Recept från Zeta. Vegetariska grillspett

Vegetariska grillspett med pesto

Rostade grönsaksspett smaksatta med citron och rosmarin. Servera med hemmagjord pesto.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Grillspett
  • 1/2 aubergine
  • 12-15 fina små potatisar
  • 1 liten zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 1 citron, saft och det yttersta skalet
  • 2 msk hackad rosmarin
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • salt
  • nymald peppar
  • 2 msk riven Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån

    Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån

    Läs mer
  • 2 msk panko ( eller ströbröd)
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Grillspett:
Skär aubergine i tärningar och lägg på en tallrik.

Strö över salt och låt stå och salta ur i cirka 3O minuter.

Koka potatisen i saltat vatten i cirka 10 minuter. Häll av och låt rinna av på hushållspapper.

Skär zucchini i halvmånar och paprikorna i tärningar.

Vispa ihop olivolja, citronsaft, skal, rosmarin och vitlök i en bunke. Smaka av med salt och peppar.

Lägg i grönsakerna i marinaden och rör om. Låt stå i  ca 30 – 60 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader.

Trä upp alla grönsakerna på grillpinnar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och strö över parmesan och panko.

Rosta i ugnen och cirka 15 – 20 minuter eller tills de fått fin färg.

Pesto:
Lägg vitlöksklyftan och nötter i en stavmixer och mixa ett par sekunder på högsta hastighet.

Lägg sedan i basilikabladen och mixa igen.

Häll i den rivna parmesanosten och en liten skvätt olja.

Mixa lite och häll sedan, lite i taget, i resten av oljan.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.