Pannacotta med karamellbakade äpplen

RÖSTA PÅ RECEPTET (49)

(49)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

4 ingredienser

Pannacotta med mascarpone får fin len smak och konsistens. Tillsammans med karamellbakade äpplen och saltrostade mandlar lyfter smakerna i desserten.

Receptet är framtaget i samarbete med Svenska Juniorkocklandslaget.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Pannacotta
3/4 dl
mjölk
1 msk
strösocker
1 1/2
gelatinblad
Karamellbakat äpple
2
äpple granny smith
1 dl
strösocker
1 dl
vatten
Saltrostad mandel
10
mandlar skållade, skalade
salt
Äppelsås
1 msk
florsocker
Dekor
1
äpple
4
Cantucciniskorpor

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (49)

(49)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Fredrik Öhrneman

Hej,
Hur länge behöver de frysta pannacottaformarna tina innan servering?
På bilden ser det ut som där är ytterligare en komponent och dessutom strössel, vad är det?

Anna Mellberg

Hej Fredrik!
Tack för att du kontaktar oss om detta recept. Vi har nu gått igenom det, ändrat och uppdaterat. Pannacottan ska inte frysas utan kylas i kylskåp minst 3 timmar, men gärna över natten. Cantucciniskorpor är perfekta att mortla till krispiga smulor att strössla över desserten och det är gott och friskt att skära kuber alternativt göra kulor (med ett kuljärn) av färska äpplen och servera till. Lycka till med matlagningen önskar receptgruppen på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco