Löjrom med gurka, inkokt kålrabbi och dillolja

RÖSTA PÅ RECEPTET (59)

(59)

Vad tycker du?

2tim 5min 1 ingredienser

Himmelsk förrätt med gurkbädd som toppas med löjrom, inkokt kålrabbi och dillolja. Festlig nyårsmeny av Sebastian Gibrand.

Receptet är framtaget i samarbete med Sebastian Gibrand.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
160 g
löjrom, fryst
Gurkmatta
1/2
gurka
Inkokt kålrabbi
1
kålrabbi
2 tsk
salt
2 dl
vatten
Dillolja
1 kruka
dill, färsk
100 g
spenat, färsk (lika mängd som dill)
1/2 tsk
salt
Dillemulsion
1 1/2 dl
dillolja
1 st
äggula
1/2 msk
dijonsenap
salt
vitpeppar

Gör så här

Tips!

Om man vill förenkla går det att köpa färdig majonnäs och mixa i örter.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (59)

(59)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Frida

Hej!
Hur mycket dillolja ska det vara i dillemulsionen?

Anna Mellberg

Hej Frida! Det ska vara 1 1/2 dl dillolja. Lycka till i köket önskar vännerna på Zeta

Veckomeny november

Måndag Måndag
Måndag
Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone
Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone
Tisdag Tisdag
Tisdag
Linsgryta med tomat och fetaost
Linsgryta med tomat och fetaost
Onsdag Onsdag
Onsdag
Lasagne
Lasagne
Torsdag Torsdag
Torsdag
Mini Pinsa med pesto, burrata och pinjenötter
Mini Pinsa med pesto, burrata och pinjenötter