Grynsallad med paprikasalsa & rostade grönsaker

RÖSTA PÅ RECEPTET (36)

(36)

Vad tycker du?

45min 1 ingredienser

Denna grynsallad eller grain bowl bygger på att blanda gryner, rostade och färska grönsaker samt andra ingredienser till färgstarka matskålar. Grynerna utgör alltid den mättande grunden och sedan kan man improvisera i oändlighet beroende på vilka ingredienser som finns i säsong och i kylskåpet.

Receptet är framtaget i samarbete med Green Kitchen Stories.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 frp
Zeta 5 gryner, 300 g
Rostade grönsaker
1 knippe
morötter, gärna med blast
3 st
röda knipplökar eller
2 st
rödlökar
2
små zucchini
flingsalt
Paprika och olivsalsa
1 dl
1 dl
5-6
stjälkar persilja och mynta
1/2
citron, saften
Till servering
2-3
mellankokta ägg
1 frp
smulad Fetaost, 150 g
1 dl
hasselnötter, rostade och hackade
1/2 påse
machèsallad, á 70 g
6
körsbärstomater i olika färger, halverade
1 knippe
rädisor

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (36)

(36)

Vad tyckte du om receptet?

0 kommentarer

Sommarmat från medelhavsköket

Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Nykokt färsk majs med tre toppings
Nykokt färsk majs med tre toppings
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis