Tiramisu

RÖSTA PÅ RECEPTET (162)

(162)

Vad tycker du?

30min 7 ingredienser

Tiramisu är en klassisk italiensk efterrätt som består av söt vispad mascarpone, savoiardokex doppade i kaffe och som toppas med kakaopulver för addera smak av choklad. Efterrätten betyder ”pigga upp mig” på svenska, är enkel att göra och ett perfekt sätt att avsluta middagen på.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
äggvitor
1 dl
florsocker
2
äggulor
1/2 frp
12 stycken Vicenzi Vicenzovo Savoiardo
1 dl
starkt kaffe
kakao

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (162)

(162)

Vad tyckte du om receptet?

6 kommentarer

Mariko

Jag måste tacka så mycket att ni har börjat sälja laktosfri mascarpone sedan kommentar nere:):):)

AnnSofie

Hej
Finns det eller kommer ni att ta fram laktosfri Mascarpone? Starkt önskemål från min sida 🙂

Emma Olsson

Hej Annsofie,
Tack för ditt önskemål, jag har tagit det vidare till produktansvarige 🙂
Hälsningar, vännerna på Zeta

Marie Welander

Efterrätt med Madcarpone kaffe eventuellt mandorla i

Mary Anne Nyman

Vart tog marsalavinet vägen i receptet??

Emma Olsson

Hej Mary,
Det går utmärkt att addera vinet om man vill, det är en smaksak 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Sommarmat från medelhavsköket

Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Nykokt färsk majs med tre toppings
Nykokt färsk majs med tre toppings
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis