Parmesanpaj med bladspenat och körsbärstomater

RÖSTA PÅ RECEPTET (319)

(319)

RÖSTA PÅ RECEPTET (319)

(319)

Vad tycker du?

1tim 30min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Den godaste ostpajen görs med parmesan. Gott på buffebordet eller tillsammans med en sallad.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

bitar
8
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
250 g
smördeg
1
purjolök sköljd och strimlad
150 g
färsk bladspenat
3
ägg
1 dl
vispgrädde
1 burk
Zeta Soltorkade Körsbärstomater
salt
peppar

Gör så här

12 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (319)

(319)
Tack!

Ewa

Kan man använda babyspenat istället för bladspenat? Och kan man ta matlagningsgrädde istället för vispgrädde? Och kan man göra den dagen innan?

Sophie Berlin

Hej Ewa,
Det går fint att byta ut till babyspenat och matlagningsgrädde. Du kan göra pajen dagen innan men eftersom den är bakad med smördeg blir den inte lika frasig när den har fått stå någon dag. Vi rekommenderar att i så fall värma på den 10 minuter i ugnen innan servering.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Susanne

Går denna att förbereda och frysa?

Sophie Berlin

Hej Susanne,
Pajerna blir inte lika frasiga efter du fryst dem, så puffa gärna på dem i ugn ca 5 minuter i 150 grader efter upptining. Viktigt är att grädda pajen innan du fryser in.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Ida

Hej! Vet ni hur mycket kcal det är i en hel paj? Eller per portion och isf hur många portioner en hel paj är till 🙂

Lena

Vad ska man göra med de soltorkade tomaterna?

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco