Friterade grönsaker m dipp

Friterade grönsaker med sardelldipp

Friterad blomkål, brysselkål och salviablad med en umamifylld sardelldipp, servera som förrätt eller drinktilltugg på festen!

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Grönsaker
  • 1 knippe stora salviablad
  • 1/2  blomkål, blomkålsbuketter
  • 200 g brysselkål
  • Frityrsmet
  • 2 dl idealvetemjöl
  • 2 dl öl eller kolsyrat vatten
  • 1 äggvita
  • Salt och nymalen svartpeppar
  • 1 1/2 l Zeta Frityrolja

    Zeta Frityrolja

    Läs mer
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt
Sardelldipp

Blanda ihop alla ingredienser till dippen.

Grönsaker

Bryt blomkål och ansa brysselkål genom att ta bort de yttre bladen och skära bort stammen. Skär ett kryss i stammen. Plocka salviabladen.

Se till att alla grönsaker är torra.

Fritering

Hetta upp oljan till 180 – 200 grader. Använd en stor kastrull.

Blanda mjöl och öl till en smet. Salta och peppra lite. Vispa äggvitan styv och vänd ned den i smeten. Rör ner mer öl om det behövs. Smeten ska vara något tjockare än filmjölk.

Vänd blomkål och salviablad i frityrsmeten, brysselkålen blir god utan frityrsmet.

Lägg ned grönsakerna i omgångar i oljan med en hålslev. Lägger man i för mycket sjunker temperaturen så ha tålamod. Fritera i 1- 2 minuter tills de är gyllenbruna.

Lägg upp på ett hushållspapper och låt rinna av. Salta precis innan servering. Servera med sardelldippen.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.