Recept från Zeta. Fruktsallad_med_mascarponekram_och_rostade_notter

Fruktsallad med mascarpone & rostade nötter

Fruktsallad med sötsyrlig mascarponekräm och rostad nötblandning. En enkel och fräsch efterrätt som kan anpassas efter säsong.

TIllagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 600 g blandad frukt, t.ex. apelsin, jordgubbar, vattenmelon och druvor
  • 100 g nötter, t.ex. valnötskärnor, cashewnötter och pinjenötter
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Skär frukten i bitar och lägg i en skål.

Hacka nötterna grovt och rosta dem i en torr stekpanna på medelvärme i ca 4 minuter så de blir gyllenbruna.

Lägg mascarponen i en skål tillsammans med creme fraichen.

Riv det yttersta gula skalet på citronen och tillsätt det i skålen, pressa i halva citronen.

Lägg i florsockret och blanda till en jämn smet.

Smaka av, vill du ha en friskare och syrligare kräm så pressa i resten av citronen.

Servera fruktsallden med nötterna och mascarponekrämen.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Mascarpone är en italiensk färskost, mjuk och fyllig. Smaken är mild, härligt gräddig med en mycket lätt, fin syrlighet. Passar utmärkt till efterrätter som denna fruktsallad.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.