Maränger på kikärtsspad

Maränger gjorda på kikärtsspad istället för äggvita blir minst lika goda, och det är fascinerande att se hur kikärtsspadet kan vispas upp till tjockt skum. Perfekta veganska maränger.

Tillagning
I ugn ca

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Mät upp kikärtsspad och vitvinvinäger samt vaniljsocker i en bunke, gärna av rostfritt stål.

Vispa skummigt med elvisp. Tillsätt strösockret lite i taget under vispning.

Fortsätt vispa cirka 5 minuter eller tills du får en fast marängsmet.

Spritsa eller klicka marängerna på bakplåtspappersklädda plåtar. Smeten räcker till ca 80 små eller 15 stora.

Grädda i 100 grader med varmluft i 1 timme. Stora maränger kan behöva gräddas cirka 20 minuter längre, kontrollera att de går att lossa från plåten.

Låt gärna marängerna stå kvar i ugnen och svalna.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips #1

    Innan du gräddar marängerna kan doften från smeten vara lite stickig. Detta försvinner efter att de har gräddats.

  • Tips #2

    Om du inte har vitvinsvinäger hemma, går det bra att använda citronjuice.

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn resa till Italien!

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.