Torskrygg med knaperstekt guanciale och rödvinssås

RÖSTA PÅ RECEPTET (18)

(18)

Vad tycker du?

1tim 45min 2 ingredienser

Klassisk elegant rätt som passar perfekt under vinterhalvåret kanske till och med till nyår. Det vita milda fiskköttet är underbart gott till salt knaperstekt griskind. Vill du lyxa ordentligt så passar du på att laga det här när du får tag på Skreitorsk som anses vara torsk av finaste kvalité.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Torskrygg
4 st
torskrygg eller skrei med skinn, 200 g
1 tsk
salt
Rödvinssås
2
schalottenlökar, finhackde
1
rödbeta, finhackad
1/2
morot, finhackad
1 kvist
färsk timjan
1
lagerblad
2 msk
socker
5 dl
kalvfond, utspädd
2 tsk
majsstärkelse
2 tsk
vatten
salt
nymalen svartpeppar
Linser
salt
nymalen svartpeppar
Till servering
färsk timjan
1 1/2 frp
knaperstekt Guanciale tärnad

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (18)

(18)

Vad tycker du?

0 kommentarer

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar