Parmesanpaj med bladspenat och körsbärstomater

RÖSTA PÅ RECEPTET (327)

(327)

Vad tycker du?

1tim 30min 9 ingredienser

Den godaste ostpajen görs med parmesan. Gott på buffebordet eller tillsammans med en sallad.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

bitar
8
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
250 g
smördeg
1
purjolök sköljd och strimlad
150 g
färsk bladspenat
3
ägg
1 dl
vispgrädde
2
dl körsbärstomater
salt
peppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (327)

(327)

Vad tyckte du om receptet?

14 kommentarer

Hans

Hej!

Vilken typ av pajform, är det en låg model eller springform, ser inte på bilden om den är hög eller låg.

//

Anna Mellberg

Hej Hans! Det är en springform av klassiskt snitt. Önskar dig en god ”paj-upplevelse” och en riktigt skön helg i solen. Hälsningar Anna på Zeta

Lisbeth Hasselgren

Heeelt underbar! Mina barnbarn älskar den, såå saftig o god, ljuvlig smak.
Lisbon

Ewa

Kan man använda babyspenat istället för bladspenat? Och kan man ta matlagningsgrädde istället för vispgrädde? Och kan man göra den dagen innan?

Sophie Berlin

Hej Ewa,
Det går fint att byta ut till babyspenat och matlagningsgrädde. Du kan göra pajen dagen innan men eftersom den är bakad med smördeg blir den inte lika frasig när den har fått stå någon dag. Vi rekommenderar att i så fall värma på den 10 minuter i ugnen innan servering.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Susanne

Går denna att förbereda och frysa?

Sophie Berlin

Hej Susanne,
Pajerna blir inte lika frasiga efter du fryst dem, så puffa gärna på dem i ugn ca 5 minuter i 150 grader efter upptining. Viktigt är att grädda pajen innan du fryser in.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Lena

Vad ska man göra med de soltorkade tomaterna?

Emma Olsson

Hej Lena,
De lätt soltorkade körsbärstomaterna ska pajen toppas med, lite otydligt i receptet att det endast står ”tomater”. Jag ändrar det direkt.
Hälsningar, Emma från Zeta

AnnMarie

köpte fel tomater. Går det bra med soltorkade tomater, Zeta?