Glutenfri pizzadeg

RÖSTA PÅ RECEPTET (244)

(244)

RÖSTA PÅ RECEPTET (244)

(244)

Vad tycker du?

1tim 30min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Recept på glutenfri pizzadeg. Med en bra pizzadeg utan gluten som grund kan du toppa pizzan med dina favoriter.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

pizzor
2 - 3
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2,5 dl
vatten
25 g
jäst
1 msk
fiberhusk
1 tsk
salt
5 dl
glutenfritt mjöl; Semper ”Bovete&Teff mjölmix” (Kockens ”Lailas mjölmix Glutenfri” går också bra)
1 tsk
bakpulver

Gör så här

27 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (244)

(244)
Tack!

Emma

Hej!
Testade detta receptet igår men den jäste inte. Ska man blanda jästen i kallt vatten? Jag blandade själv ihop bovete, teff och lite potatismjöl för att få den ren utan tillsatser. Borde ju inte vara det..
Vill gärna testa igen 🙂

Peder Strandh

Verkligen ett bra grundrecept. Tack!
Jag valde att addera ett ägg samt en tesked socker i degen det sista jag gjorde innan den fick vila (jäsa). När jag sedan hade kavlat ut den på bakstenen penslade jag kanterna med olivolja innan jag lade på toppingen. Det blev kalasgott och kanterna härligt gyllene och frasiga.

Amanda Svensson

Hej!
Älskar detta recept. Även min inte glutenallergiska vänner gillar detta.
Men jag undrar – är receptet baserat på torrjäst eller färsk jäst?
Tack!

Caroline Wahlström

Familjens bästa pizzarecept. Alla älskar den. Vi kör alltid med bovete och teff mjöl och dubblar ingredienserna för oss fyra. Tack Zeta för att ni tänker på oss med matallergier som fortfarande ställer höga krav på smak och struktur.

Lilly

Dåligt recept, står ej hur länge respektive vilken grad man ska ha på ungen, otydliga beskrivningar och recept i övrigt. Dessutom var den svår att knåda ut! Kommer aldrig att testa igen! Tack på förhand!

Emma Olsson

Hejsan Lilly,
Tack för att du hörde av dig! Glutenfri degar kan vara svåra att knåda ut, vi har inte upplevt det du beskriver. Detta är ett recept för endast pizzadeg, för att se grader och tillagning se några av våra andra recept på Pizza.
Hälsningar, vännerna Zeta

MS

Är det helt säkert att degen skall jäsa innan man tillsatt mjölmixen? 🙃 Hur bra jäser fiberhusk? 🤔

”Knåda in bakpulvret så det fördelas jämnt”? Öh, eller så blandar man det med mjölet, som i alla andra recept? Vad blir det för skillnad?

Emma Olsson

Hej,
Ja- det stämmer. Degen ska jäsa två gånger! Vi har bakat denna deg många gånger och det blir ett bra resultat med detta tillvägagångsätt. Lycka till!
Hälsningar, Emma från Zeta

Emelie

Hej! Det står inte hur länge man bör ha pizzan i ugnen eller på vilken grad pizzan bör tillagas. Ska man behöva gissa? 😜

Emma Olsson

Hejsan Emelie, det här är endast ett recept för hur man gör egen pizzadeg. Om du söker på ”Pizza” på vår hemsida, kommer det finnas flera olika recept på pizzor som du kan tillaga och i de recepten står det hur du bör tillaga pizzan. Hälsningar Emma på Zeta

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco