Nyår recept

Recept till nyår med nära och kära. Tips och förslag på nyårsmat till festen. Drinktilltugg, förrätter, huvudrätter och nyårsdesserter.

Dadlar med Manchego och rostade mandlar

Dadlar med lagrad ost som blir till härliga små munsbitar och perfekta att bjuda på som tilltugg eller småplock.

(2)

Ugnsrostad lökblomma med nötter, salami och parmesan

Ugnsrostad hel lök med med krispiga tillbehör i form av pistagenötter, italiensk salami och parmesanost. Perfekt tilltugg till drinken eller som förrätt.

(2)

Potatis i ugn med aioli

Frasig klyftpotatis med vitlöksaioli. Ett perfekt tillbehör till kött, fisk och fågel eller till en nygrillad burgare.

(2)

Grönkålschips med parmesan

Krispiga grönkålschips med lagrad parmesan. Perfekt som tilltugg till drinken eller framför tvn.

(5)

Vol-au-vent x 2

Vol-au-vent med två sorters fyllning. En med krämig svampfyllning och en med salsiccia. Små goda munsbitar som passar utmärkt som småplock innan middagen eller på buffébordet.

(22)

Stekt, marinerad halloumi

Stekt, vitlöksmarinerad halloumi som passar utmärkt som tilltugg till drinken eller som ett vegetariskt alternativ på grillen

(12)

Krustader med chokladkräm och nötter

Krustader med söt fyllning av choklad, toppade med hallon och rostade nötter. Gott som en liten söt avslutning på middagen och passar också utmärkt på buffébordet.

(11)

Glutenfri pizzadeg

Recept på glutenfri pizzadeg. Med en bra pizzadeg utan gluten som grund kan du toppa pizzan med dina favoriter.

(26)

Bräserad högrev

Bräserad högrev som sakta får sjuda tills det är mört och blir smakrikt. Fin smak av citron, persilja, rödvin, vitlök och oliver.

(15)

Tomatsås till pizza

Snabblagad tomatsås till pizza med plommontomater, parmesanost och basilika.

(14)

Pizza med buffelmozzarella

Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera med olika tillbehör som salami, pesto och färska kryddor.

(9)

Italiensk pizzadeg

Klassisk italiensk pizzadeg med lång jästid som ger ett mycket bra resultat i form av en äkta italiensk pizza med krispig botten.

(65)

Gnocchi av ugnsrostad pumpa med gorgonzola

Gnocchi smaksatt med ugnsrostad pumpa. Serveras med gorgonzolaost, rostade valnötter och en god olivolja.

(14)

Crostini med svamp- och tryffelcrème

Små spröda munsbitar med smak av tryffel. Garnerade med solkyssta körsbärstomater, salami, basilika och timjan. Perfekta till fest eller före middagen.

(73)

Tryffelburrata med långbakade tomater

Burrata med smak av tryffel i kombination med söta långbakade tomater och basilika.

(54)

Chokladmousse med amaretto

Festlig chokladmousse med amaretto och mascarpone. Enkel att göra och som går utmärkt att förbereda dagen innan.

(56)

Fikonmarmelad med hallonbalsamico

Hemmagjord sötsyrlig marmelad med fikon, muscovadosocker och hallonbalsamico. Perfekt att servera till ostbickan.

(2)

Bresaola med betsallad

Bresola med tunt skivade betor, rostade pinjenötter och färska örter. Utmärkt att bjuda på som förrätt.

(19)

Charktallrik och småplock

Italienska delikatesser och charkuterier, det perfekta tilltugget. Enkelt att variera efter tycke och smak.

(10)

Filoncini med italiensk prosciutto

Klassiska italienska brödpinnar filoncini lindade med prosciutto. Enkelt att göra och passar perfekt som aptitretare.

(14)

Cocktailspett med minimozzarella och prosciutto

Cocktailspett med minimozzarella, lätt soltorkade körsbärstomater, Prosciutto Crudo och färska körsbärstomater. Utmärkta att servera innan maten eller som ett tilltugg.

(132)

Prosciutto di Parma med parmesanost

Italiensk skinka, Prosciutto di Parma med långlagrad parmesanost. Perfekt som förrätt eller som småplock.

(26)

Pizzapinnar

Pizzapinnar är det perfekt tillbehöret på buffébordet eller som tilltugg till drinken. Dessa brödpinnar är smaksatta med tomat, ost och rosmarin.

(50)

Pizza Bussola

Räkpizza med kokt skinka och rucola. Toppingen läggs på efter gräddning för bästa smakupplevelse.

(3)

Dessertpizza med färska bär och vit choklad

Efterrättspizza med söta bär och vit choklad. Utmärkt att bjuda på vid festliga tillfällen.

(9)

Pizza Capricciosa

En klassisk pizza med skinka och mozzarellaost. Perfekt som fredagsmiddag eller som tilltugg uppskuren i många bitar.

(11)

Den ultimata charkbrickan

Perfekt komponerad charkbricka med tunna fina skivor av italienska och spanska delikatesser. Utmärkt att servera som förrätt eller som tilltugg till drinken.

(79)

Friterade lökringar

Hemmagjorda lökringar med frasigt skal. Perfekta små krispiga munsbitar som passar perfekt som snack eller tilltugg.

(5)

Crostini med blomkålcrème och prosciutto

Crostini med krämig blomkålscrème, krispig prosciutto och rostade mandlar. Passar bra som festliga munsbitar.

(10)

Crostini med borlotticrème

Crostini med crème av borlotti, marinerad rödlök och stekt salvia. Underbara små munsbitar som är perfekta för fest när man ska bjuda många.

(20)

Italienska piroger

Frasigt friterade piroger med ost, soltorkade tomater och färska örter. Utmärkt som småplock eller på en buffé. I Italien kallas dessa piroger Panzerotti.

(20)

Toskansk soppa med gryner

Festlig toskansk soppa med grönsaker, 5 gryner och gremolata som passar att servera som småportioner till fest eller som mättande huvudrätt.

(18)

Vegetariska grillspett med pesto

Rostade grönsaksspett smaksatta med citron och rosmarin. Servera med hemmagjord pesto.

(18)

Friterade ravioli med sardelldipp

Frasiga friterade ravioli som serveras med en fräsch sardelldipp. Passar utmärkt att servera till många på en buffé eller som tilltugg innan middagen.

(18)

Varm bruschetta med burrata

Ugnsrostad bruschetta med burrata toppad med solkyssta körsbärstomater och basilika. Servera som aptitretare eller som del av buffé.

(48)

Grillad polenta med taleggio

Polenta med karamelliserad lök och smält italiensk ost. Passar utmärkt som aptitretare innan maten eller på buffébordet.

(14)

Olivpanerad torsk med blomkålspuré

Panerad torsk med härlig sälta från olivcremé. Servera med blomkålspuré och långbakade tomater.

(13)

Parmesangratinerade svartrötter

Ugnsgratinerade svartrötter med krispigt lager av parmesan ger rötterna en härlig sälta och umami.

(8)

Karamelliserad rödlök

Karamelliserad lök med syrliga toner passar perfekt till unga och lagrade ostar, på crostini som tilltugg eller till grillad fisk eller på hamburgare.

(35)

Semifreddo med hallon

Semifreddo är en av de mest älskade italienska desserterna.

(29)

Råmarinerad pilgrimsmussla med kronärtskocka

Pilgrimsmussla marinerad i olivolja och citron serverad tillsammans med kräm på kronärtskocka är en fantastisk förrätt.

(12)

Ugnsbakad kyckling

Confitera kycklingen - långkoka den i ugnen - då blir den mör och saftig!

(45)

Taleggiobiff med mangosky

Taleggio är en smakrik och krämig italiensk ost. Här får den smaksätta rätten tillsammans med en sötsyrlig mangosky.

(11)

Parmesanchips med två olika topping

Chips av Parmigiano Reggiano med topping är ett enkelt och snabbt tilltugg som smakar ljuvligt.

(30)

Pannacotta med karamellbakade äpplen

Pannacotta med mascarpone får fin len smak och konsistens. Tillsammans med karamellbakade äpplen och saltrostade mandlar lyfter smakerna i desserten.

(11)

Laxcrostini med oliv- och kapristapenade

Små härliga munsbitar med lax och tapenade. Perfekt att servera på en buffé eller som tilltugg till fördrinken.

(10)

Laxcarpaccio på crostini

Carpaccio med lax på crostini. Utsökta, lyxiga och enkla tilltugg till drinken eller på buffén.

(14)

Italiensk cheesecake

Cheesecake gjord med krämig italiensk mascarpone, cantucciniskorpor och färska hallon. Perfekt dessert att enkelt göra i förväg.

(47)

Glass med smaksatt olivolja och havssalt

Glass med smaksatt olivolja är en enkel och överraskande dessert från Italien. Havssaltet ger en perfekt brytning mellan sött och salt.

(11)

Fläskfilé med prosciutto och parmesan

Ugnsbakad fläskfilé med parmesan och prosciutto. Servera med rostad potatis och balsamicovinägrett.

(95)

Fikon med pecorino och mangosirap

Färska fikon blir lite extra goda tillsammans med lagrad smakrik ost som pecorino eller parmesan.

(0)

Fikon i hallonbalsamico och olivolja

Lyft den söta smaken av fikonen med hallonbalsamico och krydda med en smakrik olivolja

(0)

Fetaostfylld oxfilé med timjanpotatis

Fylld oxfilé med fetaost som serveras med ugnsrostad timjanpotatis. En utsökt rätt för helgens middagsbjudning!

(12)

Caprese classico

Capresesallad med tomat, mozzarella och basilika. Ett klassiskt italienskt recept!

(6)

Bresaola med paprika och parmesan

Bresaola, lufttorkad italienskt nötkött, som får smak av paprika och parmesan. Servera på buffé, antipasti eller till förrätt.

(17)

Avokado och räkor med tomatvinägrett

Vinägrett med soltorkadetomater, avokado och räkor

(60)

Tomatcarpaccio med burrata och hallon

Vacker tomatsallad toppad med färska hallon och burrata. Smaksätt med en smakrik gårdsolja och Rosé Balsamvinäger.

(19)

Hallon och maränger i balsamicosås

En söt och frisk liten efterrätt med hallon och balsamico.

(63)

Citronsorbet

En härligt frisk och läskande citronsorbet som passar perfekt efter en mättande festmåltid.

(59)

Kalventrecote med brynt lök

Smakrik kalventrecote med brynt lök, spetskål och sotad rabarber.

(1)

Örtrisotto med pilgrimsmusslor och rucola

Risotto alle Erbe Aromatiche - en festlig risotto med pilgrimsmusslor på en grön risotto med smak av färska örter

(50)

Tiramisù a la Toscana

Tiramisù gör vem som helst glad, här det klassiska tiramisúreceptet med mascarpone och espresso.

(24)

Pannacotta med hallon i söt balsamico

Pannacottan kan serveras med hallon eller mango i en söt balsamicomarinad. Perfekt på nyårsbordet!

(61)

Limoncellosorbet med italiensk maräng

Festlig sorbet med frisk och syrlig limoncello, smakar ljuvligt tillsammans med italiensk maräng och pistagesmak i biscotti.

(8)

Gorgonzolamousse med fikon

Mousse av gorgonzola med sötma av bakade och marinerade fikon är den perfekta avslutningen på middagen. Ost och dessert i ett.

(6)

Skagenröra med pepparrot

En klassisk skagenröra med italiensk tvist. En perfekt förrätt till helgmiddagen eller som smårätt på buffébordet.

(3)

Kokoskaka med mangosås och kokosglass

Saftig kokoskaka smaksatt med frisk mango och kokos.

(9)

Pappardelle med skogschampinjoner

Tryffeloljan lyfter smaken av skogschampinjonerna - underbart gott tillsammans med pappardelle, pinjenötter och basilika.

(52)

Parmesanchips

Parmesanchips är det perfekta tilltugget, enkelt och supergott!

(27)

Porchetta

Porchetta är fläskkarré fylld med väldoftande örter som vitlök, rosmarin och fänkål.

(74)

Gratinerade musslor med parmesan och vitlök

Dessa parmesangratinerade musslor kan vara en härlig förrätt, eller en rätt till en fin buffé.

(192)

Gratinerad fänkål

Gratinerad fänkål i ugn med parmesan och citron - Finocchio al forno.

(89)

Stekt sparris med balsamvinäger och parmesan

Balsamvinägern har en fin sötma som gör sig bra tillsammans med parmesan och färsk stekt sparris.

(271)

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.