Ricottakräm m fikon

Vispad ricotta med vinkokta fikon

En enkel men lyxig efterrätt! Vinkokta fikon blir mustiga och passar utmärkt tillsammans med den krämiga ricottan med lätt syrlighet.

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Vinkokta fikon
  • 3 dl rött vin
  • 1 dl socker
  • 1 citron, zest från det yttersta skalet
  • Färsk timjan
  • 1 kanelstång
  • 8 färska fikon
  • Garnering
  • 3-4 msk flytande honung
  • 1 dl rostade, hackade pistagenötter
  • Timjan
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt
Vinkokta fikon

Häll upp vin, socker, citronskal och kryddor i en liten kastrull. Koka ihop i cirka 10 minuter.

Lägg i fikonen hela och låt dem sjuda i lagen i cirka 10 minuter innan du vänder på dem och kokar lika länge på andra sidan.  Låt svalna helt innan du serverar.

Vispad ricotta

Vispa ricotta med mascarponeost och florsocker. Vänd ner skalet från 1 citron.

Lägg upp den vispade ricottan tillsammans med fikon på portionstallrikar. Ringla över flytande honung och garnera med pistagenötter och en kvist färsk timjan.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.