Tiramisù a la Toscana
Tiramisù gör vem som helst glad, här det klassiska tiramisúreceptet med mascarpone och espresso.
Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.
Tiramisù gör vem som helst glad, här det klassiska tiramisúreceptet med mascarpone och espresso.
Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.
Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.
Recept under 30 minVi på Zeta tror att de allra flesta vill göra hållbara val bara förutsättningarna finns. Därför har vi stuvat om i våra leverantörsled så att råvaran till Zeta Fuet samt Zeta Jamon Serrano (ambient) enbart kommer från gårdar med djurvälfärdsprogram. Det innebär att gårdarna följer EUs lagstiftning, men att kraven är ännu tuffare och följs upp kontinuerligt.
Läs mer om animal welfare-programmet här
Tobbe
Jag har gjort denna två gånger nu och smaken blir mycket bra men den är lite rinnig.
Hur gör jag den mindre rinnig?
Skålen med äggvitorna kunde jag med lätthet hålla upp och ned efter vispning.
Jag har sett recept med dubbla mängden Maskarpone.
Är det pga för liten mängd maskarpone som den blir rinnig?
Emma Olsson
Hejsan Tobbe,
En orsak som kan vara till att det blir rinnigt är att man rör ihop äggvitan och mascarpone för fort som tar ur luften. Rör ihop dessa försiktigt med en slickepott är mitt tips 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta
Solvig Pugliano
Jag brukar använda strösocker , men skall testa florsocker , på annandagen .