Recept från Zeta. Chokladmousse med amaretto

Chokladmousse med amaretto

Festlig chokladmousse med amaretto och mascarpone. Enkel att göra och som går utmärkt att förbereda dagen innan.

Tillredning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 frp Zeta Mascarpone

    Zeta Mascarpone

    Läs mer
  • 2 ägg
  • 4 msk socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g choklad 70%
  • 3 msk amarettolikör
  • rostade mandelflarn
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Separera äggulor och vitor.

Vispa upp äggvitorna med socker.

Blanda ihop mascarponeost och äggulor.

Vispa grädden. Smält chokladen över vattenbad.

Blanda med mascarponesmeten.

Vänd ihop äggvitorna med grädden och mascarponeblandningen.

Vänd slutligen in amarettolikören.

Häll i glas och ställ i kyl i minst 30 minuter.

Servera med rostade mandelflagor på toppen.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.