Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Rosta och bryt brödet i bitar, cirka 2×2 cm stora.

Gör marinaden på vatten, 3 msk vinäger, 4 msk olivolja och rejält med salt och peppar.

Låt brödet marinera så det suger upp all marinad.

Halvera tomaterna, Skala, dela på längden och kärna ur gurkan och skär den i halvmånar.

Lägg allt i en stor skål och tillsätt oliver, kapris och riv i basilikabladen.

Rör samman resterande 3 msk vinäger och 4 msk olivolja och blanda i.

Smaka av med salt och peppar.

Ta fram ett stort serveringsfat och varva lager med bröd med lager grönsaksblandning så att det fyller skålen.

Låt vila i rumstemperatur i ca 1 timme.

Ringla över en god olivolja vänd försiktigt om i salladen och servera.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Förbered salladen minst en timme i förväg, då har du gott om tid för annat och salladen får marinera och dra åt sig mer smak.
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.