Recept från Zeta: Pannacotta med karamellbakade äpplen

Pannacotta med karamellbakade äpplen

Pannacotta med mascarpone får fin len smak och konsistens. Tillsammans med karamellbakade äpplen och saltrostade mandlar lyfter smakerna i desserten.

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Karamellbakat äpple
  • 2 äpple granny smith
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • Äppelsås
  • 3 msk Zeta Balsamico Äpple
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten.

Koka upp mjölk, socker och mascarpone.

Lägg gelatinbladet i blandningen och låt smälta.

Frys in blandningen i valfri form till exempel iskuber, alternativt kan du kyla portionsvis i glas.

Till karamellbakade äpplena, smält sockret försiktigt på låg värme i en tjockbottnad kastrull.

Koka upp till en gyllenbrun karamell.

Ta av karamellen från plattan och häll försiktigt i vattnet.

Ta av kastrullen och rör runt och ställ sedan tillbaka kastrullen på plattan.

Koka tills allt socker har löst sig.

Skiva äpplena tunt och lägg skivorna i karamellen, ställ av ifrån plattan och låt stå i 3-4 minuter och dra.

Sätt ugnen på 160 grader.

Blanda runt nötterna med 1 tsk olivolja och en nypa salt.

Rosta i ugnen i 8 minuter.

Till äppelsåsen blandar du balsamico med florsocker tills det har löst sig och såsen är slät.

Häll lite äppelsås på varje desserttallrik, lägg upp två-tre pannacottaformar, äppelskivor och strö över mandlar och servera.

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.