Tiramisù a la Toscana

RÖSTA PÅ RECEPTET (94)

(94)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

1tim 7 ingredienser

Tiramisù gör vem som helst glad, här är det klassiskt italienska receptet på tiramisú med mascarpone och espresso.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
ägg, separerade i gulor och vitor
1 ½ dl
florsocker, till äggblandingen
2 dl
starkt kaffe, gärna espresso
1 dl
Marsalavin, eller vin Santo
1 msk
florsocker , till kaffeblandningen
10-12 st
Vicenzi Savoiardo kex

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (94)

(94)

Vad tycker du?

8 kommentarer

Lämna ett svar till Solvig Pugliano Avbryt svar

Tobbe

Jag har gjort denna många ggr och den är mkt populär. Jag blandar i Marsalavin.
(När jag talar med Italienare både från norra och södra Italien säger de att det bara ska vara espresso, inte ngn alkohol. I Rom var det Marsalavin i den.)

Jag har tidigare fått den rinnig men när jag tar ”small” ägg och låter den stå några timmar i kylen blir den bra i konsistensen.

Anna Mellberg

Hej Tobbe! Roligt att du delar med dig av dina erfarenheter- tack- vi uppskattar det så! Vi håller med om att det finns många olika sorters recept på tiramisú- och alla italienare vi pratat ”tiramisú” med hävdar att just deras recept är det godaste och det mest genuina. Underbart! Vi tolkar det som att det helt enkelt är upp till ”kocken” vad man föredrar. Gott Nytt År önskar vännerna på Zeta

Michel

Hej!
Jag ser på videon att konsistensen att ostkrämen är lite lös. Tiramisun som jag lärde mig göra i Toscana är fastare för jag använder lite grädde. Något som saknas eller lite för mycket av någon ingrediens på receptet här?🤔

Tobbe

Jag har gjort denna två gånger nu och smaken blir mycket bra men den är lite rinnig.
Hur gör jag den mindre rinnig?
Skålen med äggvitorna kunde jag med lätthet hålla upp och ned efter vispning.
Jag har sett recept med dubbla mängden Maskarpone.
Är det pga för liten mängd maskarpone som den blir rinnig?

Emma Olsson

Hejsan Tobbe,
En orsak som kan vara till att det blir rinnigt är att man rör ihop äggvitan och mascarpone för fort som tar ur luften. Rör ihop dessa försiktigt med en slickepott är mitt tips 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...