Fläskfilé med prosciutto och parmesan

Ugnsbakad fläskfilé med parmesan och prosciutto. Servera med rostad potatis och balsamicovinägrett.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Dela potatisarna och blanda med
olivolja, salt och peppar.

Lägg på plåt eller i ugnsfast form.

Rosta i ugn på 220 grader ca 30 minuter.

Strö över persilja innan servering.

Putsa fläskfilén.

Rulla den i riven parmesanost.

Lägg ut prosciutton omlott och lägg på basilikabladen.

Krydda med svartpeppar och lägg på köttet.

Rulla ihop.

Stek i lite olivolja med skarvsidan neråt.

Bryn runt om tills den fått fin färg.

Stek klart i ugn på 120 grader till 62 grader innertemperatur.

Låt vila ca 5 minuter innan den skärs upp.

Servera med rostad potatis.

Koka ihop balsamvinägern tills ½ dl återstår.

Låt svalna och blanda med olivolja.

Krydda med salt och peppar.

Servera till fläskfilén och den rostade potatisen.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.