Recept från Zeta. Pickald blomkål

Rosévinägerpicklad blomkål

Picklad blomkål och rödlök med fruktigt sötsyrlig vinäger. Passar utmärkt som tillbehör till en chark- eller ostbricka eller som en en del av buffén.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 litet blomkålshuvud, ca 300 g
  • 1 rödlök
  • 2 dl Zeta Balsamvinäger rosé

    Zeta Balsamvinäger rosé

    Läs mer
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2-3 kvistar timjan
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Plocka eller skär blomkålen till buketter.

Skala och skiva rödlöken.

Koka upp vinäger, vatten, socker och salt.

Lägg i blomkål och rödlök och koka i 1 minut.

Lägg i timjanskvistarna och låt svalna.

Lägg i burk med tätslutande lock och ställ i kylen.

Servera till stekt fisk, fläskkött, kyckling eller på buffé.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.