Bräserad högrev

RÖSTA PÅ RECEPTET (56)

(56)

Vad tycker du?

3tim 30min 15 ingredienser

Bräserad högrev som sakta får sjuda tills det är mört och blir smakrikt. Fin smak av citron, persilja, rödvin, vitlök och oliver.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

600 g
högrev delad i 4 biffar
1
gul lök delad på 4
1
morot delad på 4
2
vitlöksklyftor
vatten, så köttet täcks
alt.
Zeta snackoliver Kalamata
2
fihackade schalottenlökar
1/2 knippe
persilja
1
skal från citron
1/2 dl
flingsalt och svartpeppar

Gör så här

Tips!

Servera gärna med en sallad med mycket syra och sälta ex Champinjonsallad med kapris och kronärtskocka. Receptet hittar du här i receptbanken!

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (56)

(56)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Antonia Furla

Måste fråga! Ska det verkligen vara 2 LITER vatten???

Emma Olsson

Hej Antonia,
Två liter vatten är alldeles för mycket. Jag har nu ändrat i receptet. Ha i vatten tills högreven täcks, låt vätskan reduceras och gör gärna en sås av reducerade vätskan.
Hälsningar
Emma från Zeta

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar