Krispig anka med broccolikräm, gulbeta och svartpepparsky

RÖSTA PÅ RECEPTET (108)

(108)

RÖSTA PÅ RECEPTET (108)

(108)

Vad tycker du?

25tim 10min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ljuvlig varmrätt med krispigt ankbröst med picklad gulbeta, shiitakesvamp och broccolikräm. Festlig nyårsmeny av Sebastian Gibrand.

Receptet är framtaget i samarbete med Sebastian Gibrand.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Anka
2 st
ankbröst, med skinn
1/2 knippe
timjan, färsk
1
vitlöksklyfta
salt
Anksky
3 dl
ank eller oxfond
8
cocktailtomater
1
vitlöksklyfta, grovt hackad
1
schalottenlök, grovt hackad
1/2 knippe
timjan , färsk
Broccolikräm
1 st
broccolihuvud
1 tsk
bikarbonat
2 l
vatten
2 msk
salt
salt
Picklad gulbeta
4
gulbetor, små
1 dl
socker
1 1/2 dl
vatten
1 tsk
salt
vitpeppar eller valfri
Stekt shiitake
100 g
shiitakesvamp
1
vitlöksklyfta
1/2 knippe
timjan, färsk
Till servering
Fina örter som tex färsk timjan att dekorera med

Gör så här

Tips!

Du kan byta ut ankbröstet till kycklingbröst om du föredrar det. Tänk då på att innertemperaturen ska vara 72 grader då.

6 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (108)

(108)
Tack!

Ulf Karlsson

Skall all vätska koka bort när man gör anksky? När skall fonden i?

Hälsningar

Ulf

Emma Olsson

Hejsan Ulf,
Nej, all vätska ska inte koka bort. Matlagningsvinet ska koka torrt vilket betyder att det kommer ånga bort och reduceras en del. Sedan när man har i körsbärstomaterna har du i fonden. Låt sedan skyn reducera en stund så att den får en bra konsistens. Sila skyn för att sedan servera 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.