Tiramisù a la Toscana
Vad tycker du?
Tiramisù gör vem som helst glad, här det klassiska tiramisúreceptet med mascarpone och espresso.
Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.
Tiramisù gör vem som helst glad, här det klassiska tiramisúreceptet med mascarpone och espresso.
Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.
Från och med vecka 15 kommer alla våra bönor i tetra, en förpackning som bidrar med 52 procent lägre CO2-avtryck än en konservburk. Smaken är dock densamma och lika god som alltid.
Läs merZeta animal-welfare märkning betyder att varan kommer från en gård med djurvälfärdsprogram. Det innebär att kraven är tuffare än EUs lagstiftning.
Läs mer om animal welfare
Matilda Haake
Hur länge håller sig desserten i kyl?
Emma Olsson
Hejsan Matilda,
Tiramisu håller i kylskåpet mellan en till två dagar. Det går bra att förbereda desserten kvällen innan och förvara i kylskåpet.
Hälsningar, Emma från Zeta
Tobbe
Jag har gjort denna två gånger nu och smaken blir mycket bra men den är lite rinnig.
Hur gör jag den mindre rinnig?
Skålen med äggvitorna kunde jag med lätthet hålla upp och ned efter vispning.
Jag har sett recept med dubbla mängden Maskarpone.
Är det pga för liten mängd maskarpone som den blir rinnig?
Emma Olsson
Hejsan Tobbe,
En orsak som kan vara till att det blir rinnigt är att man rör ihop äggvitan och mascarpone för fort som tar ur luften. Rör ihop dessa försiktigt med en slickepott är mitt tips 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta
Solvig Pugliano
Jag brukar använda strösocker , men skall testa florsocker , på annandagen .