Recept från Zeta: Råmarinerad pilgrimsmussla med kräm på inlagd kronärtskocka

Råmarinerad pilgrimsmussla med kronärtskocka

Pilgrimsmussla marinerad i olivolja och citron serverad tillsammans med kräm på kronärtskocka är en fantastisk förrätt.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Skiva pilgrimsmusslor tunt, 3–4 mm och lägg i en skål.

Tillsätt olivolja, rivet skal och saft från citron, krydda med salt och peppar.

Låt musslorna ligga i marinaden i 30 minuter.

Mixa kronärtskockorna tillsammans med lagen till en slät kräm.

Lägg pilgrimsmusslor i botten på en tallrik och garnera med tomater, kapris, rucola och mangold.

Avsluta med att ringla lite av marinaden över.

Servera kronärtskockskrämen till.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.