Parmesangratinerad fänkål

Det är gott att gratinera med parmesanost. Välj en parmesanost med lite kortare lagringstid så smälter osten bättre.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Fräs fänkål och vitlök i olivolja utan att det tar färg.

Häll på vitt vin och låt koka upp.

Häll på vatten så att det precis täcker fänkålen.

Krydda med lite salt och citronsaft.

Sätt på lock och låt sjuda på svag värme tills fänkålen är mjuk, cirka 20 minuter.

Ta upp fänkålen och låt rinna av.

Lägg i ugnsfast form och strö över osten.

Gratinera i ugn på 225 grader cirka

10 minuter.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.