Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Dressing: Lägg ägget i en kastrull och koka upp, sjud i en minut.

Kyl ner i kallt vatten, dela och skrapa ur ägget i en hög mixerskål avsedd för stavmixer.

Tillsätt riven vitlök, senap, sardeller/sardellcrème, citron och Worchestershiresås.

Mixa samman, häll sedan i oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle medan du mixar slätt.

Rör i riven parmesan.

Kyckling: Sätt ugnen på 125 grader.

Hetta upp lite olja i en stor panna.

Lägg i kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidorna ett par minuter tills de är gyllene.

Krydda med salt och peppar.

Stek citronskivorna på båda sidor så de får lite färg.

Ställ åt sidan.

Lägg kycklingen i en ugnsform och låt gå klart i ugnen till en innertemperatur av 72 grader.

Ta ut kycklingen och låt den vila 10 minuter.

Skär kycklingen i tunna skivor, salta lätt på snittytorna och lägg upp på ett fat.

Skeda över dressingen.

Dra några rejäla tag med pepparkvarnen, strö på flagad parmesan och garnera med stekta citronskivor och en näve rucola.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.