Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.
Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.
150 g
750 ml
250 ml
360 g
140 g
100 ml
180 g
Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.
Enkel buffé, god och snabb att servera till dina gäster. Välj och vraka bland buffématen och hitta inspiration till din fest.
En smakrik bruschetta med ugnsbakade tomatklyftor tillsammans med smakrik olivolja och friterad kapris blir perfekt som lite antipasti eller på buffébordet.
(21)
Den somrigaste och fräschaste salladen med bär, tomater och mozzarella, toppas med härlig balsamvinäger och smakrik olivolja. Sommarens godaste lunch.
(17)
Krossade cantucciniskorpor ger ett skönt krisp till den lena och krämiga chokladkrämen med som får fin friskhet av mascarpone. Snabb och himmelskt god dessert.
(20)
Snabblagad och god sallad med smaker från medelhavsköket. Serveras tillsammans med en färgstark paprikadressing. Passar som tillbehör, till en lunch eller som en del av en buffé.
(38)
En snabb och god bönsallad som passar som tillbehör, till en lunch eller som en del av en buffé. Krispigt, härligt och välsmakande med oliver, bönor och grillad paprika.
(77)
Crostini bredd med en röra på BreOliv smaksatt med kapris, soltorkade tomater och sardellcrème är ett perfekt tilltugg på buffén eller innan maten.
(24)
Kikärtor, färdiga att äta, som du snabbt blandar ihop med citron och olivolja Provencal. Ett matigt tillbehör eller ett snabbt gott mellanmål.
(43)
Svarta bönor, färdiga att äta som du snabbt blandar ihop med grillad paprika. Snabbt och gott tillbehör eller mellanmål.
(32)
Smaksatta kidneybönor, färdiga att äta, med salladskrydda är snabbt och mättande. Serveras som mellanmål, lunch eller som ett matigt tillbehör.
(45)
Flatbread är ungefär som tunna pizzor med topping som passar fint som trevlig och lite enklare lunchrätt till sommaren eller på buffébordet. Härliga smaker av kronärtskocka, salsiccia och parmesan.
(50)
Choripan, en variant på korv med bröd med salsiccia, chimichurri och romanesco. Med rätt förberedelser blir detta en mysig rätt att ha med sig på picknicken eller en god grillunch ute på sommaren. Detta är ursprungligen en argentisk rätt, men här har rätten fått italienska smaker.
(7)
När man rostar fetaost får man fram ännu mer smak och en härlig krispighet. Strö över en sallad som den här grynsalladen med gulbeta. Passar även fint till soppa eller snacks.
(23)
Muffins med cannellinibönor, fetaost och oliver, perfekt som mellis eller som lunch, till en picknick
En enkel och smakrik ratatouille med italienska smaker och fetaost. Perfekt som tillbehör eller till buffébordet
(75)
Rostade rödbetor i ugn med italienska klassiska smaker som kapris, lök och vinäger. Sältan i halloumi ger en god smakkombination. Passar perfekt som tillbehör eller som egenrätt.
(56)
Tunt skivad bresaola med grovt riven lagrad parmesan, rostade pinjenötter och rucolasallad. Enkel och ljuvlig förrätt!
(84)
Avokadosallad med svarta bönor, broccoli, gurka och salladslök. Med en sötsyrlig balsamvinäger-vinägrett och färska örter.
Fräsch smakrik rätt med salladsblad fyllda med kidneybönor, avokado och salsiccia.
Pastasallad med färsk sparris, späda morötter, buffelmozzarella, avokado, oliver och gräslök med en dressing på rosébalsamvinäger och god olivolja.
(99)
Festlig chokladmousse med amaretto och mascarpone. Enkel att göra och som går utmärkt att förbereda dagen innan.
(124)
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller som förrätt.
(46)
Italienska delikatesser och charkuterier, det perfekta tilltugget. Enkelt att variera efter tycke och smak.
(33)
Klassiska italienska brödpinnar filoncini lindade med prosciutto. Enkelt att göra och passar perfekt som aptitretare.
