Torskrygg med knaperstekt guanciale och rödvinssås

RÖSTA PÅ RECEPTET (21)

(21)

Vad tycker du?

1tim 45min 2 ingredienser

Klassisk elegant rätt som passar perfekt under vinterhalvåret kanske till och med till nyår. Det vita milda fiskköttet är underbart gott till salt knaperstekt griskind. Vill du lyxa ordentligt så passar du på att laga det här när du får tag på Skreitorsk som anses vara torsk av finaste kvalité.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Torskrygg
4 st
torskrygg eller skrei med skinn, 200 g
1 tsk
salt
Rödvinssås
2
schalottenlökar, finhackde
1
rödbeta, finhackad
1/2
morot, finhackad
1 kvist
färsk timjan
1
lagerblad
2 msk
socker
5 dl
kalvfond, utspädd
2 tsk
majsstärkelse
2 tsk
vatten
salt
nymalen svartpeppar
Linser
2 frp
gröna linser
salt
nymalen svartpeppar
Till servering
färsk timjan
1 1/2 frp

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (21)

(21)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Lämna ett svar till Charles Eriksson Avbryt svar

Charles Eriksson

I torglistan finns Guanciale. I ”gör så här” så refereras till pancetta. Det är väl skillnad på griskind och sidfläsk?

mvh
ch

Anna Mellberg

Hej Charles! Du har så rätt, vi har redigerat texten nu, så att den stämmer med ingredienslistan. Tack för att du uppmärksammade oss på detta. Hälsningar från vännerna på Zeta