Risotto Milanese med prosecco och hummer

RÖSTA PÅ RECEPTET (92)

(92)

Vad tycker du?

50min 15 ingredienser
Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Risotto Milanese, saffransrisotto, är en klassisk italiensk maträtt, i denna variant med prosecco och hummer. En lyxig festrätt som passar bra på nyårsafton.

Receptet är framtaget i samarbete med Sebastian Gibrand.

Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 st
kokta humrar, ca 500 g
1 1/2 l
kycklingbuljong (konc fond + vatten)
2 st
hackade bananschalottenlökar
1 frp
saffran, 0,5 g
2 dl
prosecco
2 msk
pressad citron
1 frp
Zeta ugnsbakade tomatklyftor, avrunna
salt och svartpeppar
1
litet knippe (kruka) dill
1 ask
smörgåskrasse

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (92)

(92)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Ellinor

Ska göra receptet för 10 pers, vad är 1/2 g saffran?

Emma Olsson

Hejsan Ellinor,
Tack för att du uppmärksammade detta. Såklart ska det vara en förpackning med saffran för 4 portioner (0,5 gram saffran). Vi rekommenderar att du använder två till tre förpackningar med saffran.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja