Vinägerpicklade grönsaker

RÖSTA PÅ RECEPTET (22)

(22)

RÖSTA PÅ RECEPTET (22)

(22)

Vad tycker du?

20min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Picklade eller vinägersyrade grönsaker passar till mycket. Servera det på buffén eller till huvudrätten som en sallad.

Receptet är framtaget i samarbete med Pi Le.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

grönsaksburkar
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
3
morötter, tunt skivade
1/4
pumpa ex Butternut, tunt skivad (250 g)
5
silverlök, delad i klyftor
50 g
grönkål, endast bladen
Lag
14 dl
socker
2,1 l
vatten

Gör så här

Tips!

Många rätter får ett smaklyft med hjälp av lite syrlighet. Prova att servera picklade grönsaker till din favoriträtt. Zeta Vitvins- och Rödvinsvinäger Riserva har en vinägersyra på hela 7,1 % och är fatlagrad i två år. Lagringen ger en rund och behaglig syra.

Tips!

Låt burkarna stå kylt så kan picklingen hålla i upp till ett år.

0 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (22)

(22)
Tack!

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco