Recept från Zeta. Pickald blomkål

Rosévinägerpicklad blomkål

Picklad blomkål och rödlök med fruktigt sötsyrlig vinäger. Passar utmärkt som tillbehör till en chark- eller ostbricka eller som en en del av buffén.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 litet blomkålshuvud, ca 300 g
  • 1 rödlök
  • 2 dl Zeta Balsamvinäger rosé

    Zeta Balsamvinäger rosé

    Läs mer
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2-3 kvistar timjan
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Plocka eller skär blomkålen till buketter.

Skala och skiva rödlöken.

Koka upp vinäger, vatten, socker och salt.

Lägg i blomkål och rödlök och koka i 1 minut.

Lägg i timjanskvistarna och låt svalna.

Lägg i burk med tätslutande lock och ställ i kylen.

Servera till stekt fisk, fläskkött, kyckling eller på buffé.

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Information

Återkallelse av Zeta Fuet och Zeta Rökt Fuet 170g.

Läs Mer Reklamation

Läs om våra goda nyheter 2017

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.