Stekt broccoli

RÖSTA PÅ RECEPTET (183)

(183)
15min

Stekt broccoli är ett gott och enkelt tillbehör till en god köttbit eller en kycklingfilé.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 bukett
broccoli ca 250 g, fryst eller färsk
1
vitlöksklyfta i skivor
1/2
röd chili strimlad
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Tips!

Använd rikligt med god olivolja när du steker. Oljan förhöjer råvarornas egna smaker och hjälper ingredienserna att hitta varandra smakmässigt.

Kommentera

Alexander

Hejsan vad menar ni med att förvälla broccolin? (: är det att koka den i vatten 1-2 minuter och sen steka den? Med vänlig hälsning, Alexander

Emma Olsson

Hej Alexander,
Tack för att du hörde av dig till oss! Precis som du säger så ska du koka broccolin i ca 1-2 minuter. Men det är inget som behöver göras, utan det blir godare om du steker broccolin direkt. Jag har nu ändrat detta i receptet 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Bli inspirerad av Zeta

Årets Novello är här!

Olivolja från årets första dagars skörd.

Lär mer

Nyhet!

Ekologiska bönor utan lag - Färdiga att äta

Nya produkter

Italienska pastarätter

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.