Stekt broccoli

RÖSTA PÅ RECEPTET (316)

(316)

Vad tycker du?

15min 8 ingredienser

Stekt broccoli är ett gott och enkelt tillbehör till fisk, kyckling och kött. Stek i god olivolja och adderar gärna lite chili och vitlök för smak. Tips är att addera krisp från nötter för att höja smakerna ytterligare.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 bukett
broccoli ca 250 g, fryst eller färsk
1-2 st
vitlöksklyftor, skivade
0,5 tsk
chiliflakes
salt
nymalen svartpeppar
0,5-1 dl
Grana Padano 16 mån, fint riven
0,5 dl
hackade hasselnötter

Gör så här

Tips!

Det här är ett av våra absolut godaste recept i all sin enkelhet. Blir det, mot all förmodan, något över så kan det blandas ner kallt i en sallad. Och glöm inte att skära upp stammen – det är enligt oss broccolins filé med sin finstämda smak och möra konsistens. Tänk att den har slängts i så många år! Vi ryser vid tanken. 

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (316)

(316)

Vad tycker du?

4 kommentarer

Norrgirl

Använde chilisalt och rökt paprikapulver och hackad vitlök och 1 röd chili..
Blev gott också

Alexander

Hejsan vad menar ni med att förvälla broccolin? (: är det att koka den i vatten 1-2 minuter och sen steka den? Med vänlig hälsning, Alexander

Emma Olsson

Hej Alexander,
Tack för att du hörde av dig till oss! Precis som du säger så ska du koka broccolin i ca 1-2 minuter. Men det är inget som behöver göras, utan det blir godare om du steker broccolin direkt. Jag har nu ändrat detta i receptet 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar