Recept från Zeta: Fetaostfylld oxfilé med timjanpotatis

Fetaostfylld oxfilé med timjanpotatis

Fylld oxfilé med fetaost som serveras med ugnsrostad timjanpotatis. En utsökt rätt för helgens middagsbjudning!

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Dela oxfilén i 2-3 bitar.

Stick några djupa hål i kortändarna genom hela längden så att osten kan fylla hela filén.

Skär stavar av fetaosten och stoppa in i hålen.

Pensla filén med olivolja och bryn eller grilla den runt om.

Krydda med salt och peppar och stek den klar i ugn på 120 grader ca 25 minuter eller tills den har en innertemperatur på 58-60 grader för mediumstekt.

Dela potatisen och blanda med olivolja.

Rosta i ugn på 220 grader ca 30 minuter.

Finhacka vitlöken och plocka timjanbladen.

Blanda med potatisen innan servering och krydda med salt och peppar.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Om du bara har en ugn; Börja först med potatisen i 12 minuter, sänk värmen till 120°C och fortsätt i ca 25 minuter med både oxfilé och potatis i ugnen.

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.