Krispig anka med broccolikräm, gulbeta och svartpepparsky

RÖSTA PÅ RECEPTET (140)

(140)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

25tim 10min 5 ingredienser

Ljuvlig varmrätt med krispigt ankbröst med picklad gulbeta, shiitakesvamp och broccolikräm. Festlig nyårsmeny av Sebastian Gibrand.

Receptet är framtaget i samarbete med Sebastian Gibrand.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Anka
2 st
ankbröst, med skinn
1/2 knippe
timjan, färsk
1
vitlöksklyfta
salt
Anksky
3 dl
ank eller oxfond
8
cocktailtomater
1
vitlöksklyfta, grovt hackad
1
schalottenlök, grovt hackad
1/2 knippe
timjan , färsk
Broccolikräm
1 st
broccolihuvud
1 tsk
bikarbonat
2 l
vatten
2 msk
salt
salt
Picklad gulbeta
4
gulbetor, små
1 dl
socker
1 1/2 dl
vatten
1 tsk
salt
vitpeppar eller valfri
Stekt shiitake
100 g
shiitakesvamp
1
vitlöksklyfta
1/2 knippe
timjan, färsk
Till servering
Fina örter som tex färsk timjan att dekorera med

Gör så här

Tips!

Du kan byta ut ankbröstet till kycklingbröst om du föredrar det. Tänk då på att innertemperaturen ska vara 72 grader då.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (140)

(140)

Vad tycker du?

8 kommentarer

Håkan Alexandersson

Stämmer verkligen 9 dl koncentrerad fond till 12 pers?
Ugnstemp?

Emma Olsson

Hejsan Håkan,
Ja, mängden fond stämmer. Tänk på att det ej ska användas som en sås utan endast vara lite för extra smak. Ugnstemperaturen kan vara ca 170 grader, viktiga är att ankan inte får ha en för hög innertemperatur för då blir det torr.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Ulf Karlsson

Skall all vätska koka bort när man gör anksky? När skall fonden i?

Hälsningar

Ulf

Emma Olsson

Hejsan Ulf,
Nej, all vätska ska inte koka bort. Matlagningsvinet ska koka torrt vilket betyder att det kommer ånga bort och reduceras en del. Sedan när man har i körsbärstomaterna har du i fonden. Låt sedan skyn reducera en stund så att den får en bra konsistens. Sila skyn för att sedan servera 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Italiensk söndagsmiddag

Ossobuco
Ossobuco
Ossobuco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg. Enligt tradition serveras rätten med med...
Ossobuco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg....
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata. Med pilgrimsmusslor och blåmusslor blir det...
En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata....
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti puttanesca är en klassisk italiensk pastarätt med smakrika tomater, kapris, chili och...
Spaghetti puttanesca är en klassisk italiensk pastarätt...
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera med olika tillbehör som salami, pesto...
Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera...
Porchetta
Porchetta
Porchetta är fläskkarré fylld med väldoftande örter som vitlök, rosmarin och fänkål.
Porchetta är fläskkarré fylld med väldoftande örter...
Lasagne
Lasagne
Lasagne som smakar lika gott som i Italien. I en Lasagne al forno...
Lasagne som smakar lika gott som i...

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja