Tiramisù a la Toscana
Vad tycker du?
Tiramisù gör vem som helst glad, här är det klassiskt italienska receptet på tiramisú med mascarpone och espresso.
Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.
Tiramisù gör vem som helst glad, här är det klassiskt italienska receptet på tiramisú med mascarpone och espresso.
Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.
6 kommentarer
RÖSTA PÅ RECEPTET (83)
(83)Michel
Hej!
Jag ser på videon att konsistensen att ostkrämen är lite lös. Tiramisun som jag lärde mig göra i Toscana är fastare för jag använder lite grädde. Något som saknas eller lite för mycket av någon ingrediens på receptet här?🤔
Matilda Haake
Hur länge håller sig desserten i kyl?
Emma Olsson
Hejsan Matilda,
Tiramisu håller i kylskåpet mellan en till två dagar. Det går bra att förbereda desserten kvällen innan och förvara i kylskåpet.
Hälsningar, Emma från Zeta
Tobbe
Jag har gjort denna två gånger nu och smaken blir mycket bra men den är lite rinnig.
Hur gör jag den mindre rinnig?
Skålen med äggvitorna kunde jag med lätthet hålla upp och ned efter vispning.
Jag har sett recept med dubbla mängden Maskarpone.
Är det pga för liten mängd maskarpone som den blir rinnig?
Emma Olsson
Hejsan Tobbe,
En orsak som kan vara till att det blir rinnigt är att man rör ihop äggvitan och mascarpone för fort som tar ur luften. Rör ihop dessa försiktigt med en slickepott är mitt tips 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta
Solvig Pugliano
Jag brukar använda strösocker , men skall testa florsocker , på annandagen .