Recept från Zeta. Tiramisù a la Toscana

Tiramisù a la Toscana

Tiramisù gör vem som helst glad, här det klassiska tiramisúreceptet med mascarpone och espresso.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 4 ägg, separerade i gulor och vitor
  • 1 ½ dl florsocker, till äggblandingen
  • 250 g Zeta Mascarpone

    Zeta Mascarpone

    Läs mer
  • 2 dl starkt kaffe, gärna espresso
  • 1 dl Marsalavin, eller vin Santo
  • 1 msk  florsocker , till kaffeblandningen
  • 10-12 st Vicenzi Savoiardo kex
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Vispa äggulor och florsocker tills det är vitt och fluffigt.

Tillsätt mascarponeosten och vispa till en slät kräm.

Vispa äggvitan till vitt skum i en separat bunke och vänd ner i mascarponesmeten.

Blanda kaffe, marsalavin och florsocker.

Tillsätt 3 msk av blandningen i mascarponekrämen.

Doppa kexen snabbt i kaffeblandningen och lägg i botten på en skål eller i glas.

Lägg på lite ostkräm och lägg på ett nytt lager med kaffedoppade kex.

Avsluta med ostkräm och stryk ytan slät. Pudra över med kakao och ställ i kyl minst 30 minuter.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.