Glutenfri pizzadeg
Vad tycker du?
Recept på glutenfri pizzadeg. Med en bra pizzadeg utan gluten som grund kan du toppa pizzan med dina favoriter.
Receptet är framtaget av Zeta.
Recept på glutenfri pizzadeg. Med en bra pizzadeg utan gluten som grund kan du toppa pizzan med dina favoriter.
Receptet är framtaget av Zeta.
32 kommentarer
RÖSTA PÅ RECEPTET (299)
(299)Ulrika
Hej.
Jag undrar varför man inte bara häller i bakpulver i degen utan ska”Platta ut degen något och strö över halva mängden bakpulver (se till att bakpulvret inte innehåller klumpar) Knåda in det i degen. Platta ut igen och tillsätt resten. Knåda så att det fördelas jämnt.”
Mvh Ulrika
Anna
Jag blandade i bakpulvret i mjölmixen och hade i det samtidigt 🙂
Anna Mellberg
Detta är ett gammalt beprövat recept som alltid har tillagats på detta vis. Vi tycker att resultatet blir mycket bra. Men testa gärna att tillsätta allt på en gång och berätta för oss hur resultatet blev. det är alltid kul att utvecklas i köket och trevligt om man kan göra det tillsammans. Hälsningar vännerna på Zeta
Maria
Hur många pizzor blir det av grundreceptet?
Anna Mellberg
Hej Maria! Ungefär 2-3 pizzor. Lycka till önskar vännerna på Zeta
Camilla
Är det bara jag som undrar över grader och tid i ugnen?
Anneli
Jättebra recept! Dubblade ingredienserna och gjorde två pizzor. Såå goda.
Sophie Berlin
Hej Anneli,
Toppen, vad kul att du gillade receptet!
Bästa hälsningar, vännerna på Zeta
Emma
Hej!
Testade detta receptet igår men den jäste inte. Ska man blanda jästen i kallt vatten? Jag blandade själv ihop bovete, teff och lite potatismjöl för att få den ren utan tillsatser. Borde ju inte vara det..
Vill gärna testa igen 🙂
Peder Strandh
Verkligen ett bra grundrecept. Tack!
Jag valde att addera ett ägg samt en tesked socker i degen det sista jag gjorde innan den fick vila (jäsa). När jag sedan hade kavlat ut den på bakstenen penslade jag kanterna med olivolja innan jag lade på toppingen. Det blev kalasgott och kanterna härligt gyllene och frasiga.
Birgitta
Kan jag göra pizza degen dagen innan…
Och ställa den i kylen?
Som man glr med glutenpizza
Emma Olsson
Hejsan Birgitta,
Ja, det går utmärkt!
Hälsningar, vännerna på Zeta
Minna-Maria
Hej
Kan man göra degen dagen innan, kalljäsa?
Emma Olsson
Hejsan Minna-Maria,
Ja, det går jättebra!
Hälsningar, vännerna på Zeta
Pernilla Persson
Hur mycket olja?
Emma Olsson
Hejsan Pernilla,
En halv deciliter olivolja passar till detta recept 🙂
Hälsningar, vännerna på Zeta
Jessica
Mycket bra recept och använder man caputo. glutenfria pizzamjöl blir den helt himmelskt god
Amanda Svensson
Hej!
Älskar detta recept. Även min inte glutenallergiska vänner gillar detta.
Men jag undrar – är receptet baserat på torrjäst eller färsk jäst?
Tack!
Emma Olsson
Hejsan Amanda,
Du kan använda både torrjäst och färsk jäst i detta recept 🙂
Hälsningar, vännerna på Zeta
Annika Källén
Suveränt pizzadegrecept för glutenintoleranta! Precis som en pizza ska smaka!
Caroline Wahlström
Familjens bästa pizzarecept. Alla älskar den. Vi kör alltid med bovete och teff mjöl och dubblar ingredienserna för oss fyra. Tack Zeta för att ni tänker på oss med matallergier som fortfarande ställer höga krav på smak och struktur.
Lilly
Dåligt recept, står ej hur länge respektive vilken grad man ska ha på ungen, otydliga beskrivningar och recept i övrigt. Dessutom var den svår att knåda ut! Kommer aldrig att testa igen! Tack på förhand!
Emma Olsson
Hejsan Lilly,
Tack för att du hörde av dig! Glutenfri degar kan vara svåra att knåda ut, vi har inte upplevt det du beskriver. Detta är ett recept för endast pizzadeg, för att se grader och tillagning se några av våra andra recept på Pizza.
Hälsningar, vännerna Zeta
MS
Är det helt säkert att degen skall jäsa innan man tillsatt mjölmixen? 🙃 Hur bra jäser fiberhusk? 🤔
”Knåda in bakpulvret så det fördelas jämnt”? Öh, eller så blandar man det med mjölet, som i alla andra recept? Vad blir det för skillnad?
Elsa
Den ska svälla i 10 min innan man tillsätter mixen, sen jäser man
Emma Olsson
Hej,
Ja- det stämmer. Degen ska jäsa två gånger! Vi har bakat denna deg många gånger och det blir ett bra resultat med detta tillvägagångsätt. Lycka till!
Hälsningar, Emma från Zeta
Åsa
Hej, Hur mycket olja ska det vara? Det står 0dl oavsett portionsmängd. Med vänlig hälsning, Åsa
Emma Olsson
Hej Åsa,
Du ska använda 0,5 dl olivolja i steg nummer tre när du ska blanda salt, fiberhusk och olja.
Hälsningar, Emma från Zeta
Emelie
Hej! Det står inte hur länge man bör ha pizzan i ugnen eller på vilken grad pizzan bör tillagas. Ska man behöva gissa? 😜
Emma Olsson
Hejsan Emelie, det här är endast ett recept för hur man gör egen pizzadeg. Om du söker på ”Pizza” på vår hemsida, kommer det finnas flera olika recept på pizzor som du kan tillaga och i de recepten står det hur du bör tillaga pizzan. Hälsningar Emma på Zeta
Peter Sonnenstrahl
Kan den färdiga degen frysas för senare använding?
Zeta
Hej Peter! Det har vi inte prövat. Om du gjort det så får du gärna återkomma med resultatet. Tack för din fråga!