Risotto Milanese med prosecco och hummer

RÖSTA PÅ RECEPTET (97)

(97)

Vad tycker du?

50min 15 ingredienser

Risotto Milanese, saffransrisotto, är en klassisk italiensk maträtt, i denna variant med prosecco och hummer. En lyxig festrätt som passar bra på nyårsafton.

Receptet är framtaget i samarbete med Sebastian Gibrand.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 st
kokta humrar, ca 500 g
1 1/2 l
kycklingbuljong (konc fond + vatten)
2 st
hackade bananschalottenlökar
1 frp
saffran, 0,5 g
2 dl
prosecco
2 msk
pressad citron
1 frp
Zeta ugnsbakade tomatklyftor, avrunna
salt och svartpeppar
1
litet knippe (kruka) dill
1 ask
smörgåskrasse

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (97)

(97)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Ellinor

Ska göra receptet för 10 pers, vad är 1/2 g saffran?

Emma Olsson

Hejsan Ellinor,
Tack för att du uppmärksammade detta. Såklart ska det vara en förpackning med saffran för 4 portioner (0,5 gram saffran). Vi rekommenderar att du använder två till tre förpackningar med saffran.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Veckomeny november

Måndag Måndag
Måndag
Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone
Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone
Tisdag Tisdag
Tisdag
Linsgryta med tomat och fetaost
Linsgryta med tomat och fetaost
Onsdag Onsdag
Onsdag
Lasagne
Lasagne
Torsdag Torsdag
Torsdag
Mini Pinsa med pesto, burrata och pinjenötter
Mini Pinsa med pesto, burrata och pinjenötter