Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Antipasti och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Mina recept
  • Olivolja

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Gott att veta

    Gott att veta & matinspiration

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Antipasti
    • Bönor
    • Fetaost
    • Gryner
    • Halloumi
    • Italienska ostar
    • Kapris
    • Mozzarella
    • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
    • Pasta
    • Risotto
    • Tomater
    • Vinäger

    Matlagningsfilmer

    • Aioli
    • Bruschetta
    • Caesarsallad
    • Italiensk tomatsås
    • Koka pasta al dente
    • Ragu – Bolognese
    • Risotto – Grundrecept
    • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
    • Pasta med blåmusslor
    • Pesto – matlagningsfilm
    • Puttanesca

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Buffé – att planera och laga
    • Grilltips
    • Medelhavsmat och träning
    • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
    • Medelhavsmat med smak av sommar
    • Matsvinn

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Strozzapreti Casa Di Luca

    400 g

    Visa fler...

    Nya produkter

    Colossaloliver med kärnor

    370 g

    Pecorino Romano grovriven

    85 g

    Crema di Balsamico Tryffel

    112 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Olivolja
    • Antipasti och röror
    • BreOliv
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Gryner och ris av baljväxter
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • En hållbar väg – Care of Di Luca
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt
    • Så här lätt väljer du rätt olivolja

    KONTAKTA OSS

    • Fråga oss
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgiftspolicy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Antipasti och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Mina recept
  • Olivolja

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Gott att veta

    Gott att veta & matinspiration

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Antipasti
    • Bönor
    • Fetaost
    • Gryner
    • Halloumi
    • Italienska ostar
    • Kapris
    • Mozzarella
    • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
    • Pasta
    • Risotto
    • Tomater
    • Vinäger

    Matlagningsfilmer

    • Aioli
    • Bruschetta
    • Caesarsallad
    • Italiensk tomatsås
    • Koka pasta al dente
    • Ragu – Bolognese
    • Risotto – Grundrecept
    • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
    • Pasta med blåmusslor
    • Pesto – matlagningsfilm
    • Puttanesca

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Buffé – att planera och laga
    • Grilltips
    • Medelhavsmat och träning
    • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
    • Medelhavsmat med smak av sommar
    • Matsvinn

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Strozzapreti Casa Di Luca

    400 g

    Visa fler...

    Nya produkter

    Colossaloliver med kärnor

    370 g

    Pecorino Romano grovriven

    85 g

    Crema di Balsamico Tryffel

    112 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Olivolja
    • Antipasti och röror
    • BreOliv
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Gryner och ris av baljväxter
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • En hållbar väg – Care of Di Luca
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt
    • Så här lätt väljer du rätt olivolja

    KONTAKTA OSS

    • Fråga oss
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgiftspolicy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Grönkålschips
      • Pasta Carbonara
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Antipasti och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Mina recept
    • Olivolja

      Zetas olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • Grunden till en god olivolja
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Gott att veta

      Gott att veta & matinspiration

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Antipasti
      • Bönor
      • Fetaost
      • Gryner
      • Halloumi
      • Italienska ostar
      • Kapris
      • Mozzarella
      • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
      • Pasta
      • Risotto
      • Tomater
      • Vinäger

      Matlagningsfilmer

      • Aioli
      • Bruschetta
      • Caesarsallad
      • Italiensk tomatsås
      • Koka pasta al dente
      • Ragu – Bolognese
      • Risotto – Grundrecept
      • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
      • Pasta med blåmusslor
      • Pesto – matlagningsfilm
      • Puttanesca

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Buffé – att planera och laga
      • Grilltips
      • Medelhavsmat och träning
      • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
      • Medelhavsmat med smak av sommar
      • Matsvinn

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Strozzapreti Casa Di Luca

      400 g

      Visa fler...

      Nya produkter

      Colossaloliver med kärnor

      370 g

      Pecorino Romano grovriven

      85 g

      Crema di Balsamico Tryffel

      112 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Olivolja
      • Antipasti och röror
      • BreOliv
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Gryner och ris av baljväxter
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • En hållbar väg – Care of Di Luca
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt
      • Så här lätt väljer du rätt olivolja

      KONTAKTA OSS

      • Fråga oss
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgiftspolicy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Nyår recept

    Recept till nyår med nära och kära. Tips och förslag på nyårsmat till festen. Drinktilltugg, förrätter, huvudrätter och nyårsdesserter.

    • Småplock till nyår

    • Nyårsmeny med risotto Milanese med prosecco och hummer

    • Nyårsmeny med pappardelle, skogschampinjoner och tryffelolja

    • Nyårsmeny med confiterad kyckling

    • Nyårsmeny med parmalindad fläskfilé

    • Nyårsmeny med utskuren biff med taleggio

    Torskrygg med knaperstekt guanciale och rödvinssås

    Klassisk elegant rätt som passar perfekt under vinterhalvåret kanske till och med till nyår. Det vita milda fiskköttet är underbart gott till salt knaperstekt griskind. Vill du lyxa ordentligt så passar du på att laga det här när du får tag på Skreitorsk som anses vara torsk av finaste kvalité.

    (6)

    (6)
    1tim 45min

    Crostini med vispad ricotta, vinägerrostade nötter och honung

    Enkelt italienskt småplock som passar fint till ett glas prosecco eller mustig glögg. Krispet från crostinin i kombination med den släta och fräscha ricottakrämen gör detta till det godaste tilltugget.

    (24)

    (24)
    15min

    Halstrade pilgrimsmusslor med citron- och kaprisolja

    Här har de små delikata musslorna fått sällskap av en saltsyrlig dressing gjord på kapris, citron och frisk chili. Fråga gärna i fiskdisken om de har några musselskal över som du kan få eller köpa, det blir nämligen så fint och vackert att servera i.

    (14)

    (14)

    Fikoncarpaccio med burrata, pistagepesto och rostade pistagenötter

    En vacker och lättlagad vegetarisk fikoncarpaccio med pistagepesto och krämig burrata ! Lika god att äta en mörk och gnistrande kväll i juletid, som strax innan grillglöden blivit perfekt en varm sommarkväll i början av augusti. Ät och njut!

    (39)

    (39)
    30min

    Gratinerad hummer med soltorkade tomater, parmesan och citron

    Att använda Zetas tomatkräm till gratinerad hummer är en superhit. De söta tomaterna som även är rika på umami gör hummern till en underbar smakbomb. Krämen passar super även att bre på crostini eller ugnsbakad kyckling.

    (12)

    (12)
    30min

    Kola- och espressoglass med Cialdine

    Kola- och espressoglass med Cialdine är en svalkande och god dessert som görs med eller utan glassmaskin.

    (35)

    (35)
    6tim 25min

    Krispiga piadinasnittar

    Piadina serveras i Italien som en slags streetfood. Här har vi tagit den ett steg längre och serverar krispig, friterad piadina med goda toppings.

    (22)

    (22)
    20min

    Örtbröd

    Hembakat bröd är alltid det godaste! I denna variant smaksätts örtbrödet med parmesan och pesto. Passar utmärkt att servera till buffén eller skaldjur.

    (40)

    (40)
    2tim 5min

    Skaldjursfat

    På vårt skaldjursfat ingår något av det bästa havet har att erbjuda men du väljer förstås efter din egen smak.

    (19)

    (19)
    20min

    Ostron

    Ostron är goda precis som de är eller med klassiska smaksättare som en skvätt rödvinsvinäger och schalottenlök eller helt enkelt bara några droppar citron. Andra överraskande goda tillbehör är fräsch gurkjuice eller lite het chiliolja. Dessa tillbehör älskas av både den inbitne ostronätaren som nybörjaren. Mums, säger vi!

    (19)

    (19)
    20min

    Apelsinsorbet med limegranité

    Apelsinsorbet med limegranité är fräsch, imponerar på gästerna och går att förbereda i förväg! Smakerna lyfter fint med flingsalt och grönpeppar.

    (18)

    (18)
    45min

    Risotto Milanese med prosecco och hummer

    Risotto Milanese, saffransrisotto, är en klassisk italiensk maträtt, i denna variant med prosecco och hummer. En lyxig festrätt som passar bra på nyårsafton.

    (78)

    (78)
    50min

    Kalvcarpaccio

    Kalvcarpaccio; en klassiker på kalvinnanlår med sardeller, kapris och parmesan. Magiskt gott.

    (12)

    (12)
    45min

    Proseccoinkokt nektarin med seg pistagemaräng, citronkräm, mynta och syrlig mascarpone

    En dessert med nektarin, pistagemaräng, citronkräm och mascarpone passar fint till friska italienska bubblor.

    (8)

    (8)
    1tim

    Krämig dippsås med pesto

    Dipp som är snabb och enkel att göra. De passar perfekt till att dippa Zeta Tunna Crostini. Men såserna passar också bra som tillbehör till grillat, krämig dressing till sallad eller att doppa bröd i.

    (30)

    (30)
    5min

    Panettone med apelsinsallad och chokladkräm

    Panettone är en italiensk julkaka som är fylld med torkad söt frukt. Förekommer främst i Milano under jul och nyår och serveras ofta med söta och syrliga tillbehör.

    (15)

    (15)
    30min

    Antipastispett

    Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett så att varje gäst får sitt egna spett.

    (50)

    (50)
    10min

    Getostbollar med örter

    Goda getostbollar med tre olika toppnings. Utmärkt småplock till minglet. Enkelt att förbereda och kan varieras med olika smakkombinationer.

    (43)

    (43)
    25min

    3x Krustader till fest

    Smakrika och lyxiga krustader utmärkta som småplock till nyår. Serveras gärna till ett glas bubbel eller drink.

    (60)

    (60)
    30min

    3x Krustader till fredagsmyset

    Snabblagade och enkla krustader som passar utmärkt att servera som tilltugg vid fredagsmyset.

    (30)

    (30)
    30min

    Tryffelpasta med pilgrimsmusslor

    Krämig tryffelpasta som serveras med lätt stekta pilgrimsmusslor. Pasta som passar utmärkt till helg och fest.

    (287)

    (287)

    Pilgrimsmusslor med Prosciutto di Parma och ärtpuré

    En lyxig förrätt med fina smaker från prosciutto di parma och pilgrimsmusslor tillsammans med en krämig ärtpuré. Perfekt till en härlig helgmeny eller som en förrätt på nyår.

    (57)

    (57)
    20min

    Yoghurtmousse med hallonsorbet, maräng och chokladsmul

    Dessert med yoghurtmousse med hallonsorbet, maräng och chokladsmul. Festlig nyårsmeny av Sebastian Gibrand.

    (141)

    (141)
    1tim

    Krispig anka med broccolikräm, gulbeta och svartpepparsky

    Ljuvlig varmrätt med krispigt ankbröst med picklad gulbeta, shiitakesvamp och broccolikräm. Festlig nyårsmeny av Sebastian Gibrand.

    (139)

    (139)
    25tim 10min

    Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor

    En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata. Med pilgrimsmusslor och blåmusslor blir det en härlig smakkombination.

    (95)

    (95)
    50min

    Tryffelsalami med parmesankräm

    Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller antipasti som du snabbt förbereder.

    (256)

    (256)
    10min

    Maränger på kikärtsspad

    Maränger gjorda på kikärtsspad istället för äggvita blir minst lika goda, och det är fascinerande att se hur kikärtsspadet kan vispas upp till tjockt skum. Perfekta veganska maränger.

    (212)

    (212)
    1tim 15min

    Ugnsrostade kikärtor med rosmarin och honung

    Ett spännande tillbehör till parmesanosten! Kikärtorna blir mer neutrala i smak vid rostning och får en härlig sötma och smak med rosmarinhonungen.

    (25)

    (25)
    1tim

    Vispad ricotta med vinkokta fikon

    En enkel men lyxig efterrätt! Vinkokta fikon blir mustiga och passar utmärkt tillsammans med den krämiga ricottan med lätt syrlighet.

    (35)

    (35)
    45min

    Krustader med gorgonzolaröra och rostade vindruvor

    Utmärkt plockmat till festen! Sältan i gorgonzolan passar perfekt med sötman från ugnsrostade vindruvor. Imponera på vännerna med denna smakexplosion.

    (85)

    (85)
    20min

    Friterade grönsaker med sardelldipp

    Friterad blomkål, brysselkål och salviablad med en umamifylld sardelldipp, servera som förrätt eller drinktilltugg på festen!

    (24)

    (24)
    30min

    Bresaolarullar med rucola och citronmajonnäs

    Bresaolarullar med parmesan, rucola, citronmajonnäs och rostade pinjenötter är snabba och smakrika tilltugg, perfekt till drinken eller på buffén.

    (23)

    (23)
    20min

    Krustader med fetaostkräm och fikon

    Perfekt plockmat till festen och nyårsskålen! Fetaostkrämen bryts av med krispigheten från krustader och rostade nötter. Färska fikon är pricken över i!

    (54)

    (54)
    20min

    Ugnsrostad lökblomma med nötter, salami och parmesan

    Ugnsrostad hel lök med med krispiga tillbehör i form av pistagenötter, italiensk salami och parmesanost. Perfekt tilltugg till drinken eller som förrätt.

    (44)

    (44)
    45min

    Potatis i ugn med aioli

    Frasig klyftpotatis med vitlöksaioli. Ett perfekt tillbehör till kött, fisk och fågel eller till en nygrillad burgare.

    (19)

    (19)
    35min

    Grönkålschips med parmesan

    Krispiga grönkålschips med lagrad parmesan. Perfekt som tilltugg till drinken eller framför tvn.

    (124)

    (124)
    20min

    Stekt, marinerad halloumi

    Stekt, vitlöksmarinerad halloumi som passar utmärkt som tilltugg till drinken eller som ett vegetariskt alternativ på grillen

    (53)

    (53)
    10min

    Krustader med chokladkräm och nötter

    Krustader med söt fyllning av choklad, toppade med hallon och rostade nötter. Gott som en liten söt avslutning på middagen och passar också utmärkt på buffébordet.

    (32)

    (32)
    20min

    Krustader x 2: Lax och räkor

    Krustader med fyllning av kronärtskockskräm och lax eller med bönröra och räkor. Små goda munsbitar som passar utmärkt som småplock innan middagen eller på buffébordet.

    (42)

    (42)
    30min

    Glutenfri pizzadeg

    Recept på glutenfri pizzadeg. Med en bra pizzadeg utan gluten som grund kan du toppa pizzan med dina favoriter.

    (289)

    (289)
    1tim 30min

    Bräserad högrev

    Bräserad högrev som sakta får sjuda tills det är mört och blir smakrikt. Fin smak av citron, persilja, rödvin, vitlök och oliver.

    (54)

    (54)
    3tim 30min

    Tomatsås till pizza

    Snabblagad tomatsås till pizza med plommontomater, parmesanost och basilika.

    (125)

    (125)
    10min

    Pizza med buffelmozzarella

    Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera med olika tillbehör som tex salami, pesto och färska kryddor. Dela gärna upp pizzan i 4 delar och toppa varje bit med olika toppings. Vi brukar duka bordet med flera delikatesser så får alla i sällskapet välja sina egna smaker. Ett härligt sätt att umgås och låta varje person få sina favoritkombinationer.

    (85)

    (85)
    >48 tim

    Italiensk pizzadeg

    Klassisk italiensk pizzadeg med lång jästid som ger en fin krispig pizzabotten.
    Den här degen har dessutom en av våra kollegor bakat varje fredag i snart tre års tid- så receptet är väl beprövat. Jästmängden kan minskas till hälften om den ska jäsas mer än en dag i kylskåp. Ju högre jästmängd desto tydligare och skarpare smak vid långjäsning. Prova dig fram och se vad just du föredrar.

    (617)

    (617)
    >48 tim

    Gnocchi av ugnsrostad pumpa med gorgonzola

    Gnocchi smaksatt med ugnsrostad pumpa. Serveras med gorgonzolaost, rostade valnötter och en god olivolja.

    (49)

    (49)
    1tim 20min

    Crostini med svamp- och tryffelcrème

    Små spröda munsbitar med smak av tryffel. Garnerade med ugnsbakade tomatklyftor, salami, basilika och timjan. Perfekta till fest eller före middagen.

    (123)

    (123)
    10min

    Tryffelburrata med långbakade tomater

    Burrata med smak av tryffel i kombination med söta långbakade tomater och basilika.

    (110)

    (110)
    3tim 10min

    Chokladmousse med amaretto

    Festlig chokladmousse med amaretto och mascarpone. Enkel att göra och som går utmärkt att förbereda dagen innan.

    (156)

    (156)
    1tim

    Bresaola med betsallad

    Bresola med tunt skivade betor, rostade pinjenötter och färska örter. Utmärkt att bjuda på som förrätt.

    (31)

    (31)
    30min

    Charktallrik och småplock

    Italienska delikatesser och charkuterier, det perfekta tilltugget. Enkelt att variera efter tycke och smak.

    (46)

    (46)
    15min

    Filoncini med italiensk prosciutto

    Klassiska italienska brödpinnar filoncini lindade med prosciutto. Enkelt att göra och passar perfekt som aptitretare.

    (26)

    (26)
    10min

    Cocktailspett med minimozzarella och prosciutto

    Cocktailspett med minimozzarella, lätt soltorkade körsbärstomater, Prosciutto Crudo och färska körsbärstomater. Utmärkta att servera innan maten eller som ett tilltugg.

    (242)

    (242)
    15min

    Prosciutto di Parma med parmesanost

    Italiensk skinka, Prosciutto di Parma med långlagrad parmesanost. Perfekt som förrätt eller som småplock.

    (58)

    (58)
    10min

    Pizzapinnar

    Pizzapinnar är det perfekt tillbehöret på buffébordet eller som tilltugg till drinken. Dessa brödpinnar är smaksatta med tomat, ost och rosmarin.

    (106)

    (106)
    1tim 20min

    Pizza Bussola

    Räkpizza med kokt skinka och rucola. Toppingen läggs på efter gräddning för bästa smakupplevelse.

    (25)

    (25)
    1tim 20min

    Dessertpizza med färska bär och vit choklad

    Efterrättspizza med söta bär och vit choklad. Utmärkt att bjuda på vid festliga tillfällen.

    (52)

    (52)
    1tim 20min

    Pizza Capricciosa

    En klassisk pizza med skinka och mozzarellaost. Perfekt som fredagsmiddag eller som tilltugg uppskuren i många bitar.

    (23)

    (23)
    1tim 20min

    Den ultimata charkbrickan

    Perfekt komponerad charkbricka med tunna fina skivor av italienska och spanska delikatesser. Utmärkt att servera som förrätt eller som tilltugg till drinken.

    (260)

    (260)
    10min

    Friterade lökringar

    Hemmagjorda lökringar med frasigt skal. Perfekta små krispiga munsbitar som passar perfekt som snack eller tilltugg.

    (106)

    (106)
    15min

    Crostini med blomkålcrème och prosciutto

    Crostini med krämig blomkålscrème, krispig prosciutto och rostade mandlar. Passar bra som festliga munsbitar.

    (17)

    (17)
    1tim

    Crostini med borlotticrème

    Crostini med crème av borlotti, marinerad rödlök och stekt salvia. Underbara små munsbitar som är perfekta för fest när man ska bjuda många.

    (35)

    (35)
    30min

    Italienska piroger

    Frasigt friterade piroger med ost, soltorkade tomater och färska örter. Utmärkt som småplock eller på en buffé. I Italien kallas dessa piroger Panzerotti.

    (51)

    (51)
    2tim 40min

    Toskansk soppa med gryner

    Festlig toskansk soppa med grönsaker, gryner och gremolata som passar att servera som småportioner till fest eller som mättande huvudrätt.

    (25)

    (25)
    40min

    Vegetariska grillspett med pesto

    Rostade grönsaksspett smaksatta med citron och rosmarin. Servera med hemmagjord pesto.

    (34)

    (34)
    1tim 20min

    Friterade ravioli med sardelldipp

    Frasiga friterade ravioli som serveras med en fräsch sardelldipp. Passar utmärkt att servera till många på en buffé eller som tilltugg innan middagen.

    (44)

    (44)
    20min

    Varm bruschetta med burrata

    Ugnsrostad bruschetta som toppas med krämig burrata, ugnsbakade tomatklyftor och färsk basilika. Låt vänner och familj njuta av italiensk afton med enkelt småplock som imponerar.

    (179)

    (179)
    20min

    Grillad polenta med taleggio

    Polenta med karamelliserad lök och smält italiensk ost. Passar utmärkt som aptitretare innan maten eller på buffébordet.

    (24)

    (24)
    1tim

    Olivpanerad torsk med blomkålspuré

    Panerad torsk med härlig sälta från olivcremé. Servera med blomkålspuré och långbakade tomater.

    (24)

    (24)
    40min

    Parmesangratinerade svartrötter

    Ugnsgratinerade svartrötter med krispigt lager av parmesan ger rötterna en härlig sälta och umami.

    (27)

    (27)
    40min

    Karamelliserad rödlök

    Karamelliserad lök med syrliga toner passar perfekt till unga och lagrade ostar, på crostini som tilltugg eller till grillad fisk eller på hamburgare.

    (221)

    (221)
    15min

    Semifreddo med hallon

    Semifreddo är en av de mest älskade italienska desserterna.

    (68)

    (68)
    30min

    Råmarinerad pilgrimsmussla med kronärtskocka

    Pilgrimsmussla marinerad i olivolja och citron serverad tillsammans med kräm på kronärtskocka är en fantastisk förrätt.

    (22)

    (22)
    1tim

    Ugnsbakad kyckling

    Confitera kycklingen - långkoka den i ugnen - då blir den mör och saftig!

    (84)

    (84)
    2tim

    Taleggiobiff med mangosky

    Taleggio är en smakrik och krämig italiensk ost. Här får den smaksätta rätten tillsammans med en sötsyrlig mangosky.

    (15)

    (15)
    30min

    Parmesanchips med två olika topping

    Chips av Parmigiano Reggiano med topping är ett enkelt och snabbt tilltugg som smakar ljuvligt.

    (103)

    (103)
    20min

    Pannacotta med karamellbakade äpplen

    Pannacotta med mascarpone får fin len smak och konsistens. Tillsammans med karamellbakade äpplen och saltrostade mandlar lyfter smakerna i desserten.

    (48)

    (48)

    Laxcrostini med oliv- och kapristapenade

    Små härliga munsbitar med lax och tapenade. Perfekt att servera på en buffé eller som tilltugg till fördrinken.

    (17)

    (17)
    10min

    Laxcarpaccio på crostini

    Carpaccio med lax på crostini. Utsökta, lyxiga och enkla tilltugg till drinken eller på buffén.

    (47)

    (47)
    15min

    Italiensk cheesecake

    Cheesecake gjord med krämig italiensk mascarpone, cantucciniskorpor och färska hallon. Perfekt dessert att enkelt göra i förväg.

    (175)

    (175)
    15min

    Glass med smaksatt olivolja och havssalt

    Glass med smaksatt olivolja är en enkel och överraskande dessert från Italien. Havssaltet ger en perfekt brytning mellan sött och salt.

    (105)

    (105)
    5min

    Fläskfilé med prosciutto och parmesan

    Ugnsbakad fläskfilé med parmesan och prosciutto. Servera med rostad potatis och balsamicovinägrett.

    (181)

    (181)
    30min

    Fikon med pecorino och mangosirap

    Färska fikon blir lite extra goda tillsammans med lagrad smakrik ost som pecorino eller parmesan.

    (3)

    (3)
    30min

    Fetaostfylld oxfilé med timjanpotatis

    Fylld oxfilé med fetaost som serveras med ugnsrostad timjanpotatis. En utsökt rätt för helgens middagsbjudning!

    (26)

    (26)
    1tim

    Caprese classico

    Capresesallad med tomat, mozzarella och basilika. Ett klassiskt italienskt recept!

    (22)

    (22)
    10min

    Bresaola med paprika och parmesan

    Bresaola, lufttorkad italienskt nötkött, som får smak av paprika och parmesan. Servera på buffé, antipasti eller till förrätt.

    (32)

    (32)
    15min

    Avokado och räkor med tomatvinägrett

    Vinägrett med soltorkadetomater, avokado och räkor

    (98)

    (98)
    30min

    Tomatcarpaccio med burrata och hallon

    Vacker tomatsallad toppad med färska hallon och burrata. Smaksätt med en smakrik gårdsolja och Rosé Balsamvinäger.

    (76)

    (76)
    10min

    Citronsorbet

    En härligt frisk och läskande citronsorbet som passar perfekt efter en mättande festmåltid.

    (132)

    (132)
    30min

    Kalventrecote med brynt lök

    Smakrik kalventrecote med brynt lök, spetskål och sotad rabarber.

    (7)

    (7)
    1tim

    Örtrisotto med pilgrimsmusslor

    Risotto alle Erbe Aromatiche - en festlig risotto med pilgrimsmusslor på en grön risotto med smak av färska örter.

    (88)

    (88)
    45min

    Tiramisù a la Toscana

    Tiramisù gör vem som helst glad, här är det klassiskt italienska receptet på tiramisú med mascarpone och espresso.

    (83)

    (83)
    1tim

    Pannacotta med mango i söt balsamico

    Pannacottan serveras med mango i en söt balsamicomarinad. Perfekt på nyårsbordet!

    (81)

    (81)
    4tim

    Limoncellosorbet med italiensk maräng

    Festlig sorbet med frisk och syrlig limoncello, smakar ljuvligt tillsammans med italiensk maräng och pistagesmak i biscotti.

    (31)

    (31)
    1tim 30min

    Gorgonzolamousse med fikon

    Mousse av gorgonzola med sötma av bakade och marinerade fikon är den perfekta avslutningen på middagen. Ost och dessert i ett.

    (21)

    (21)
    30min

    Skagenröra med pepparrot

    En klassisk skagenröra med italiensk tvist. En perfekt förrätt till helgmiddagen eller som smårätt på buffébordet.

    (25)

    (25)
    15min

    Kokoskaka med mangosås och kokosglass

    Saftig kokoskaka smaksatt med frisk mango och kokos.

    (13)

    (13)
    1tim

    Pasta Pappardelle med skogschampinjoner

    Tryffeloljan lyfter smaken av skogschampinjonerna - underbart gott tillsammans med pappardelle, pinjenötter och basilika.

    (102)

    (102)
    20min

    Parmesanchips

    Parmesanchips är det perfekta tilltugget, enkelt och supergott!

    (55)

    (55)
    15min

    Porchetta

    Porchetta är fläskkarré fylld med väldoftande örter som vitlök, rosmarin och fänkål.

    (175)

    (175)
    4tim 30min

    Gratinerade musslor med parmesan och vitlök

    Dessa parmesangratinerade musslor kan vara en härlig förrätt, eller en rätt till en fin buffé.

    (246)

    (246)
    30min

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
    • Nyår recept
      • Recept
        • Alla recept
        • Sommar
        • Klassiska italienska rätter
        • Antipasti och Småplock
        • Buffé
        • Pasta
        • Varmrätt
        • Tillbehör
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
        • Använda olivolja i köket
        • Grunden till en god olivolja
      • Gott att veta & matinspiration
        • Matlagningsfilmer
        • Antipasti
        • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
        • Buffé – planera & laga
        • Grilltips
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Alla Zetas produkter
        • Ekologiska produkter
        • Olivolja
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgiftspolicy
        • Sitemap
        • En hållbar väg – Care of Di Luca
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad