Glutenfri pizzadeg

RÖSTA PÅ RECEPTET (334)

(334)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

1tim 30min 7 ingredienser

Recept på glutenfri pizzadeg. Med en bra pizzadeg utan gluten som grund kan du toppa pizzan med dina favoriter.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

pizzor
2 - 3
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2,5 dl
vatten
25 g
jäst
1 msk
fiberhusk
1 tsk
salt
5 dl
glutenfritt mjöl; Semper ”Bovete&Teff mjölmix” (Kockens ”Lailas mjölmix Glutenfri” går också bra)
1 tsk
bakpulver

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (334)

(334)

Vad tycker du?

40 kommentarer

Annika Keihag

Ska pröva denna men vill veta om man kan frysa bottnarna, eftersom jag är ensam så vore det praktiskt. Tack

Anna Mellberg

Hej Annika! Vi har inte provat att frysa, men hör gärna av dig igen om du provar. Rent teoretiskt låter det möjligt. Lycka till önskar Anna på Zeta

Rose-Marie

Kan man frysa pizzadegen och plocka fram den på dagen och baka ut den senare??

Tacksam för svar!

Anna Mellberg

Hej Rose Marie! Det har vi inte testat, men vi tycker mycket om när ni delar med er av era erfarenheter. Så om du provar får du gärna berätta hur det gick. Hälsningar vännerna på Zeta

Catarina

Ingen uppgift om hur varm ugn….

Anna Mellberg

Hej Catarina,
Vi skriver i instruktionerna (längst ner) att du ska klicka på länken- så får du tips om vad du kan toppa din pizza med samt tillagningstemperatur. Det är ca 275 grader. Håll koll på pizzan och när osten smält fint är det dags att ta ut den, det brukar ta ca 5-7 minuter. Lycka till med pizzabaket hälsar vännerna på Zeta

Annka Källén

Världens bästa glutenfria pizzadegsrecept!
Det går också mycket bra att använda torrjäst! Blanda då mjölet med torrjästen , låt stå en stund och värm upp vätskan något innan du häller den över mjölet. Följ sedan receptet!

Ulrika

Hej.
Jag undrar varför man inte bara häller i bakpulver i degen utan ska”Platta ut degen något och strö över halva mängden bakpulver (se till att bakpulvret inte innehåller klumpar) Knåda in det i degen. Platta ut igen och tillsätt resten. Knåda så att det fördelas jämnt.”
Mvh Ulrika

Anna Mellberg

Detta är ett gammalt beprövat recept som alltid har tillagats på detta vis. Vi tycker att resultatet blir mycket bra. Men testa gärna att tillsätta allt på en gång och berätta för oss hur resultatet blev. det är alltid kul att utvecklas i köket och trevligt om man kan göra det tillsammans. Hälsningar vännerna på Zeta

Emma

Hej!
Testade detta receptet igår men den jäste inte. Ska man blanda jästen i kallt vatten? Jag blandade själv ihop bovete, teff och lite potatismjöl för att få den ren utan tillsatser. Borde ju inte vara det..
Vill gärna testa igen 🙂

Peder Strandh

Verkligen ett bra grundrecept. Tack!
Jag valde att addera ett ägg samt en tesked socker i degen det sista jag gjorde innan den fick vila (jäsa). När jag sedan hade kavlat ut den på bakstenen penslade jag kanterna med olivolja innan jag lade på toppingen. Det blev kalasgott och kanterna härligt gyllene och frasiga.

Amanda Svensson

Hej!
Älskar detta recept. Även min inte glutenallergiska vänner gillar detta.
Men jag undrar – är receptet baserat på torrjäst eller färsk jäst?
Tack!

Caroline Wahlström

Familjens bästa pizzarecept. Alla älskar den. Vi kör alltid med bovete och teff mjöl och dubblar ingredienserna för oss fyra. Tack Zeta för att ni tänker på oss med matallergier som fortfarande ställer höga krav på smak och struktur.

Lilly

Dåligt recept, står ej hur länge respektive vilken grad man ska ha på ungen, otydliga beskrivningar och recept i övrigt. Dessutom var den svår att knåda ut! Kommer aldrig att testa igen! Tack på förhand!

Emma Olsson

Hejsan Lilly,
Tack för att du hörde av dig! Glutenfri degar kan vara svåra att knåda ut, vi har inte upplevt det du beskriver. Detta är ett recept för endast pizzadeg, för att se grader och tillagning se några av våra andra recept på Pizza.
Hälsningar, vännerna Zeta

MS

Är det helt säkert att degen skall jäsa innan man tillsatt mjölmixen? 🙃 Hur bra jäser fiberhusk? 🤔

”Knåda in bakpulvret så det fördelas jämnt”? Öh, eller så blandar man det med mjölet, som i alla andra recept? Vad blir det för skillnad?

Emma Olsson

Hej,
Ja- det stämmer. Degen ska jäsa två gånger! Vi har bakat denna deg många gånger och det blir ett bra resultat med detta tillvägagångsätt. Lycka till!
Hälsningar, Emma från Zeta

Emelie

Hej! Det står inte hur länge man bör ha pizzan i ugnen eller på vilken grad pizzan bör tillagas. Ska man behöva gissa? 😜

Emma Olsson

Hejsan Emelie, det här är endast ett recept för hur man gör egen pizzadeg. Om du söker på ”Pizza” på vår hemsida, kommer det finnas flera olika recept på pizzor som du kan tillaga och i de recepten står det hur du bör tillaga pizzan. Hälsningar Emma på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco