Bräserad högrev

RÖSTA PÅ RECEPTET (52)

(52)

RÖSTA PÅ RECEPTET (52)

(52)

Vad tycker du?

3tim 30min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Bräserad högrev som sakta får sjuda tills det är mört och blir smakrikt. Fin smak av citron, persilja, rödvin, vitlök och oliver.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

600 g
högrev delad i 4 biffar
1
gul lök delad på 4
1
morot delad på 4
2
vitlöksklyftor
vatten, så köttet täcks
alt.
Zeta snackoliver Kalamata
2
fihackade schalottenlökar
1/2 knippe
persilja
1
skal från citron
1/2 dl
flingsalt och svartpeppar

Gör så här

Tips!

Servera gärna med en sallad med mycket syra och sälta ex Champinjonsallad med kapris och kronärtskocka. Receptet hittar du här i receptbanken!

2 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (52)

(52)
Tack!

Antonia Furla

Måste fråga! Ska det verkligen vara 2 LITER vatten???

Emma Olsson

Hej Antonia,
Två liter vatten är alldeles för mycket. Jag har nu ändrat i receptet. Ha i vatten tills högreven täcks, låt vätskan reduceras och gör gärna en sås av reducerade vätskan.
Hälsningar
Emma från Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco