Picklade grönsaker

RÖSTA PÅ RECEPTET (29)

(29)

Vad tycker du?

20min 4 ingredienser

Milt syrade grönsaker i vitvinsvinäger som passar till vinägerinkokt lax men även till kallskuret.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
10
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 påsar
snacksmorrötter, eller små späda morrötter, totalt 400 g
2
rödlökar
1
chilipeppar, delad och urkärnad
3
salladslökar, skivad i små bitar
Lag
2 1/2 dl
strösocker
4 1/2 dl
vatten
2
lagerblad
1 tsk
gula eller bruna senapsfrön

Gör så här

Tips!

Servera grönsakerna samma dag eller förbereda några dagar i förväg. Picklade och syrade grönsaker håller sig väldigt väl i kylskåpet. Räkna med att dessa håller i 2 veckor, se bara till att grönsakerna är täckta med lag.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (29)

(29)

Vad tyckte du om receptet?

0 kommentarer

Sommarmat från medelhavsköket

Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Nykokt färsk majs med tre toppings
Nykokt färsk majs med tre toppings
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis