Picklade grönsaker

RÖSTA PÅ RECEPTET (28)

(28)
20min

Milt syrade grönsaker i vitvinsvinäger som passar till vinägerinkokt lax men även till kallskuret.

Ingredienser

portioner
10
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 påsar
snacksmorrötter, eller små späda morrötter, totalt 400 g
2
rödlökar
1
chilipeppar, delad och urkärnad
3
salladslökar, skivad i små bitar
Lag
2 1/2 dl
strösocker
4 1/2 dl
vatten
2
lagerblad
1 tsk
gula eller bruna senapsfrön

Gör så här

Tips!

Servera grönsakerna samma dag eller förbereda några dagar i förväg. Picklade och syrade grönsaker håller sig väldigt väl i kylskåpet. Räkna med att dessa håller i 2 veckor, se bara till att grönsakerna är täckta med lag.

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.