Risotto Milanese med prosecco och hummer

RÖSTA PÅ RECEPTET (91)

(91)

Vad tycker du?

50min 15 ingredienser

Risotto Milanese, saffransrisotto, är en klassisk italiensk maträtt, i denna variant med prosecco och hummer. En lyxig festrätt som passar bra på nyårsafton.

Receptet är framtaget i samarbete med Sebastian Gibrand.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 st
kokta humrar, ca 500 g
1 1/2 l
kycklingbuljong (konc fond + vatten)
2 st
hackade bananschalottenlökar
1 frp
saffran, 0,5 g
2 dl
prosecco
2 msk
pressad citron
1 frp
Zeta ugnsbakade tomatklyftor, avrunna
salt och svartpeppar
1
litet knippe (kruka) dill
1 ask
smörgåskrasse

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (91)

(91)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Ellinor

Ska göra receptet för 10 pers, vad är 1/2 g saffran?

Emma Olsson

Hejsan Ellinor,
Tack för att du uppmärksammade detta. Såklart ska det vara en förpackning med saffran för 4 portioner (0,5 gram saffran). Vi rekommenderar att du använder två till tre förpackningar med saffran.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar