Vispad ricotta med vinkokta fikon
En enkel men lyxig efterrätt! Vinkokta fikon blir mustiga och passar utmärkt tillsammans med den krämiga ricottan med lätt syrlighet.
Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.
En enkel men lyxig efterrätt! Vinkokta fikon blir mustiga och passar utmärkt tillsammans med den krämiga ricottan med lätt syrlighet.
Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.
Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.
Recept under 30 minVi på Zeta tror att de allra flesta vill göra hållbara val bara förutsättningarna finns. Därför har vi stuvat om i våra leverantörsled så att råvaran till Zeta Fuet samt Zeta Jamon Serrano (ambient) enbart kommer från gårdar med djurvälfärdsprogram. Det innebär att gårdarna följer EUs lagstiftning, men att kraven är ännu tuffare och följs upp kontinuerligt.
Läs mer om animal welfare-programmet här
Katarina
Fungerar det att göra fikonen dagen innan?
Emma Olsson
Hej Katarina,
Absolut, men fikonen är som godast när de är lite ljumna. Så värm gärna fikonen innan servering.
Hälsingar, Emma från Zeta
Karin
När ska kanelstången användas?
Emma Olsson
Hej Karin,
Alla kryddor ska kokas tillsammans med vinet och citronsaften.
Hälsningar,
Emma från Zeta
Silvia
Värd att prova