Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Pasta Carbonara
    • Grönkålschips
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Glutenfria produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Pasta Carbonara
    • Grönkålschips
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Glutenfria produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Pasta Carbonara
      • Grönkålschips
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Aperitivo och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Spara recept
    • Olivolja

      Zetas Olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • Grunden till en god olivolja
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om medelhavsmat

      Om medelhavsmat

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Bönor och linser
      • Fetaost
      • Halloumi
      • Italienska smaksättare
      • Medelhavschark
      • Mozzarella och burrata
      • Oliver
      • Parmesanost
      • Pasta
      • Pizza
      • Risotto
      • Vinäger

      Hälsa & Hållbarhet

      • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
      • Medelhavsmat och träning
      • Ät tillsammans – för hälsans skull!
      • Matsvinn

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Italiensk buffé
      • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
      • Grilltips
      • Marinadtips
      • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Pinsa

      230 g

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Visa fler...

      Nya produkter

      Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

      500 ml

      Mini Burrata 4x50g

      480 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Alla Zetas produkter
      • Glutenfria produkter
      • Olivolja
      • BreOliv
      • Antipasti och röror
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • Vårt hållbarhetsarbete
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt

      KONTAKTA OSS

      • Vanliga frågor och svar
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgifts­policy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Enkel buffé – recept

    Enkel buffé, god och snabb att servera till dina gäster. Välj och vraka bland buffématen och hitta inspiration till din fest.

    Glutenfri pinsa med aubergine, inlagda citroner och rosépeppar

    Glutenfri pinsa med aubergine, inlagda citroner och rosépeppar är ett smakrikt recept med en härlig blandning av mustig pinsasås, syrlig citron och hetta från rosépeppar. Servera som lunch, middag eller skär upp den i bitar och servera som drinktilltugg.

    (1)

    (1)
    20min

    Glutenfri pinsa med burrata, mortadella och pistagenötter

    Vår glutenfria pinsa är så god att det är svårt att tro att den faktiskt är glutenfri. Toppa den med krämig burrata, len mortadella och rostade pistagenötter – och du har en kombination som är svår att slå.

    (7)

    (7)
    20min

    Glutenfri grekisk pastasallad

    Grekisk pastasallad är den absolut godaste och enklaste lunchen. Hacka grönsakerna medan den glutenfria pastan kokar, sen är det bara att blanda ihop det. Passar perfekt som lunchlåda eller picknickmat.

    (5)

    (5)
    15min

    Burratadipp med hot honey och glutenfria crostini

    Dipp innebär ofta smulkalas med glutenfria produkter, men med Zetas glutenfria crostini är det inget problem för de med celiaki. I denna burratadipp blandas söthet honung med syrlig citron och krämig burrata – en toppendipp med andra ord.

    (9)

    (9)
    10min

    Salamisnittar med krämig pestofyllning

    De här snittarna är små godingar med stor smak! Salami i kombination med pesto och soltorkad tomat, det är svårt att komma närmare Italien rent smakmässigt.

    (12)

    (12)

    Pinsa med sparris, burrata och rödlök

    Krispig sparris, krämig burrata och frasigt bröd är en oemotståndlig kombination. Den här pinsan passar till lunch, till middag, mellis och som drinktilltugg, skuren i mindre bitar. Så gott, enkelt och snabblagat!

    (52)

    (52)
    15min

    Vispad feta och ricotta med surdegskrutonger och olivolja

    Vispad feta och ricotta med surdegskrutonger och olivolja extra vergine – en bättre dipp helt enkelt!

    (76)

    (76)
    10min

    Kall potatissallad med kapris och citron

    Potatissallad med kapris, passar bra till t ex en bit lax.

    (103)

    (103)

    Olivkräm med sardell, vitlök, mandel och olivolja

    En kall röra som passar till det mesta.

    (10)

    (10)
    10min

    Bruschetta med långbakade tomatklyftor och friterad kapris

    En smakrik bruschetta med ugnsbakade tomatklyftor tillsammans med smakrik olivolja och friterad kapris blir perfekt som lite antipasti eller på buffébordet.

    (54)

    (54)
    3tim 30min

    Sommarsallad med tomater, bär och mozzarella

    Den somriga och fräscha salladen med bär, tomater och mozzarella, toppas med härlig balsamvinäger och smakrik olivolja. Sommarens godaste lunch.

    (36)

    (36)
    20min

    Chokladkräm med krossade cantucciniskorpor & blåbär

    Krossade cantucciniskorpor ger ett skönt krisp till den lena chokladkrämen som får fin fyllighet av mascarpone. Snabb, enkel och himmelskt god dessert.

    (64)

    (64)
    10min

    Bönsallad med crostini

    En snabb och god bönsallad som passar som tillbehör, till en lunch eller som en del av en buffé. Krispigt, härligt och välsmakande med oliver, bönor och grillad paprika.

    (188)

    (188)
    15min

    BreOlivröra på crostini

    Crostini bredd med en röra på BreOliv smaksatt med kapris, soltorkade tomater och sardellcrème är ett perfekt tilltugg på buffén eller innan maten.

    (46)

    (46)
    10min

    Kikärtor med smak av citron och provencal

    Kikärtor, färdiga att äta, som du snabbt blandar ihop med citron och olivolja Provencal. Ett matigt tillbehör eller ett snabbt gott mellanmål.

    (105)

    (105)
    5min

    Svarta bönor med grillad paprika

    Svarta bönor, färdiga att äta som du snabbt blandar ihop med grillad paprika. Snabbt och gott tillbehör eller mellanmål.

    (36)

    (36)
    5min

    Kidneybönor med italiensk salladskrydda

    Smaksatta kidneybönor, färdiga att äta, med salladskrydda är snabbt och mättande. Serveras som mellanmål, lunch eller som ett matigt tillbehör.

    (82)

    (82)
    5min

    Flatbread med kronärtkockscreme och salsiccia

    Flatbread är ungefär som tunna pizzor med topping som passar fint som trevlig och lite enklare lunchrätt till sommaren eller på buffébordet. Härliga smaker av kronärtskocka, salsiccia och parmesan.

    (143)

    (143)
    50min

    Choripan med romesco och chimichurri

    Choripan, en variant på korv med bröd med salsiccia, chimichurri och romesco. Med rätt förberedelser blir detta en mysig rätt att ha med sig på picknicken eller en god grillunch ute på sommaren. Detta är ursprungligen en argentisk rätt, men här har rätten fått italienska smaker.

    (20)

    (20)
    45min

    Ratatouille med grekiska smaker

    Ratatouille med aubergine, zucchini och smulad fetaost serveras som tillbehör eller som egen vegetarisk maträtt. Gratäng som passar extra bra när du behöver tömma kylskåpet på trött grönsaker.

    (145)

    (145)
    50min

    Rostade rödbetor med halloumi och bönor

    Rostade rödbetor i ugn med italienska klassiska smaker som kapris, lök och vinäger. Sältan i halloumi ger en god smakkombination. Passar perfekt som tillbehör eller som egenrätt.

    (97)

    (97)
    45min

    Bresaola med parmesan och nötter

    Tunt skivad bresaola med grovt riven lagrad parmesan, rostade pinjenötter och rucolasallad. Enkel och ljuvlig förrätt!

    (141)

    (141)
    10min

    Avokadosallad med svarta bönor

    Avokadosallad med svarta bönor, broccoli, gurka och salladslök. Med en sötsyrlig balsamvinäger-vinägrett och färska örter.

    (99)

    (99)
    15min

    Fyllda blad med kidneybönor och salsiccia

    Fräsch smakrik rätt med salladsblad fyllda med kidneybönor, avokado och salsiccia.

    (26)

    (26)
    30min

    Pastasallad med sparris och buffelmozzarella

    Pastasallad med färsk sparris, späda morötter, buffelmozzarella, avokado, oliver och gräslök med en dressing på rosébalsamvinäger och god olivolja.

    (115)

    (115)
    35min

    Tryffelburrata med långbakade tomater

    Burrata med smak av tryffel i kombination med söta långbakade tomater och basilika.

    (117)

    (117)
    3tim 10min

    Chokladmousse med amaretto

    Festlig chokladmousse med amaretto och mascarpone. Enkel att göra och som går utmärkt att förbereda dagen innan.

    (174)

    (174)
    1tim

    Italienska charkuterier

    Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller som förrätt.

    (69)

    (69)
    15min

    Charktallrik och småplock

    Italienska delikatesser och charkuterier, det perfekta tilltugget. Enkelt att variera efter tycke och smak.

    (48)

    (48)
    15min

    Filoncini med italiensk prosciutto

    Klassiska italienska brödpinnar filoncini lindade med prosciutto. Enkelt att göra och passar perfekt som aptitretare.

    (29)

    (29)
    10min

    Cocktailspett med minimozzarella och prosciutto

    Cocktailspett med minimozzarella, Prosciutto Crudo och färska körsbärstomater. Utmärkta att servera innan maten eller som ett tilltugg.

    (271)

    (271)
    15min

    Prosciutto di Parma med parmesanost

    Italiensk skinka, Prosciutto di Parma med långlagrad parmesanost. Perfekt som förrätt eller som småplock.

    (66)

    (66)
    10min

    Den ultimata charkbrickan

    Perfekt komponerad charkbricka med tunna fina skivor av italienska och spanska delikatesser. Utmärkt att servera som förrätt eller som tilltugg till drinken.

    (287)

    (287)
    10min

    Friterade ravioli med sardelldipp

    Frasiga friterade ravioli som serveras med en fräsch sardelldipp. Passar utmärkt att servera till många på en buffé eller som tilltugg innan middagen.

    (54)

    (54)
    20min

    Varm bruschetta med burrata

    Ugnsrostad bruschetta som toppas med krämig burrata, ugnsbakade tomatklyftor och färsk basilika. Låt vänner och familj njuta av italiensk afton med enkelt småplock som imponerar.

    (190)

    (190)
    20min

    Varma oliver med vitlök och oregano

    Ugnsbakade oliver med färska kryddor. Perfekt som småplock före maten.

    (34)

    (34)
    30min

    Blomkålsallad med broccolikräm och krispig kål

    Sallad med pannrostad blomkål, broccolikräm, syrliga äpplen, rostad mandel och krispig kål. Perfekt som tillbehör eller på buffén.

    (27)

    (27)
    50min

    Ägghalvor med räkor och caesardressing

    Ägghalvor med en italiensk tvist med mild och elegant smak. Passar perfekt till buffén.

    (21)

    (21)
    20min

    Ugnsbakad portabello med vitlök och mozzarella

    Ugnsbakade portabellosvampar med vitlök och timjan med ett täcke av smält mozzarella är en perfekt och lättlagad antipasti.

    (254)

    (254)
    20min

    Päron- och spenatsallad med citronricotta

    Lyxig men enkel sallad med krispiga päron och rostade valnötter.

    (49)

    (49)
    20min

    Tomatsalsa med koriander

    Kryddig och fräsch tomatsalsa med koriander, lime och chili.

    (123)

    (123)
    30min

    Somrig pastasallad med tomat, fetaost och oliver

    Somrig pastasallad med plommontomater, fetaost och svarta oliver. En färgstark pasta med smak från färsk basilika, kapris och vitvinsvinäger.

    (158)

    (158)
    30min

    Parmesanchips med två olika topping

    Chips av Parmigiano Reggiano med topping är ett enkelt och snabbt tilltugg som smakar ljuvligt.

    (112)

    (112)
    20min

    Pastasallad med kapris, fetaost och oliver

    Pastasallad med den goda kombinationen av sälta från fetaosten och sötma från den rostade paprikan.

    (29)

    (29)
    45min

    Mozzarellasallad med mangobalsamico

    Persika, mozzarella och gröna blad tillsammans med en god vinägrett på mangobalsamico gör salladen till ett gott och vackert inslag.

    (30)

    (30)
    15min

    Mozzarellasallad med grillad paprika

    Lyxig mozzarellasallad med med smakrika oliver och söt paprika.

    (18)

    (18)
    10min

    Laxcrostini med oliv- och kapristapenade

    Små härliga munsbitar med lax och tapenade. Perfekt att servera på en buffé eller som tilltugg till fördrinken.

    (19)

    (19)
    10min

    Laxcarpaccio på crostini

    Carpaccio med lax på crostini. Utsökta, lyxiga och enkla tilltugg till drinken eller på buffén.

    (49)

    (49)
    15min

    Kapris- och sardellmajonnäs

    Smakrik majonnäs som passar utmärkt inkokt lax, ugnsrostade grönsaker så väl som till grillad kyckling.

    (22)

    (22)
    10min

    Grillad halloumi, rosmarin och honung

    Nygrillad halloumi smaksatt med rosmarin och honung och serverat med krispiga krutonger. Perfekt vegetariskt alternativ till grillat kött eller som ett tillbehör.

    (15)

    (15)
    30min

    Glass med smaksatt olivolja och havssalt

    Glass med smaksatt olivolja är en enkel och överraskande dessert från Italien. Havssaltet ger en perfekt brytning mellan sött och salt.

    (144)

    (144)
    5min

    Champinjonsallad med kapris och kronärtskocka

    Enkel och lyxig sallad med champinjoner, kapris och kroärtskockor

    (8)

    (8)
    10min

    Caprese classico

    Capresesallad med tomat, mozzarella och basilika. Ett klassiskt italienskt recept!

    (23)

    (23)
    10min

    Cannellini, fetaost och grön ärtröra

    En ärt- och bönsallad med härlig sälta från fetaost och kapris.

    (8)

    (8)
    30min

    Bresaola med paprika och parmesan

    Bresaola, lufttorkad italienskt nötkött, som får smak av paprika och parmesan. Servera på buffé, antipasti eller till förrätt.

    (34)

    (34)
    15min

    Caesarkyckling

    En variant av caesarsallad som är perfekt buffémat.

    (179)

    (179)
    45min

    Fruktsallad med mascarpone & rostade nötter

    Fruktsallad med sötsyrlig mascarponekräm och rostad nötblandning. En enkel och fräsch efterrätt som kan anpassas efter säsong.

    (116)

    (116)
    15min

    Sallad caprese med bakade tomater

    Sallad med buffelmozzarella, ugnsrostad lök och tomater.

    (5)

    (5)
    4tim 20min

    Skagenröra med pepparrot

    En klassisk skagenröra med italiensk tvist. En perfekt förrätt till helgmiddagen eller som smårätt på buffébordet.

    (33)

    (33)
    15min

    Ugnsrostade rödbetor med fetaost

    Fetaostens sälta och rödbetornas sötma i en härlig smakkombination.

    (749)

    (749)
    45min

    Hummus

    Hummus är en härlig dipp eller röra som passar perfekt med en bit rostat surdegsbröd eller med en krispig crostini. Hummus passar också bra som tillbehör till grillade grönsaker, fisk eller kött. Variera smaksättningen och tillbehören efter din egen smak.

    (186)

    (186)
    30min

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera olika nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
    • Recept buffé
    • Enkel buffé – recept
      • Recept
        • Alla recept
        • Klassiska italienska rätter
        • Pasta
        • Pizza
        • Pinsa
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Använda olivolja i köket
        • Fakta om olivolja
        • Förvaring och hållbarhet olivolja
        • Grunden till en god olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Provsmakning av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
      • Om medelhavsmat
        • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
        • Den italienska middagen
        • Matsvinn
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Glutenfria produkter
        • Olivolja
        • Matlagningsolja
        • Matlagningsvin
        • Pasta
        • Pinsa
        • Pesto och pastasås
        • Oliver
        • Ost
        • Risottoris
        • Tomater
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgifts­policy
        • Vårt hållbarhetsarbete – Care of Di Luca
        • Sitemap
        • Visselblåsning
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad