Recept från Zeta. Vinagerpicklade-gronsaker

Vinägerpicklade grönsaker

Picklade eller vinägersyrade grönsaker passar till mycket. Servera det på buffén eller till huvudrätten som en sallad.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 3 morötter, tunt skivade
  • 1/4 pumpa ex Butternut, tunt skivad (250 g)
  • 5 silverlök, delad i klyftor
  • 50 g grönkål, endast bladen
  • 7 dl Zeta Vitvinsvinäger

    Zeta Vitvinsvinäger

    Läs mer
  • 14 dl (1,2 kg) socker
  • 2,1 l vatten
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Blanda vinäger, socker och vatten i en stor kastrull och låt koka upp, kyl därefter ner lagen.

Lägg grönsakerna i varsin glasburk med lock och slå på den avkylda lagen.

Låt stå i kylen i minst två dagar före servering.

Vill du endast göra en burk, dela mängden lag med fyra.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Många rätter får ett smaklyft med hjälp av lite syrlighet. Prova att servera picklade grönsaker till din favoriträtt. Zeta Vitvins- och Rödvinsvinäger Riserva har en vinägersyra på hela 7,1 % och är fatlagrad i två år. Lagringen ger en rund och behaglig syra.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.