Krispig anka med broccolikräm, gulbeta och skysås

RÖSTA PÅ RECEPTET (144)

(144)

Vad tycker du?

25tim 10min 5 ingredienser

Ljuvlig varmrätt med krispigt ankbröst med picklad gulbeta, shiitakesvamp och broccolikräm. Festlig nyårsmeny av Sebastian Gibrand.

Receptet är framtaget i samarbete med Sebastian Gibrand.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Anka
2 st
ankbröst, med skinn
1/2 knippe
timjan, färsk
1
vitlöksklyfta
salt
Anksky
3 dl
ank eller oxbuljong
8
cocktailtomater
1
vitlöksklyfta, grovt hackad
1
schalottenlök, grovt hackad
1/2 knippe
timjan , färsk
Broccolikräm
1 st
broccolihuvud
1 tsk
bikarbonat
2 l
vatten
2 msk
salt
salt
Picklad gulbeta
4
gulbetor, små
1 dl
socker
1 1/2 dl
vatten
1 tsk
salt
vitpeppar eller valfri
Stekt shiitake
100 g
shiitakesvamp
1
vitlöksklyfta
1/2 knippe
timjan, färsk
Till servering
Fina örter som tex färsk timjan att dekorera med

Gör så här

Tips!

Du kan byta ut ankbröstet till kycklingbröst om du föredrar det. Tänk då på att innertemperaturen ska vara 72 grader då.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (144)

(144)

Vad tyckte du om receptet?

8 kommentarer

Linn

Hej, hur ska man värma betorna bäst så de inte smakar uppvärmda?

Anna Mellberg

Hej Linn! Vi skulle värma dem försiktigt på medelvärme i en kastrull med lite vatten i botten och med locket på lite snett så att lite av ångan kommer ut. Hälsningar vännerna på Zeta

Dominika Daubenbüchel

Hej Hej!
Hur mycket pepparskyn? Är det valfritt?

Birgit Pöllänen

Ska det vara en hel 750 ml flaska vitt vin och går det bra med alkohol free vitt vin.
Hälsningar
Birgit

Emma Olsson

Hejsan Birgit,
Det ska vara en hel flaska med vårt matlagningsvin som är 250 ml. Vinet är såklart alkoholfritt.
Hälsningar, Emma från Zeta

Ulf Karlsson

Skall all vätska koka bort när man gör anksky? När skall fonden i?

Hälsningar

Ulf

Emma Olsson

Hejsan Ulf,
Nej, all vätska ska inte koka bort. Matlagningsvinet ska koka torrt vilket betyder att det kommer ånga bort och reduceras en del. Sedan när man har i körsbärstomaterna har du i fonden. Låt sedan skyn reducera en stund så att den får en bra konsistens. Sila skyn för att sedan servera 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...