Recept frÄn Zeta: Ugnsbakad portabello med vitlök och mozzarella

Ugnsbakad portabello med vitlök och mozzarella

Ugnsbakade portabellosvampar med vitlök och timjan med ett tÀcke av smÀlt mozzarella Àr en perfekt och lÀttlagad antipasti.

Tillagning

NÀr du Àndrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
TillvÀgagÄngssÀtt

VĂ€rm ugnen till 175 grader.

Ta bort foten pÄ svamparna, lÀgg hattarna med undersidan uppÄt pÄ en plÄt eller i en form.

Salta rejÀlt pÄ samtliga och lÀgg pÄ de krossade vitlöksklyftorna och nÄgra timjanskvistar pÄ fyra av hattarna.

HÀll pÄ rikligt med olivolja pÄ samtliga.

LÀgg timjan och skivad mozzarella pÄ de fyra andra svamphattarna.

SÀtt in i ugnen i 10-12 minuter tills mozzarellan smÀlt och fÄtt lite fÀrg.

Garnera med lite extra timjan. Servera som antipasti.

StÀng

Inköpslista

StÀng

Bli inspirerad av Zeta

PÄ Zeta.nu anvÀnder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli sÄ god som möjligt. LÀs mer hÀr.