Recept från Zeta: Varm sallad med ugnsrostad brysselkål och pesto

Varm sallad med ugnsrostad brysselkål och pesto

Ungsrostad kål och rötter med smakrik pestovinägrett som passar bra till kött eller kyckling.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 190 grader.

Lägg brysselkål och svartrot i en ugnsfast form och häll på 4 msk
olivolja, salta och peppra.

Rosta i ugn tills brysselkålen blivit gyllenbrun och svartroten blivit mjuk, det tar 20-25 min.

Vänd rotfrukterna i pesto.

Vispa ihop 4 msk olivolja med vinäger i en skål, smaka av med salt och peppar.

Lägg de varma rotfrukterna på en tallrik och varva med sallad, ringla över vinägretten och toppa med krassen.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.