Tiramisù a la Toscana

RÖSTA PÅ RECEPTET (79)

(79)

RÖSTA PÅ RECEPTET (79)

(79)

Vad tycker du?

1tim
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Tiramisù gör vem som helst glad, här är det klassiskt italienska receptet på tiramisú med mascarpone och espresso.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
ägg, separerade i gulor och vitor
1 ½ dl
florsocker, till äggblandingen
2 dl
starkt kaffe, gärna espresso
1 dl
Marsalavin, eller vin Santo
1 msk
florsocker , till kaffeblandningen
10-12 st
Vicenzi Savoiardo kex

Gör så här

6 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (79)

(79)
Tack!

Michel

Hej!
Jag ser på videon att konsistensen att ostkrämen är lite lös. Tiramisun som jag lärde mig göra i Toscana är fastare för jag använder lite grädde. Något som saknas eller lite för mycket av någon ingrediens på receptet här?🤔

Tobbe

Jag har gjort denna två gånger nu och smaken blir mycket bra men den är lite rinnig.
Hur gör jag den mindre rinnig?
Skålen med äggvitorna kunde jag med lätthet hålla upp och ned efter vispning.
Jag har sett recept med dubbla mängden Maskarpone.
Är det pga för liten mängd maskarpone som den blir rinnig?

Emma Olsson

Hejsan Tobbe,
En orsak som kan vara till att det blir rinnigt är att man rör ihop äggvitan och mascarpone för fort som tar ur luften. Rör ihop dessa försiktigt med en slickepott är mitt tips 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Italiensk söndagsmiddag

Ossobuco
Ossobuco
Ossobuco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg. Enligt tradition serveras rätten med med...
Ossobuco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg....
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata. Med pilgrimsmusslor och blåmusslor blir det...
En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata....
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti puttanesca är en klassisk italiensk pastarätt med smakrika tomater, kapris, chili och...
Spaghetti puttanesca är en klassisk italiensk pastarätt...
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera med olika tillbehör som salami, pesto...
Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera...
Porchetta
Porchetta
Porchetta är fläskkarré fylld med väldoftande örter som vitlök, rosmarin och fänkål.
Porchetta är fläskkarré fylld med väldoftande örter...
Lasagne
Lasagne
Lasagne som smakar lika gott som i Italien. I en Lasagne al forno...
Lasagne som smakar lika gott som i...