Recept från Zeta: Pannacotta med karamellbakade äpplen

Pannacotta med karamellbakade äpplen

Pannacotta med mascarpone får fin len smak och konsistens. Tillsammans med karamellbakade äpplen och saltrostade mandlar lyfter smakerna i desserten.

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Karamellbakat äpple
  • 2 äpple granny smith
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • Äppelsås
  • 3 msk Zeta Balsamico Äpple
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten.

Koka upp mjölk, socker och mascarpone.

Lägg gelatinbladet i blandningen och låt smälta.

Frys in blandningen i valfri form till exempel iskuber, alternativt kan du kyla portionsvis i glas.

Till karamellbakade äpplena, smält sockret försiktigt på låg värme i en tjockbottnad kastrull.

Koka upp till en gyllenbrun karamell.

Ta av karamellen från plattan och häll försiktigt i vattnet.

Ta av kastrullen och rör runt och ställ sedan tillbaka kastrullen på plattan.

Koka tills allt socker har löst sig.

Skiva äpplena tunt och lägg skivorna i karamellen, ställ av ifrån plattan och låt stå i 3-4 minuter och dra.

Sätt ugnen på 160 grader.

Blanda runt nötterna med 1 tsk olivolja och en nypa salt.

Rosta i ugnen i 8 minuter.

Till äppelsåsen blandar du balsamico med florsocker tills det har löst sig och såsen är slät.

Häll lite äppelsås på varje desserttallrik, lägg upp två-tre pannacottaformar, äppelskivor och strö över mandlar och servera.

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.