Vispad ricotta med vinkokta fikon

RÖSTA PÅ RECEPTET (34)

(34)

RÖSTA PÅ RECEPTET (34)

(34)

Vad tycker du?

45min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

En enkel men lyxig efterrätt! Vinkokta fikon blir mustiga och passar utmärkt tillsammans med den krämiga ricottan med lätt syrlighet.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Vinkokta fikon
3 dl
rött vin
1 dl
socker
1
citron, zest från det yttersta skalet
Färsk timjan
1
kanelstång
8
färska fikon
Vispad ricotta
150 g
1 msk
florsocker
1
citron, zest från det yttersta skalet
Garnering
3-4 msk
flytande honung
1 dl
rostade, hackade pistagenötter
Timjan

Gör så här

5 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (34)

(34)
Tack!