Risotto Milanese med prosecco och hummer

RÖSTA PÅ RECEPTET (78)

(78)

RÖSTA PÅ RECEPTET (78)

(78)

Vad tycker du?

50min

Risotto Milanese, saffransrisotto, är en klassisk italiensk maträtt, i denna variant med prosecco och hummer. En lyxig festrätt som passar bra på nyårsafton.

Receptet är framtaget i samarbete med Sebastian Gibrand.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 st
kokta humrar, ca 500 g
1 1/2 l
kycklingbuljong (konc fond + vatten)
2 st
hackade bananschalottenlökar
1 frp
saffran, 0,5 g
2 dl
prosecco
2 msk
pressad citron
1 frp
salt och svartpeppar
1
litet knippe (kruka) dill
1 ask
smörgåskrasse

Gör så här

2 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (78)

(78)
Tack!

Ellinor

Ska göra receptet för 10 pers, vad är 1/2 g saffran?

Emma Olsson

Hejsan Ellinor,
Tack för att du uppmärksammade detta. Såklart ska det vara en förpackning med saffran för 4 portioner (0,5 gram saffran). Vi rekommenderar att du använder två till tre förpackningar med saffran.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Recept från kategorier