Krispig anka med broccolikräm, gulbeta och svartpepparsky

RÖSTA PÅ RECEPTET (32)

(32)
25tim 10min

Ljuvlig varmrätt med krispigt ankbröst med picklad gulbeta, shiitakesvamp och broccolikräm. Festlig nyårsmeny av Sebastian Gibrand.

Receptet är framtaget i samarbete med Sebastian Gibrand.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Anka
2 st
ankbröst, med skinn
1/2 knippe
timjan, färsk
1
vitlöksklyfta
salt
Anksky
3 dl
ank eller oxfond
8
cocktailtomater
1
vitlöksklyfta, grovt hackad
1
schalottenlök, grovt hackad
1/2 knippe
timjan , färsk
Broccolikräm
1 st
broccolihuvud
1 tsk
bikarbonat
2 l
vatten
2 msk
salt
salt
Picklad gulbeta
4
gulbetor, små
1 dl
socker
1 1/2 dl
vatten
1 tsk
salt
vitpeppar eller valfri
Stekt shiitake
100 g
shiitakesvamp
1
vitlöksklyfta
1/2 knippe
timjan, färsk
Till servering
Fina örter som tex färsk timjan att dekorera med

Gör så här

Tips!

Du kan byta ut ankbröstet till kycklingbröst om du föredrar det. Tänk då på att innertemperaturen ska vara 72 grader då.

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

Påskbuffé med ljuvliga smaker

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Med anledning av Livsmedelsverkets test av olivoljor

läs mer

bönor & linser

Gott i grytor, sallad och röror. Här hittar du goda recept med bönor och linser.

Recept bönor & linser

Utemat & grilla

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.