Recept från Zeta: Päron- och spenatsallad med valnötter och citronricotta

Päron- och spenatsallad med citronricotta

Lyxig men enkel sallad med krispiga päron och rostade valnötter.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 180 grader och rosta nötterna gyllenbruna på en plåt, 8-9 min.

Hyvla päronen i tunna skivor, med mandolin eller osthyvel.

Lägg skivorna i kallt vatten med några droppar citron, för att de inte ska mörkna.

Blanda ricotta, citronskal och citronsaft i en bunke och smaka av med salt och peppar.

Blanda en vinägrett av olivolja, vinäger, salt och peppar i en stor bunke.

Lägg spenat och päron i bunken och blanda väl.

Lägg upp salladen och klicka på citronricotta.

Strö över pecorino och nötter.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Välj gärna svenska sommarpäron om de är i säsong. Annars är sorten Konferens ett bra päron att använda till detta recept. Om du planerar att servera denna rätt på en buffé kan du räkna att den är ca 8-10 bufféportioner.

Bli inspirerad av Zeta

Information

Återkallelse av Zeta Fuet och Zeta Rökt Fuet 170g.

Läs Mer Reklamation

Läs om våra goda nyheter 2017

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.