Flatbread med kronärtkockscreme och salsiccia

Flatbread är ungefär som tunna pizzor med topping som passar fint som trevlig och lite enklare lunchrätt till sommaren eller på buffébordet. Härliga smaker av kronärtskocka, salsiccia och parmesan.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Flatbread
  • 25 g jäst
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk salt
  • 6-7 dl vetemjöl
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Smula jästen i en bunke. Häll det fingervarma vattnet över jästen. Rör tills jästen lösts upp. Blanda ner honung och salt. Rör i vetemjöl lite i taget tills du har en deg som börjar släppa från kanterna av bunken.

Ta upp degen och dela i fyra delar. Forma varje del till en rund boll. Låt jäsa under en handduk eller plastfolie ca 20 min.

Sätt ugnen på 250 grader och sätt in en plåt.

Kavla ut degbollarna till ett avlångt bröd på ett bakplåtspapper. Bred sen på kronärtskockscreme, lägg på skivad salsiccia och tomater. Avsluta med att hyvla parmesan över.

Lägg över bröden på plåten och grädda dem mitt i ugnen cirka 10 min.

Avsluta med att ringla över god olivolja, hyvla lite mer parmesan samt strö över färska basilikablad.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.