Parmesanpaj med bladspenat och körsbärstomater
Vad tycker du?
Den godaste ostpajen görs med parmesan. Gott på buffebordet eller tillsammans med en sallad.
Receptet är framtaget av Zeta.
Den godaste ostpajen görs med parmesan. Gott på buffebordet eller tillsammans med en sallad.
Receptet är framtaget av Zeta.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (324)
(324)Vad tycker du?
12 kommentarer
Ewa
Kan man använda babyspenat istället för bladspenat? Och kan man ta matlagningsgrädde istället för vispgrädde? Och kan man göra den dagen innan?
Sophie Berlin
Hej Ewa,
Det går fint att byta ut till babyspenat och matlagningsgrädde. Du kan göra pajen dagen innan men eftersom den är bakad med smördeg blir den inte lika frasig när den har fått stå någon dag. Vi rekommenderar att i så fall värma på den 10 minuter i ugnen innan servering.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta
Susanne
Går denna att förbereda och frysa?
Sophie Berlin
Hej Susanne,
Pajerna blir inte lika frasiga efter du fryst dem, så puffa gärna på dem i ugn ca 5 minuter i 150 grader efter upptining. Viktigt är att grädda pajen innan du fryser in.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta
Jan C
Gjorde med egen vanlig pajdeg, enkelt och Jättegott👌. / Goman
Carina
Soltorkade tonater i olja eller vad??? På bilden ser det ut som ”vanliga” tomater!
Sophie Berlin
Hej Carina,
Zetas ugnsbakade tomatklyftor passar perfekt i den här rätten, https://www.zeta.nu/produkter/ugnsbakade-tomatklyftor/
Vänliga hälsningar,
Vännerna på Zeta
Ida
Hej! Vet ni hur mycket kcal det är i en hel paj? Eller per portion och isf hur många portioner en hel paj är till 🙂
Lena
Vad ska man göra med de soltorkade tomaterna?
Emma Olsson
Hej Lena,
De lätt soltorkade körsbärstomaterna ska pajen toppas med, lite otydligt i receptet att det endast står ”tomater”. Jag ändrar det direkt.
Hälsningar, Emma från Zeta
AnnMarie
köpte fel tomater. Går det bra med soltorkade tomater, Zeta?
Emma Olsson
Hej AnnMarie,
Det går utmärkt att laga med soltorkade tomater 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta