Recept från Zeta. Vinagerpicklade-gronsaker

Vinägerpicklade grönsaker

Picklade eller vinägersyrade grönsaker passar till mycket. Servera det på buffén eller till huvudrätten som en sallad.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 3 morötter, tunt skivade
  • 1/4 pumpa ex Butternut, tunt skivad (250 g)
  • 5 silverlök, delad i klyftor
  • 50 g grönkål, endast bladen
  • 7 dl Zeta Vitvinsvinäger

    Zeta Vitvinsvinäger

    Läs mer
  • 14 dl (1,2 kg) socker
  • 2,1 l vatten
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Blanda vinäger, socker och vatten i en stor kastrull och låt koka upp, kyl därefter ner lagen.

Lägg grönsakerna i varsin glasburk med lock och slå på den avkylda lagen.

Låt stå i kylen i minst två dagar före servering.

Vill du endast göra en burk, dela mängden lag med fyra.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Många rätter får ett smaklyft med hjälp av lite syrlighet. Prova att servera picklade grönsaker till din favoriträtt. Zeta Vitvins- och Rödvinsvinäger Riserva har en vinägersyra på hela 7,1 % och är fatlagrad i två år. Lagringen ger en rund och behaglig syra.

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn resa till Italien!

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.