Glutenfri pizzadeg

RÖSTA PÅ RECEPTET (338)

(338)

Vad tycker du?

1tim 30min 7 ingredienser
Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Recept på glutenfri pizzadeg. Med en bra pizzadeg utan gluten som grund kan du toppa pizzan med dina favoriter.

Receptet är framtaget av Zeta.

Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Ingredienser

pizzor
2 - 3
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2,5 dl
vatten
25 g
jäst
1 msk
fiberhusk
1 tsk
salt
5 dl
glutenfritt mjöl; Semper ”Bovete&Teff mjölmix” (Kockens ”Lailas mjölmix Glutenfri” går också bra)
1 tsk
bakpulver

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (338)

(338)

Vad tyckte du om receptet?

40 kommentarer

Annika Keihag

Ska pröva denna men vill veta om man kan frysa bottnarna, eftersom jag är ensam så vore det praktiskt. Tack

Anna Mellberg

Hej Annika! Vi har inte provat att frysa, men hör gärna av dig igen om du provar. Rent teoretiskt låter det möjligt. Lycka till önskar Anna på Zeta

Rose-Marie

Kan man frysa pizzadegen och plocka fram den på dagen och baka ut den senare??

Tacksam för svar!

Anna Mellberg

Hej Rose Marie! Det har vi inte testat, men vi tycker mycket om när ni delar med er av era erfarenheter. Så om du provar får du gärna berätta hur det gick. Hälsningar vännerna på Zeta

Catarina

Ingen uppgift om hur varm ugn….

Anna Mellberg

Hej Catarina,
Vi skriver i instruktionerna (längst ner) att du ska klicka på länken- så får du tips om vad du kan toppa din pizza med samt tillagningstemperatur. Det är ca 275 grader. Håll koll på pizzan och när osten smält fint är det dags att ta ut den, det brukar ta ca 5-7 minuter. Lycka till med pizzabaket hälsar vännerna på Zeta

Susan

Jättegod pizzadeg som gillas av alla!! Blandar i drygt 1 msk honung också och tycker den blir perfekt då.

Annka Källén

Världens bästa glutenfria pizzadegsrecept!
Det går också mycket bra att använda torrjäst! Blanda då mjölet med torrjästen , låt stå en stund och värm upp vätskan något innan du häller den över mjölet. Följ sedan receptet!

Ulrika

Hej.
Jag undrar varför man inte bara häller i bakpulver i degen utan ska”Platta ut degen något och strö över halva mängden bakpulver (se till att bakpulvret inte innehåller klumpar) Knåda in det i degen. Platta ut igen och tillsätt resten. Knåda så att det fördelas jämnt.”
Mvh Ulrika

Anna

Jag blandade i bakpulvret i mjölmixen och hade i det samtidigt 🙂

Anna Mellberg

Detta är ett gammalt beprövat recept som alltid har tillagats på detta vis. Vi tycker att resultatet blir mycket bra. Men testa gärna att tillsätta allt på en gång och berätta för oss hur resultatet blev. det är alltid kul att utvecklas i köket och trevligt om man kan göra det tillsammans. Hälsningar vännerna på Zeta

Maria

Hur många pizzor blir det av grundreceptet?

Anna Mellberg

Hej Maria! Ungefär 2-3 pizzor. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Camilla

Är det bara jag som undrar över grader och tid i ugnen?

Anneli

Jättebra recept! Dubblade ingredienserna och gjorde två pizzor. Såå goda.

Sophie Berlin

Hej Anneli,
Toppen, vad kul att du gillade receptet!
Bästa hälsningar, vännerna på Zeta

Emma

Hej!
Testade detta receptet igår men den jäste inte. Ska man blanda jästen i kallt vatten? Jag blandade själv ihop bovete, teff och lite potatismjöl för att få den ren utan tillsatser. Borde ju inte vara det..
Vill gärna testa igen 🙂

Peder Strandh

Verkligen ett bra grundrecept. Tack!
Jag valde att addera ett ägg samt en tesked socker i degen det sista jag gjorde innan den fick vila (jäsa). När jag sedan hade kavlat ut den på bakstenen penslade jag kanterna med olivolja innan jag lade på toppingen. Det blev kalasgott och kanterna härligt gyllene och frasiga.

Birgitta

Kan jag göra pizza degen dagen innan…
Och ställa den i kylen?
Som man glr med glutenpizza

Jessica

Mycket bra recept och använder man caputo. glutenfria pizzamjöl blir den helt himmelskt god

Amanda Svensson

Hej!
Älskar detta recept. Även min inte glutenallergiska vänner gillar detta.
Men jag undrar – är receptet baserat på torrjäst eller färsk jäst?
Tack!

Emma Olsson

Hejsan Amanda,
Du kan använda både torrjäst och färsk jäst i detta recept 🙂
Hälsningar, vännerna på Zeta

Annika Källén

Suveränt pizzadegrecept för glutenintoleranta! Precis som en pizza ska smaka!

Caroline Wahlström

Familjens bästa pizzarecept. Alla älskar den. Vi kör alltid med bovete och teff mjöl och dubblar ingredienserna för oss fyra. Tack Zeta för att ni tänker på oss med matallergier som fortfarande ställer höga krav på smak och struktur.

Lilly

Dåligt recept, står ej hur länge respektive vilken grad man ska ha på ungen, otydliga beskrivningar och recept i övrigt. Dessutom var den svår att knåda ut! Kommer aldrig att testa igen! Tack på förhand!

Emma Olsson

Hejsan Lilly,
Tack för att du hörde av dig! Glutenfri degar kan vara svåra att knåda ut, vi har inte upplevt det du beskriver. Detta är ett recept för endast pizzadeg, för att se grader och tillagning se några av våra andra recept på Pizza.
Hälsningar, vännerna Zeta

MS

Är det helt säkert att degen skall jäsa innan man tillsatt mjölmixen? 🙃 Hur bra jäser fiberhusk? 🤔

”Knåda in bakpulvret så det fördelas jämnt”? Öh, eller så blandar man det med mjölet, som i alla andra recept? Vad blir det för skillnad?

Elsa

Den ska svälla i 10 min innan man tillsätter mixen, sen jäser man

Emma Olsson

Hej,
Ja- det stämmer. Degen ska jäsa två gånger! Vi har bakat denna deg många gånger och det blir ett bra resultat med detta tillvägagångsätt. Lycka till!
Hälsningar, Emma från Zeta

Åsa

Hej, Hur mycket olja ska det vara? Det står 0dl oavsett portionsmängd. Med vänlig hälsning, Åsa

Emma Olsson

Hej Åsa,
Du ska använda 0,5 dl olivolja i steg nummer tre när du ska blanda salt, fiberhusk och olja.
Hälsningar, Emma från Zeta

Emelie

Hej! Det står inte hur länge man bör ha pizzan i ugnen eller på vilken grad pizzan bör tillagas. Ska man behöva gissa? 😜

Emma Olsson

Hejsan Emelie, det här är endast ett recept för hur man gör egen pizzadeg. Om du söker på ”Pizza” på vår hemsida, kommer det finnas flera olika recept på pizzor som du kan tillaga och i de recepten står det hur du bör tillaga pizzan. Hälsningar Emma på Zeta

Peter Sonnenstrahl

Kan den färdiga degen frysas för senare använding?

Zeta

Hej Peter! Det har vi inte prövat. Om du gjort det så får du gärna återkomma med resultatet. Tack för din fråga!

Grillat med italienska smaker

Grillad halloumi med zucchini och citron
Grillad halloumi med zucchini och citron
Fräst kål med italienska smaker och kycklingspett
Fräst kål med italienska smaker och kycklingspett
Grillad röding med sommarkål
Grillad röding med sommarkål
Rostade grönsaker med smulad fetaost
Rostade grönsaker med smulad fetaost
Bönor och grönkål till kryddiga kycklingben
Bönor och grönkål till kryddiga kycklingben
Krispigt grillad abborre
Krispigt grillad abborre
Grillad sparris med örtricotta
Grillad sparris med örtricotta
Salsicciaspett
Salsicciaspett