Recept från Zeta: Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu betyder "pigga upp mig" och är en klassisk Italiensk efterrätt! Enkel att göra i portionsglas till festen.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 4 äggvitor
  • 100 g strösocker
  • 400 g Zeta Mascarpone

    Zeta Mascarpone

    Läs mer
  • 4 äggulor
  • 1 fpk 12 stycken Vicenzi Vicenzovo Savoiardo
  • 1 dl starkt kaffe
  • kakao
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Vispa äggvitan fast och rör ner socker och Mascarponeost.

Vispa äggulorna ljusa och porösa.

Blanda de vispade äggvitorna och äggulorna och ställ kallt.

Vänd kexen i kaffe.

Varva kexen och krämen i portionsglas eller ett serveringsglas med kanter.

Avsluta med att pudra kakaopulver över.

Låt gärna stå ett par timmar eller över natten innan du serverar.

Håller ca tre dagar om den står kallt.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.