Päron- och spenatsallad med citronricotta

RÖSTA PÅ RECEPTET (36)

(36)
20min

Lyxig men enkel sallad med krispiga päron och rostade valnötter.

Receptet är framtaget i samarbete med Pi Le.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
100 g
valnötter
4
päron skivade tunt
1/2 fpk
250 g Ricotta
1/2
citron finrivet skal och saft
2 fpk
färsk spenat à 70 g
50 g
Pecorino Romano 6 mån eller Zeta Parmigiano Reggiano , hyvlad med en potatisskalare
salt
peppar

Gör så här

Tips!

Välj gärna svenska sommarpäron om de är i säsong. Annars är sorten Konferens ett bra päron att använda till detta recept.

Om du planerar att servera denna rätt på en buffé kan du räkna att den är ca 8-10 bufféportioner.

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

Påskbuffé med ljuvliga smaker

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Med anledning av Livsmedelsverkets test av olivoljor

läs mer

bönor & linser

Gott i grytor, sallad och röror. Här hittar du goda recept med bönor och linser.

Recept bönor & linser

Utemat & grilla

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.