Cocktailspett med minimozzarella, lätt soltorkade körsbärstomater, Prosciutto Crudo och färska körsbärstomater. Utmärkta att servera innan maten eller som ett tilltugg.
(216)
Italiensk skinka, Prosciutto di Parma med långlagrad parmesanost. Perfekt som förrätt eller som småplock.
(44)
Perfekt komponerad charkbricka med tunna fina skivor av italienska och spanska delikatesser. Utmärkt att servera som förrätt eller som tilltugg till drinken.
(172)
Frasiga friterade ravioli som serveras med en fräsch sardelldipp. Passar utmärkt att servera till många på en buffé eller som tilltugg innan middagen.
Ugnsrostad bruschetta med burrata toppad med solkyssta körsbärstomater och basilika. Servera som aptitretare eller som del av buffé.
(121)
Ugnsbakade oliver med färska kryddor. Perfekt som småplock före maten.
(28)
Ugnsrostade vaxbönor med flingsalt och krispiga mandelflarn. Passar utmärkt som tillbehör till kött, kyckling och fisk eller som ett lättare tilltugg.
(53)
Sallad med pannrostad blomkål, broccolikräm, syrliga äpplen, rostad mandel och krispig kål. Perfekt som tillbehör eller på buffén.
Ägghalvor med en italiensk tvist med mild och elegant smak. Passar perfekt till buffén.
(19)
Ugnsbakade portabellosvampar med vitlök och timjan med ett täcke av smält mozzarella är en perfekt och lättlagad antipasti.
(160)
Lyxig men enkel sallad med krispiga päron och rostade valnötter.
(37)
Kryddig och fräsch tomatsalsa med koriander, lime och chili.
(106)
Chips av Parmigiano Reggiano med topping är ett enkelt och snabbt tilltugg som smakar ljuvligt.
(80)
Pastasallad med den goda kombinationen av sälta från fetaosten och sötma från den rostade paprikan.
Persika, mozzarella och gröna blad tillsammans med en god vinägrett på mangobalsamico gör salladen till ett gott och vackert inslag.
Lyxig mozzarellasallad med med smakrika oliver och söt paprika.
(8)
Små härliga munsbitar med lax och tapenade. Perfekt att servera på en buffé eller som tilltugg till fördrinken.
(15)
Carpaccio med lax på crostini. Utsökta, lyxiga och enkla tilltugg till drinken eller på buffén.
En härlig och snabblagad laxcarpaccio till säsongens buffé med färdig kronärtskockskräm, sardellkräm, parmesan och kapris.
Smakrik majonnäs som passar utmärkt inkokt lax, ugnsrostade grönsaker så väl som till grillad kyckling.
(11)
Nygrillad halloumi smaksatt med rosmarin och honung och serverat med krispiga krutonger. Perfekt vegetariskt alternativ till grillen eller som ett tillbehör.
Glass med smaksatt olivolja är en enkel och överraskande dessert från Italien. Havssaltet ger en perfekt brytning mellan sött och salt.
(54)
Enkel och lyxig sallad med champinjoner, kapris och kroärtskockor
(6)
Capresesallad med tomat, mozzarella och basilika. Ett klassiskt italienskt recept!
(18)
En ärt- och bönsallad med härlig sälta från fetaost och kapris.
Bresaola, lufttorkad italienskt nötkött, som får smak av paprika och parmesan. Servera på buffé, antipasti eller till förrätt.
(25)
En variant av caesarsallad som är perfekt buffémat.
(92)
Fruktsallad med sötsyrlig mascarponekräm och rostad nötblandning. En enkel och fräsch efterrätt som kan anpassas efter säsong.
(35)
Sallad med buffelmozzarella, ugnsrostad lök och tomater.
(5)
Fetaostens sälta och rödbetornas sötma i en härlig smakkombination.
(559)
Avokado och linser i en god kombination med en fräsch vinägrett.
(73)
Hummus är en röra gjord av huvudsakligen kikärter och är ett perfekt tillbehör till kött eller som en del i en buffé.
(166)
På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.
Kopierad