Tiramisù a la Toscana

RÖSTA PÅ RECEPTET (99)

(99)

Vad tycker du?

1tim 7 ingredienser

Tiramisù gör vem som helst glad, här är det klassiskt italienska receptet på tiramisú med mascarpone och espresso.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
ägg, separerade i gulor och vitor
1 ½ dl
florsocker, till äggblandingen
2 dl
starkt kaffe, gärna espresso
1 dl
Marsalavin, eller vin Santo
1 msk
florsocker , till kaffeblandningen
10-12 st
Vicenzi Savoiardo kex

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (99)

(99)

Vad tyckte du om receptet?

8 kommentarer

Tobbe

Jag har gjort denna många ggr och den är mkt populär. Jag blandar i Marsalavin.
(När jag talar med Italienare både från norra och södra Italien säger de att det bara ska vara espresso, inte ngn alkohol. I Rom var det Marsalavin i den.)

Jag har tidigare fått den rinnig men när jag tar ”small” ägg och låter den stå några timmar i kylen blir den bra i konsistensen.

Anna Mellberg

Hej Tobbe! Roligt att du delar med dig av dina erfarenheter- tack- vi uppskattar det så! Vi håller med om att det finns många olika sorters recept på tiramisú- och alla italienare vi pratat ”tiramisú” med hävdar att just deras recept är det godaste och det mest genuina. Underbart! Vi tolkar det som att det helt enkelt är upp till ”kocken” vad man föredrar. Gott Nytt År önskar vännerna på Zeta

Michel

Hej!
Jag ser på videon att konsistensen att ostkrämen är lite lös. Tiramisun som jag lärde mig göra i Toscana är fastare för jag använder lite grädde. Något som saknas eller lite för mycket av någon ingrediens på receptet här?🤔

Matilda Haake

Hur länge håller sig desserten i kyl?

Emma Olsson

Hejsan Matilda,
Tiramisu håller i kylskåpet mellan en till två dagar. Det går bra att förbereda desserten kvällen innan och förvara i kylskåpet.
Hälsningar, Emma från Zeta

Tobbe

Jag har gjort denna två gånger nu och smaken blir mycket bra men den är lite rinnig.
Hur gör jag den mindre rinnig?
Skålen med äggvitorna kunde jag med lätthet hålla upp och ned efter vispning.
Jag har sett recept med dubbla mängden Maskarpone.
Är det pga för liten mängd maskarpone som den blir rinnig?

Emma Olsson

Hejsan Tobbe,
En orsak som kan vara till att det blir rinnigt är att man rör ihop äggvitan och mascarpone för fort som tar ur luften. Rör ihop dessa försiktigt med en slickepott är mitt tips 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Solvig Pugliano

Jag brukar använda strösocker , men skall testa florsocker , på annandagen .