Tagliata på flankstek med grillad citron och salsa verde

RÖSTA PÅ RECEPTET (21)

(21)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

1tim 5 ingredienser

Klassisk tagliata görs oftast på oxfilé men här är det i stället flankstek som får spela huvudrollen. Du behöver inte många ingredienser när du jobbar med så här goda råvaror, fort går det också!

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Salsa verde
1 kruka
bladpersilja
1/2 frp
1
citron
Tagliata
800 g
flankstek
salt
nymalen svartpeppar
2
citroner, delade
Till servering
Rucolasallad
Parmigiano reggiano
flingsalt

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (21)

(21)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Sofia Gustafsson

Hej, kan den här rätten göras dagen innan den ska serveras?

Anna Mellberg

Hej Sofia! Den smakar absolut bäst om den serveras samma dag som den tillagas- men visst går det att förbereda dagen innan också, men då blir det mer likt ”rostbiff” i upplevelsen. Hälsningar Anna på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco