Päron- och spenatsallad med citronricotta

RÖSTA PÅ RECEPTET (46)

(46)

RÖSTA PÅ RECEPTET (46)

(46)

Vad tycker du?

20min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Lyxig men enkel sallad med krispiga päron och rostade valnötter.

Receptet är framtaget i samarbete med Pi Le.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
100 g
valnötter
4
päron skivade tunt
1/2 fpk
250 g Ricotta
1/2
citron finrivet skal och saft
2 fpk
färsk spenat à 70 g
salt
peppar

Gör så här

Tips!

Välj gärna svenska sommarpäron om de är i säsong. Annars är sorten Konferens ett bra päron att använda till detta recept.

Om du planerar att servera denna rätt på en buffé kan du räkna att den är ca 8-10 bufféportioner.

2 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (46)

(46)
Tack!

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...