Vinägerpicklade grönsaker

RÖSTA PÅ RECEPTET (14)

(14)
20min

Picklade eller vinägersyrade grönsaker passar till mycket. Servera det på buffén eller till huvudrätten som en sallad.

Receptet är framtaget i samarbete med Pi Le.

Ingredienser

grönsaksburkar
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
3
morötter, tunt skivade
1/4
pumpa ex Butternut, tunt skivad (250 g)
5
silverlök, delad i klyftor
50 g
grönkål, endast bladen
Lag
14 dl
socker
2,1 l
vatten

Gör så här

Tips!

Många rätter får ett smaklyft med hjälp av lite syrlighet. Prova att servera picklade grönsaker till din favoriträtt. Zeta Vitvins- och Rödvinsvinäger Riserva har en vinägersyra på hela 7,1 % och är fatlagrad i två år. Lagringen ger en rund och behaglig syra.

Tips!

Låt burkarna stå kylt så kan picklingen hålla i upp till ett år.

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

Äntligen är årets Novello här!

Upptäck piadina - Ett bröd, oändliga möjligheter!

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Välj klokt, välj animal welfare.

Vi på Zeta tror att de allra flesta vill göra hållbara val bara förutsättningarna finns. Därför har vi stuvat om i våra leverantörsled så att råvaran till Zeta Fuet samt Zeta Jamon Serrano (ambient) enbart kommer från gårdar med djurvälfärdsprogram. Det innebär att gårdarna följer EUs lagstiftning, men att kraven är ännu tuffare och följs upp kontinuerligt.

Läs mer om animal welfare-programmet här

Pasta till middag?

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.