Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 800 g hel mittbit av lax, urbenad
  • Till servering
  • späda salladsblad
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 150 grader.

Blanda ingredienserna till lagen och koka upp.

Dra kastrullen åt sidan.

Lägg laxsidan med skinnsidan ner i en ugnsform och häll över lagen.

Sätt över aluminiumfolie och baka laxen till en innertemperatur av 48 grader.

Ta ut laxen och ta av folien.

Låt den svalna i lagen.

Kyl laxen i lagen till dagen efter.

Ta upp laxen ur lagen och lägg den på ett serveringsfat och garnera med späda sallatsblad.

Servera gärna med sardellmajonnäs och picklade grönsaker.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Servera med sardellmajonnäs och picklade grönsaker. Sök i vår receptbank!

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.