Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.
Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.
150 g
750 ml
250 ml
360 g
140 g
100 ml
180 g
Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.
På sommaren finns det alltid mycket att fira och då passar det fint med buffé . Samla vännerna och bjud på sommarbuffé med goda recept.
En smakrik bruschetta med ugnsbakade tomatklyftor tillsammans med smakrik olivolja och friterad kapris blir perfekt som lite antipasti eller på buffébordet.
(21)
Vitello Tonnato är ett klassisk italienskt recept, kalvstek med tonfisksås smaksatt med kapris. En bra rätt att förbereda dagen innan och perfekt till buffébordet.
(10)
Den somrigaste och fräschaste salladen med bär, tomater och mozzarella, toppas med härlig balsamvinäger och smakrik olivolja. Sommarens godaste lunch.
(17)
En ljuvlig förrätt med smak av vårens första primörer tillsammans med en krämig burrata och en örtolja.
(29)
En snabb och god bönsallad som passar som tillbehör, till en lunch eller som en del av en buffé. Krispigt, härligt och välsmakande med oliver, bönor och grillad paprika.
(76)
Härlig sommarsallad med smaker från medelhavsköket tillsammans med en fräsch örtvinägrett
(59)
Röra med smaksatt BreOliv som passar fint till ljust grillat kött eller kyckling.
Flatbread är ungefär som tunna pizzor med topping som passar fint som trevlig och lite enklare lunchrätt till sommaren eller på buffébordet. Härliga smaker av kronärtskocka, salsiccia och parmesan.
(50)
När man rostar fetaost får man fram ännu mer smak och en härlig krispighet. Strö över en sallad som den här grynsalladen med gulbeta. Passar även fint till soppa eller snacks.
(23)
Muffins med cannellinibönor, fetaost och oliver, perfekt som mellis eller som lunch, till en picknick
(31)
Ljuvligt god sommarpaj med hallon och blåbär som går minst lika bra att göra på vintern med frysta bär. Med en pajdeg på kikärtor.
(44)
En härligt knaprig kaka med chokladbitar i. Går snabbt att göra och är perfekt i picknick-korgen eller och du snabbt vill ha nåt gott till kaffet.
(24)
Ljuvliga små krustader med citronkräm och färska bär. Perfekt till buffébordet eller som en fräsch dessert på sommaren.
(35)
Fräsch variant på norditaliensk risotto, som är gjord på ris av röda linser och gröna ärtor, med trevliga tillbehör som zucchini och räkor. Perfekt till en vårbuffé eller som en härlig vardagsrätt.
(30)
Den perfekta salladen för varma sommardagar! Halloumi passar utmärkt med sötman från jordgubbar och nektariner. Salladen fungerar även på buffébordet!
(28)
Bresaolarullar med parmesan, rucola, citronmajonnäs och rostade pinjenötter är snabba och smakrika tilltugg, perfekt till drinken eller på buffén.
(22)
Ugnsbakade fikon men krämig chévreost, lindad med prosciutto och toppad med valnötter och söt honung. Ljuvliga små munsbitar som passar utmärkt som aptitretare.
Rostad blomkål och broccoli i ugnen. Sardelldippen ger en härlig sälta och är rik på umami. Passar perfekt som plockmat eller tillbehör.
Rostade rödbetor i ugn med italienska klassiska smaker som kapris, lök och vinäger. Sältan i halloumi ger en god smakkombination. Passar perfekt som tillbehör eller som egenrätt.
(55)
Hummus på kikärtor och rödbetor får en ljuvligt god smak och härlig färg. Smula på fetaost och få sältan till. Passar utmärkt som tillbehör till mat eller bröd.
(38)
Tunt skivad bresaola med grovt riven lagrad parmesan, rostade pinjenötter och rucolasallad. Enkel och ljuvlig förrätt!
(84)
Potatissallad med krämig örtricotta som passar utmärkt till grillat.
Avokadosallad med svarta bönor, broccoli, gurka och salladslök. Med en sötsyrlig balsamvinäger-vinägrett och färska örter.
(75)
Denna grynsallad eller grain bowl bygger på att blanda gryner, rostade och färska grönsaker samt andra ingredienser till färgstarka matskålar. Grynerna utgör alltid den mättande grunden och sedan kan man improvisera i oändlighet beroende på vilka ingredienser som finns i säsong och i kylskåpet.
(34)
Grillad fetaost med sparris, spetskål, körsbärstomater, zucchini och färsk lök. Fetaosten blir härligt mjuk och krämig och serveras med fördel med en god olivolja.
Salsa på rabarber och färska jordgubbar som passar utmärkt till nygrillad kyckling.
(16)
Pastasallad med färsk sparris, späda morötter, buffelmozzarella, avokado, oliver och gräslök med en dressing på rosébalsamvinäger och god olivolja.
(99)
Vegetarisk grynsallad med zucchini, färska fikon och fetaostkräm med basilika. En utmärkt matig lunch eller fräsch middag.
(27)
Italiensk gino med färska fikon, persika och jordgubbar med söt mascarponekräm. Perfekt att servera som avslutning på middagen eller istället för tårta på kalaset.
Picklad blomkål och rödlök med fruktigt sötsyrlig vinäger. Passar utmärkt som tillbehör till en chark- eller ostbricka eller som en en del av buffén.
(32)
Hemlagad pizza Napoletana med sardeller, kapris och oliver. Perfekt att bjuda på som tilltugg eller vickning.
(61)
Festlig chokladmousse med amaretto och mascarpone. Enkel att göra och som går utmärkt att förbereda dagen innan.
(123)
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller som förrätt.
(46)
Italienska delikatesser och charkuterier, det perfekta tilltugget. Enkelt att variera efter tycke och smak.
(33)
Klassiska italienska brödpinnar filoncini lindade med prosciutto. Enkelt att göra och passar perfekt som aptitretare.
Cocktailspett med minimozzarella, lätt soltorkade körsbärstomater, Prosciutto Crudo och färska körsbärstomater. Utmärkta att servera innan maten eller som ett tilltugg.
(216)
Italiensk skinka, Prosciutto di Parma med långlagrad parmesanost. Perfekt som förrätt eller som småplock.
(43)
Frasiga friterade ravioli som serveras med en fräsch sardelldipp. Passar utmärkt att servera till många på en buffé eller som tilltugg innan middagen.
Ugnsrostad bruschetta med burrata toppad med solkyssta körsbärstomater och basilika. Servera som aptitretare eller som del av buffé.
(119)
Polenta med karamelliserad lök och smält italiensk ost. Passar utmärkt som aptitretare innan maten eller på buffébordet.
Ugnsrostade vaxbönor med flingsalt och krispiga mandelflarn. Passar utmärkt som tillbehör till kött, kyckling och fisk eller som ett lättare tilltugg.
(53)
Klassisk italiensk tårta. Spröda kexbottnar varvade med mascarponekräm, citron och jordgubbar ger en sötsyrlig tvist.
(26)
Sallad med pannrostad blomkål, broccolikräm, syrliga äpplen, rostad mandel och krispig kål. Perfekt som tillbehör eller på buffén.
En snabblagad, vegetarisk topping som passar perfekt på crostini, på en bruschetta, i en grönsallad eller som tillbehör till en varmrätt.
(5)
Lyxig men enkel sallad med krispiga päron och rostade valnötter.
(37)
Potatissallad kan varieras i det oändliga. Här får soltorkade tomater och kapris sätta sin karaktär på den klassiska rätten.
(19)
Chips av Parmigiano Reggiano med topping är ett enkelt och snabbt tilltugg som smakar ljuvligt.
(80)
Lyxig mozzarellasallad med med smakrika oliver och söt paprika.
(8)
Små härliga munsbitar med lax och tapenade. Perfekt att servera på en buffé eller som tilltugg till fördrinken.
(15)
Carpaccio med lax på crostini. Utsökta, lyxiga och enkla tilltugg till drinken eller på buffén.
En härlig och snabblagad laxcarpaccio till säsongens buffé med färdig kronärtskockskräm, sardellkräm, parmesan och kapris.
Att grilla en sockerkaka blir precis så gott som et låter. Toppad med krämig mascarpone och söta jordgubbar blir den ännu godare!
Cheesecake gjord med krämig italiensk mascarpone, cantucciniskorpor och färska hallon. Perfekt dessert att enkelt göra i förväg.
(125)
Romanesco är en god sås gjord på rostad paprika och mandel. Gott tillsammans med halloumins smaker.
Glass med smaksatt olivolja är en enkel och överraskande dessert från Italien. Havssaltet ger en perfekt brytning mellan sött och salt.
(54)
Enkel och lyxig sallad med champinjoner, kapris och kroärtskockor
(6)
Capresesallad med tomat, mozzarella och basilika. Ett klassiskt italienskt recept!
En ärt- och bönsallad med härlig sälta från fetaost och kapris.
Vad passar väl bättre som förrätt på en italiensk middagsbjudning än en härligt krämig mozzarella toppad med fruktig olivolja och flingsalt?
(18)
Krämig burrata med solmogna nektariner och kryddig ruccolasallad. En perfekt förrätt!
(14)
En fräsch sallad med blandning av bulgur och quinoa. Passar som ensamrätt eller ett matigt tillbehör.
(25)
Bresaola, lufttorkad italienskt nötkött, som får smak av paprika och parmesan. Servera på buffé, antipasti eller till förrätt.
På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.
Kopierad