timjan, färsk
3
vitlöksklyftor, krossade
salt
svartpeppar, nymalen
1/2 dl
rostade pumpakärnor

Gör så här

Tips!

Hittar man gul- och polkabetor kan man rosta dem och få en vacker färggrann rätt!

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (724)

(724)

Vad tycker du?

10 kommentarer

Lämna ett svar till Carin Avbryt svar

Viveka

Ska man inte skala rödbetorna? Skönt. För det är ju det värsta.

Anna Mellberg

Hej Viveka! Tvätta och skrubba betorna noga- skär bort den skrovliga delen där blasten suttit. Ofta behöver inte betorna skalas då. Men ibland är skalet väldigt tjockt och fult- då brukar jag ta bort det. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Charlotte

Tänkte göra detta på ett julbord, kan man förbereda denna rätt några timmar innan den skall ätas?

Emma Olsson

Hej Charlotte,
Absolut kan du göra detta recept i förväg, men att du värmer på röran innan servering så att fetaosten får smälta en del. Då blir den extra god.
Hälsningar
Emma från Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco