Tillredning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 2,5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 msk fiberhusk
  • 0,5 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 1 tsk salt
  • 5 dl glutenfritt mjöl; Semper ”Bovete&Teff mjölmix” (Kockens ”Lailas mjölmix Glutenfri” går också bra)
  • 1 tsk bakpulver
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Smula ner jästen i bunken. Häll över 2 dl av vattnet (spara 0,5 dl till senare).

Blanda och se till att jästen löser sig helt.

Tillsätt salt, fiberhusk och olja.

Blanda väl och låt jäsa under bakduk i ca 10 minuter.

Tillsätt 4,5 dl av mjölmixen. Lite i taget och knåda till en smidig deg.

Platta ut degen något och strö över halva mängden bakpulver (se till att bakpulvret inte innehåller klumpar) Knåda in det i degen. Platta ut igen och tillsätt resten. Knåda så att det fördelas jämnt.

Knåda in det resterande vattnet (0,5 dl). Ta lite i taget. Nu blir degen ganska kladdig så använd den sparade mängden mjölmix (0,5 dl) för att göra den smidig igen.

Låt jäsa 30-60 minuter under bakduk på en varm plats i köket, förslagsvis nära spis och ugn.

Kavla ut degen till tunna rundlar. Vik kanten dubbelt ca 1 cm och tryck till.

Mjöla en pizzaspade och se till att pizzan glider lätt på den. Fördela tomatsås och ost (och dina favoritingredienser). Läs även recept på pizza med buffelmozzarella för olika topping.

Grädda gärna pizzan på baksten (eller plåt som värmts i ugnen på högsta temperatur) Då blir botten och kanterna härligt frasiga. Ät helst direkt!

Stäng

Inköpslista

Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.