Ladda ner bild Spara Olivpanerad torsk med blomkålspuré Tack! RÖSTA PÅ RECEPTET (24) (24) RÖSTA PÅ RECEPTET (24) (24) Stäng Vad tycker du? Tack för din röst! Rösta Kommentera 40min Zeta 50 år Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka. Prenumerera på vårt nyhetsbrev Panerad torsk med härlig sälta från olivcremé. Servera med blomkålspuré och långbakade tomater. Zeta 50 år Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka. Prenumerera på vårt nyhetsbrev Ingredienser Gör så här Ingredienser Gör så här Ingredienser portioner 4 När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras. Blomkålspuré 1 stort blomkålshuvud ( ca 800 g) 1 dl Mascarpone 1/2 dl mjölk 2 msk Extra jungfruolivolja Fruttato Medio salt nymalen peppar 2 msk finskuren gräslök Olivstekt torsk 4 torskfilér (á 150 g) 1/2 burk Cremé av gröna oliver 3 msk Extra jungfruolivolja Classico salt nymalen peppar vetemjöl Extra jungfruolivolja Classico till stekning Gör så här Skär bort det gröna på blomkålen. Skär huvudet i mindre bitar, stock och allt. Lägg i en kastrull och täck med lättsaltat vatten. Koka blomkålen mjuk i 10-15 minuter. Häll bort vattnet och ånga av ordentligt. Tillsätt mascarponen och mjölken, koka ihop i 2 minuter. Mixa till en jämn puré med en stavmixer. Smaka av med salt, peppar och olivolja. Rör i gräslöken Vänd runt torskbitarna försiktigt i olivcremen och olivolja, ställ kallt i en timme. Salta och peppra fisken och vänd den i vetemjöl. Stek den i rikligt med olivolja 2-3 minuter på varje sida. Servera med blomkålspuré och långbakade tomater. Dela Skriv ut Spara 0 kommentarer RÖSTA PÅ RECEPTET (24) (24) Tack! Kommentera här! Avbryt svarNamn * E-postadress* Kommentar Δ
0 kommentarer
RÖSTA PÅ RECEPTET (24)
(24)