Recept från zeta.nu Ricotta- och citronsufflé med färska bär

Ricotta- och citronsufflé med färska bär

Ricotta- och citronsufflé med färska bär. En lätt och fluffig efterrätt som påminner om ostkaka.

Tillredning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Värm ugnen till 180 grader.

Blanda 1 msk socker med finrivet skal av citronen.

Lägg ricottan i en skål. Tillsätt citronskalet (spara lite till garnering), pressad saft av citronen och olivolja.

Vispa ägg och 1 dl socker fluffigt i en bunke. Vänd ner i ricottasmeten.

Smörj och mjöla små cocotteformar eller ugnsfasta glas och klicka i ricottasmeten.

Grädda mitt i ugnen i 20-25 min. Låt svalna något och servera med färska bär.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.