Stekt broccoli

RÖSTA PÅ RECEPTET (286)

(286)

RÖSTA PÅ RECEPTET (286)

(286)

Vad tycker du?

15min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stekt broccoli är ett gott och enkelt tillbehör till det mesta.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 bukett
broccoli ca 250 g, fryst eller färsk
1-2 st
vitlöksklyftor, skivade
0,5 tsk
chiliflakes
salt
nymalen svartpeppar
0,5-1 dl
Grana Padano 16 mån, fint riven
0,5 dl
hackade hasselnötter

Gör så här

Tips!

Det här är ett av våra absolut godaste recept i all sin enkelhet. Blir det, mot all förmodan, något över så kan det blandas ner kallt i en sallad. Och glöm inte att skära upp stammen – det är enligt oss broccolins filé med sin finstämda smak och möra konsistens. Tänk att den har slängts i så många år! Vi ryser vid tanken. 

3 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (286)

(286)
Tack!

Alexander

Hejsan vad menar ni med att förvälla broccolin? (: är det att koka den i vatten 1-2 minuter och sen steka den? Med vänlig hälsning, Alexander

Emma Olsson

Hej Alexander,
Tack för att du hörde av dig till oss! Precis som du säger så ska du koka broccolin i ca 1-2 minuter. Men det är inget som behöver göras, utan det blir godare om du steker broccolin direkt. Jag har nu ändrat detta i receptet 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...