Recept från Zeta. chokladkram_med_vaniljplommon

Chokladkräm med vaniljplommon

En enkel dessert med choklad som du kan förbereda dagen innan. Variera servering med frukt och bär efter säsong.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Vaniljplommon
  • 200 g , ca 5 st färska plommon
  • 1 vaniljstång
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 6 st Colussi Cantuccini Mandel, italienska mandelskorpor
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Lägg hälften av mascarponen, honung och choklad i bitar i en kastrull och smält på låg värme.

Tillsätt olivoljan och vispa ner äggulan i smeten.

Avsluta med att vända ner resten av mascarponen och vispa smeten slät. Fördela i fyra glas eller portionsformar och låt den stelna i kylen.

Klyfta ner plommonen.

Skrapa ur vaniljstången och lägg den i en kastrull tillsammans med socker och vatten.

Koka upp sockerlagen och slå den över plommonen och låt kallna.

Lägg skorporna i en plastpåse och krossa dem med en kavel.

Toppa chokladkrämen före servering med smulade skorpor, servera plommonen till.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.