Grynsallad med paprikasalsa & rostade grönsaker

RÖSTA PÅ RECEPTET (34)

(34)
45min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Denna grynsallad eller grain bowl bygger på att blanda gryner, rostade och färska grönsaker samt andra ingredienser till färgstarka matskålar. Grynerna utgör alltid den mättande grunden och sedan kan man improvisera i oändlighet beroende på vilka ingredienser som finns i säsong och i kylskåpet.

Receptet är framtaget i samarbete med Green Kitchen Stories.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 frp
Zeta 5 gryner, 300 g
Rostade grönsaker
1 knippe
morötter, gärna med blast
3 st
röda knipplökar eller
2 st
rödlökar
2
små zucchini
flingsalt
Paprika och olivsalsa
1 dl
Zeta grillad paprika, finhackade
1 dl
5-6
stjälkar persilja och mynta
1/2
citron, saften
Till servering
2-3
mellankokta ägg
1 frp
smulad Fetaost, 150 g
1 dl
hasselnötter, rostade och hackade
1/2 påse
machèsallad, á 70 g
6
körsbärstomater i olika färger, halverade
1 knippe
rädisor

Gör så här

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

En 50-årig smakresa

I år firar vi 50 år av goda smakupplevelser.

Besök Zetas jubileumssajt

Spaghetti med ugnsbakad fetaost och tomater

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Följ oss på våra sociala kanaler

NYHET! Tunna crostini

Animal welfare

Zeta animal-welfare märkning betyder att varan kommer från en gård med djurvälfärdsprogram. Det innebär att kraven är tuffare än EUs lagstiftning.

Läs mer om animal welfare

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.