Vispad ricotta med vinkokta fikon

RÖSTA PÅ RECEPTET (35)

(35)

RÖSTA PÅ RECEPTET (35)

(35)

Vad tycker du?

45min

En enkel men lyxig efterrätt! Vinkokta fikon blir mustiga och passar utmärkt tillsammans med den krämiga ricottan med lätt syrlighet.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Vinkokta fikon
3 dl
rött vin
1 dl
socker
1
citron, zest från det yttersta skalet
Färsk timjan
1
kanelstång
8
färska fikon
Vispad ricotta
150 g
1 msk
florsocker
1
citron, zest från det yttersta skalet
Garnering
3-4 msk
flytande honung
1 dl
rostade, hackade pistagenötter
Timjan

Gör så här

5 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (35)

(35)
Tack!
Lämna ett svar till Silvia Avbryt svar

Recept från kategorier