Bräserad högrev

RÖSTA PÅ RECEPTET (55)

(55)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

3tim 30min 15 ingredienser

Bräserad högrev som sakta får sjuda tills det är mört och blir smakrikt. Fin smak av citron, persilja, rödvin, vitlök och oliver.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

600 g
högrev delad i 4 biffar
1
gul lök delad på 4
1
morot delad på 4
2
vitlöksklyftor
vatten, så köttet täcks
alt.
Zeta snackoliver Kalamata
2
fihackade schalottenlökar
1/2 knippe
persilja
1
skal från citron
1/2 dl
flingsalt och svartpeppar

Gör så här

Tips!

Servera gärna med en sallad med mycket syra och sälta ex Champinjonsallad med kapris och kronärtskocka. Receptet hittar du här i receptbanken!

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (55)

(55)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Antonia Furla

Måste fråga! Ska det verkligen vara 2 LITER vatten???

Emma Olsson

Hej Antonia,
Två liter vatten är alldeles för mycket. Jag har nu ändrat i receptet. Ha i vatten tills högreven täcks, låt vätskan reduceras och gör gärna en sås av reducerade vätskan.
Hälsningar
Emma från Zeta

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja