Fruktsallad med mascarpone & rostade nötter

RÖSTA PÅ RECEPTET (116)

(116)

Vad tycker du?

15min 2 ingredienser

Fruktsallad med sötsyrlig mascarponekräm och rostad nötblandning. En enkel och fräsch efterrätt som kan anpassas efter säsong.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
600 g
blandad frukt, t.ex. apelsin, jordgubbar, vattenmelon och druvor
100 g
nötter, t.ex. valnötskärnor, cashewnötter och pinjenötter
Mascarponekräm
1 burk
1 dl
creme fraiche
1
citron
1 msk
florsocker

Gör så här

Tips!

Mascarpone är en italiensk färskost, mjuk och fyllig. Smaken är mild, härligt gräddig med en mycket lätt, fin syrlighet. Passar utmärkt till efterrätter som denna fruktsallad.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (116)

(116)

Vad tyckte du om receptet?

3 kommentarer

Åsa

Väldigt gott, blandade frukter med lite hallon, otroligt gott tillsammans med nötterna och mascarponekrämen

Sommarmat från medelhavsköket

Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Nykokt färsk majs med tre toppings
Nykokt färsk majs med tre toppings
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis