Recept från Zeta. Olivstekt torsk med blomkålspuré

Olivpanerad torsk med blomkålspuré

Panerad torsk med härlig sälta från olivcremé. Servera med blomkålspuré och långbakade tomater.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Skär bort det gröna på blomkålen.

Skär huvudet i mindre bitar, stock och allt.

Lägg i en kastrull och täck med lättsaltat vatten.

Koka blomkålen mjuk i 10-15 minuter.

Häll bort vattnet och ånga av ordentligt.

Tillsätt mascarponen och mjölken, koka ihop i 2 minuter.

Mixa till en jämn puré med en stavmixer. Smaka av med salt, peppar och olivolja.

Rör i gräslöken

Vänd runt torskbitarna försiktigt i olivcremen och olivolja, ställ kallt i en timme.

Salta och peppra fisken och vänd den i vetemjöl.

Stek den i rikligt med olivolja 2-3 minuter på varje sida.

Servera med blomkålspuré och långbakade tomater.

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.