Pannacotta med karamellbakade äpplen

RÖSTA PÅ RECEPTET (49)

(49)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

4 ingredienser

Pannacotta med mascarpone får fin len smak och konsistens. Tillsammans med karamellbakade äpplen och saltrostade mandlar lyfter smakerna i desserten.

Receptet är framtaget i samarbete med Svenska Juniorkocklandslaget.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Pannacotta
3/4 dl
mjölk
1 msk
strösocker
1 1/2
gelatinblad
Karamellbakat äpple
2
äpple granny smith
1 dl
strösocker
1 dl
vatten
Saltrostad mandel
10
mandlar skållade, skalade
salt
Äppelsås
1 msk
florsocker
Dekor
1
äpple
4
Cantucciniskorpor

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (49)

(49)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Fredrik Öhrneman

Hej,
Hur länge behöver de frysta pannacottaformarna tina innan servering?
På bilden ser det ut som där är ytterligare en komponent och dessutom strössel, vad är det?

Anna Mellberg

Hej Fredrik!
Tack för att du kontaktar oss om detta recept. Vi har nu gått igenom det, ändrat och uppdaterat. Pannacottan ska inte frysas utan kylas i kylskåp minst 3 timmar, men gärna över natten. Cantucciniskorpor är perfekta att mortla till krispiga smulor att strössla över desserten och det är gott och friskt att skära kuber alternativt göra kulor (med ett kuljärn) av färska äpplen och servera till. Lycka till med matlagningen önskar receptgruppen på Zeta