Ugnsbakade fikon

Ugnsbakade fikon med chévreost, prosciutto och honung

Ugnsbakade fikon men krämig chévreost, lindad med prosciutto och toppad med valnötter och söt honung. Ljuvliga små munsbitar som passar utmärkt som aptitretare.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Halvera fikonet. Skär osten i lika många bitar so du har fikonhalvor.

Lägg en bit ost på varje fikonhalva.

Baka i en ugnsfast form i ca 5 minuter i 225 grader.

Lägg en valnöt på osten, ringla lite honung över nöten och vira en skiva prosciutto crudo runt om. Stora skivor kan behöva halveras.

Dekorera med granatäppelkärnor.

 

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.