Ladda ner bild Vitlöksfräst grönkål RÖSTA PÅ RECEPTET (423) (423) Spara Stäng Vad tycker du? Tack för din röst! Rösta Kommentera 20min 4 ingredienser Grönkål fräst i rikligt med en god olivolja smaksatt med vitlök. Receptet är framtaget av Zeta. Ingredienser Gör så här Ingredienser Gör så här Ingredienser portioner 6 När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras. 1 1/2 dl Extra jungfruolivolja Classico 4 vitlöksklyftor krossade 300 g grönkål mittsjälken borttagen 1/2 dl mandel grovt hackad Gör så här Häll olivoljan i en mindre kastrull, värm den försiktigt och lägg i vitlöken. Fräs den på låg värme sås att den inte får färg i 5-6 minuter. Sila över oljan i en större, vidare kastrull. Lägg i grönkålen och fräs den i vitlöksoljan på medelvärme ca 8-10 minuter så att den blir mjuk. Fräs med mandel de sista 2 minuter om du vill, smaka av med salt. Dela Skriv ut Spara Tips! Det går bra att utesluta mandel. Vad tyckte du om receptet? RÖSTA PÅ RECEPTET (423) (423) Stäng Vad tyckte du om receptet? Sätt mitt betyg Stäng 2 kommentarer Kommentera här! Avbryt svarNamn * E-postadress* Kommentar Δ Ewa Forsberg 2024-12-11 Hörs verkligen ”smarrigt” , älskar kål i alla former så när jag handlar imorgon så blir det inköp av grönkål och mandel till fredagsmiddagen 🙏 Maths Tellander 2019-12-20 Vitlökskålen skall jag testa, det låter väldigt gott 😋. 🎄🎅God Jul och Gott nytt år ❄️
Ewa Forsberg 2024-12-11 Hörs verkligen ”smarrigt” , älskar kål i alla former så när jag handlar imorgon så blir det inköp av grönkål och mandel till fredagsmiddagen 🙏
Maths Tellander 2019-12-20 Vitlökskålen skall jag testa, det låter väldigt gott 😋. 🎄🎅God Jul och Gott nytt år ❄️
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (423)
(423)Vad tyckte du om receptet?
2 kommentarer
Ewa Forsberg
Hörs verkligen ”smarrigt” , älskar kål i alla former så när jag handlar imorgon så blir det inköp av grönkål och mandel till fredagsmiddagen 🙏
Maths Tellander
Vitlökskålen skall jag testa, det låter väldigt gott 😋. 🎄🎅God Jul och Gott nytt år ❄️