Recept från Zeta.nu GKS grynsallad.
Ladda ner bild

Grynsallad med paprikasalsa & rostade grönsaker

RÖSTA PÅ RECEPTET (30)

(30)
45min

Denna grynsallad eller grain bowl bygger på att blanda gryner, rostade och färska grönsaker samt andra ingredienser till färgstarka matskålar. Grynerna utgör alltid den mättande grunden och sedan kan man improvisera i oändlighet beroende på vilka ingredienser som finns i säsong och i kylskåpet.

Receptet är framtaget i samarbete med Green Kitchen Stories.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 frp
Rostade grönsaker
1 knippe
morötter, gärna med blast
3 st
röda knipplökar eller
2 st
rödlökar
2
små zucchini
flingsalt
Paprika och olivsalsa
1 dl
Paprika grillad, finhackade
1 dl
5-6
stjälkar persilja och mynta
1/2
citron, saften
Till servering
2-3
mellankokta ägg
1 frp
smulad Fetaost, 150 g
1 dl
hasselnötter, rostade och hackade
1/2 påse
machèsallad, á 70 g
6
körsbärstomater i olika färger, halverade
1 knippe
rädisor

Gör så här

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

Årets Novello är här!

Olivolja från årets första dagars skörd.

Lär mer

Nyhet!

Ekologiska bönor utan lag - Färdiga att äta

Nya produkter

Italienska pastarätter

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.