Recept från Zeta. Tiramisù a la Toscana

Tiramisù a la Toscana

Tiramisù gör vem som helst glad, här det klassiska tiramisúreceptet med mascarpone och espresso.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 4 ägg, separerade i gulor och vitor
  • 1 ½ dl florsocker, till äggblandingen
  • 250 g Zeta Mascarpone

    Zeta Mascarpone

    Läs mer
  • 2 dl starkt kaffe, gärna espresso
  • 1 dl Marsalavin, eller vin Santo
  • 1 msk  florsocker , till kaffeblandningen
  • 10-12 st Vicenzi Savoiardo kex
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Vispa äggulor och florsocker tills det är vitt och fluffigt.

Tillsätt mascarponeosten och vispa till en slät kräm.

Vispa äggvitan till vitt skum i en separat bunke och vänd ner i mascarponesmeten.

Blanda kaffe, marsalavin och florsocker.

Tillsätt 3 msk av blandningen i mascarponekrämen.

Doppa kexen snabbt i kaffeblandningen och lägg i botten på en skål eller i glas.

Lägg på lite ostkräm och lägg på ett nytt lager med kaffedoppade kex.

Avsluta med ostkräm och stryk ytan slät. Pudra över med kakao och ställ i kyl minst 30 minuter.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn resa till Italien!

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.