Vinägerinkokt lax

RÖSTA PÅ RECEPTET (83)

(83)

Vad tycker du?

45min 1 ingredienser

Inkokt lax med smak av färsk dill och svartpeppar med en härlig sås till. Här är den traditionella ättikan utbytt mot en fruktig vinäger, vilket ger en djupare smak. Enkel och god rätt att servera på påskbordet, sommarfesten eller julbuffén. Tricket att skära i kuber gör det inte bara godare utan hela serveringen blir fräschare och elegantare.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

bufféportioner
8 - 10
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
800 g
hel mittbit av lax, urbenad
Lag
1 1/2 dl
strösocker
7 dl
vatten
1 tsk
svartpepparkorn
3 st
lagerblad
2 st
dillkvistar
1 tsk
salt
Sardell- och kaprismajonnäs
2 dl
majonnäs
1 1/2 msk
Nymalen svartpeppar
Till servering
salladsblad
dillkvistar
citronklyftor

Gör så här

Tips!

Servera med sardell- och kaprismajonnäs och citronklyftor

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (83)

(83)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Ann

Vad menas med ”späda majonnäs”?

Anna Mellberg

Hej Ann! Det verkar som om det råkat komma in ett extra ord. Det ska bara stå majonnäs. Tack för att du hörde av dig så att vi kunde rätta till. Vi älskar detta recept och vi tycker att det passar speciellt bra nu på våren och försommaren. Smaklig måltid önskar vännerna på Zeta

Veckomeny november

Måndag Måndag
Måndag
Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone
Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone
Tisdag Tisdag
Tisdag
Linsgryta med tomat och fetaost
Linsgryta med tomat och fetaost
Onsdag Onsdag
Onsdag
Lasagne
Lasagne
Torsdag Torsdag
Torsdag
Mini Pinsa med pesto, burrata och pinjenötter
Mini Pinsa med pesto, burrata och pinjenötter