Maränger på kikärtsspad

RÖSTA PÅ RECEPTET (66)

(66)
1tim 15min

Maränger gjorda på kikärtsspad istället för äggvita blir minst lika goda, och det är fascinerande att se hur kikärtsspadet kan vispas upp till tjockt skum. Perfekta veganska maränger.

Receptet är framtaget i samarbete med Mia Öhrn.

Ingredienser

st
15 - 80
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 dl
1 tsk
vaniljsocker
1 1/2 dl
strösocker

Gör så här

Tips!

Innan du gräddar marängerna kan doften från smeten vara lite stickig. Detta försvinner efter att de har gräddats.

Tips!

Om du inte har vitvinsvinäger hemma, går det bra att använda citronjuice.

Kommentera

Annki

Känns extra bra att ta tillvara allt i förpackningen när man göra dessa maränger av spadet och använder ärtorna till hummus eller annat gott. Marängerna blir dessutom riktigt bra!

Bli inspirerad av Zeta

Påskbuffé med ljuvliga smaker

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Med anledning av Livsmedelsverkets test av olivoljor

läs mer

bönor & linser

Gott i grytor, sallad och röror. Här hittar du goda recept med bönor och linser.

Recept bönor & linser

Utemat & grilla

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.